20:45:04تاریخ : یکشنبه, ۱۶ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 5 January , 2025
3

مفهوم ذهن آگاهی و تمرینات ساده ی آن

مفهوم ذهن آگاهی و تمرینات ساده ی آن

هرکسی می بایست در حال زندگی کند و زندگی خود را در هر لحظه بیابد و ذهن آگاهی کمک می کند که بتوانیم در هر لحظه از اتفاقات اطراف خود آگاهی داشته باشیم.

مفهوم ذهن آگاهی و تمرینات ساده ی آن

آشنایی با مفهوم ذهن آگاهی و تمرینات آن

حتما برای شما هم پیش آمده که گاهی اوقات کنترل محیط اطراف و اتفاقات از دست تان خارج می شود. مثلاً ممکن است در یک مسئله ای افکار شما کاملاً پرواز کند یا حس لمس روی بدن خود را از دست بدهید و کلاً از تفکراتی که باید آن لحظه داشته باشید ، خارج شوید و همین موضوع شما را مضطرب می کند. ذهن آگاهی در این جا به شما کمک می کند و باعث می شود که در لحظه احساس و تفکرات خود را بشناسید. اگر می خواهید ذهن آگاهی داشته باشید ،بهترین راه این است که آن را تمرین کنید. البته که گفتن آن راحت است اما با تمرین در آن موفق خواهید شد . در این بخش از سبک زندگی نمناک در این باره توضیح خواهیم داد .

ذهن آگاهی

تعریف ذهن آگاهی

ذهن آگاهی یعنی این که ذهن بتواند از اتفاقات اطراف خود آگاهی داشته باشد. یعنی بدانید چه کاری انجام می دهید یا در چه فضایی حرکت می کنید. ذهن آگاهی یک توانایی اساسی در انسان است. یعنی به طور کامل حاضر بوده و از از این که کجا هستید و چه کاری انجام میدهید، آگاهی کامل دارد ، بیش از حد به محیط اطرافش واکنش های تند نشان نمی دهد . ذهن آگاهی یک ویژگی است که هر انسان باید آن را داشته باشد و همه باید تلاش کنیم که آن را یاد بگیریم.

حقایقی در مورد ذهن آگاهی

ذهن آگاهی نامفهوم و بیگانه نیست:

ذهن آگاهی برای ما آشناست زیرا می دانیم که هم اکنون در حال انجام چه کاری هستیم و چگونه رفتار می کنیم اما ممکن است شکل ها و انواع گوناگونی داشته باشد.

روش ذهن آگاهی

ذهن آگاهی اصلاً کار خاص و اضافه تری نیست:

همه ما ظرفیت این را داریم که در زمان حال زندگی کنیم و به اطراف توجه کنیم. انجام این کار هم هیچ نیازی به تغییر شخصیتی ما ندارد اما می توانیم این ویژگی های درونی و ذاتی را با انجام تمرین های ساده که از لحاظ علمی هم ثابت شده هستند ، تقویت کنیم.

نیازی به تغییر نیست:

راه حل ها از ما می خواهند خودمان را تغییر دهیم و به چیزی که قبلاً نبودیم ، تبدیل شویم اما ذهن آگاهی این گونه نیست. بلکه سعی می کند همان که هستیم را به بهترین تبدیل کند.

ذهن آگاهی پتانسیل این را دارد که یک تحول اجتماعی در ما ایجاد کند:

چرا ؟ چون همه می توانند آن را انجام دهند . تمرین ذهن آگاهی برای انسان های کل جهان یکسان است و نیاز ندارد که فرد باورهای خودش را تغییر دهد و همه می توانند به راحتی آن را یاد بگیرند.

ذهن آگاهی در کار

یک نوع راه زندگی است:

ذهن آگاهی چیزی فراتر از تمرین می باشد ، به ما آگاهی و توجه در مورد چیز های اطراف می دهد ، استرس ما را می کاهد و باعث می شود که بهتر زندگی کنیم.

بر اساس شواهد است :

تجربه و فواید مثبتی برای سلامت ما، شادی ، کار و روابط از طریق ذهن آگاهی نشان داده شده است.

باعث نوآوری می شود :

زمانی که پیچیدگی اطراف ما افزایش پیدا می کند و با ناامنی ها مواجه می شویم ، ذهن آگاهی باعث می شود که تاثیرگذار باشیم. هزینه های کم تری از لحاظ مادی و روحی ایجاد کنیم و با مشکلات بهتر مقابله نماییم.

فواید ذهن آگاهی

ذهن آگاهی همیشه در ذهن نیست:

زمانی که در مورد ذهن آگاهی و مدیتیشن فکر می کنیم ، ممکن است به این نتیجه برسیم که همیشه همه چیز به افکار ما بستگی دارد اما دیگر قسمت های بدن هم می توانند در این امر موثر باشند .

مدیتیشن از بدن شروع میشود و با بدن پایان می یابد :

باید زمان بگذاریم و به این توجه کنیم که کجا هستیم، چه اتفاقی قرار است بیفتد، از بدن خود آگاهی پیدا کنیم و به دنبال آرامش بگردیم که همه این ها هم نیازمند تمرکز بدن و هم ذهن است.

مدیتیشن

انواع تمرین های ذهن آگاهی

درست است که ذهن آگاهی یک مساله ذاتی است اما می تواند با تکنیک های مختلفی هم به دست آید . در این قسمت انواع آن را به شما معرفی می کنیم:

  • انجام مدیتیشن نشسته ، ایستاده و در حال قدم زدن و حرکتی ، حتی ممکن است خوابیده هم باشد اما اغلب باعث می شود که خوابتان ببرد.
  • مکث های کوتاه که باید در طول روز داشته باشید .
  • تمرین های مدیتیشن ادغامی با دیگر فعالیت ها مثل یوگا و ورزش.

فواید تمرینات ذهن آگاهی

زمانی که ذهن خود را آگاه کنیم ، استرس را کاهش می دهیم ، به حالت بدن خود بیشتر توجه می کنیم ، بینش و درک ما افزایش پیدا می کند و می توانیم افکار خود را مشاهده کنیم و توجه خود را افزایش دهیم.

مدیتیشن و ذهن آگاهی به ما زمان می دهد که در زندگی مواظب قضاوت ها باشیم ، از کنجکاوی طبیعی خود استفاده کنیم ، سعی کنیم تجربه های خوب را در کنار گرما، محبت و مهربانی برای خودمان و دیگران رقم بزنیم.

تمرین ذهن آگاهی

نحوه انجام تمرینات ذهن آگاهی و مدیتیشن 

در این قسمت از نمناک همه حالات بدنی شما را برای مراحل آغازین دوره مدیتیشن معرفی می کنیم که به سادگی می توانید به مدت یک دقیقه آن ها را انجام دهید. سعی کنید حالت بدن خود را تثبیت کنید و چند لحظه ریلکس کنید. اگر آسیب دیدگی یا هر گونه مشکل جسمانی دارید ، می توانید هر طور که راحت تر هستید ، حرکات را تغییر دهید:

۱٫ بنشینید :

می توانید روی صندلی، مبل و تشک مخصوص مدیتیشن یا حتی نیمکت پارک بنشینید. مکانی را پیدا کنید که ثابت باشد و هنگام نشستن روی آن احساس راحتی کنید.

یوگا

۲٫ روی حرکت پاهای تان تمرکز کنید:

اگر روی تشک یا روی زمین نشسته اید ، پاهایتان را به راحتی رو به روی خود قرار دهید. اگر هم اکنون مانند حالت یوگا نشسته اید ، کمی جلوتر بروید و اگر روی صندلی نشسته اید و کف پاهایتان روی زمین است ، نیازی نیست که حالت خود را تغییر دهید.

۳٫ بالا تنه خود را صاف کنید :

قسمت بالا تنه خود را صاف کنید اما بیش از حد به آن فشار نیاورید . ستون فقرات شما یک انحنای طبیعی دارد. اجازه دهید که این انحنا حفظ شود و سر و شانه خود را به راحتی استراحت دهید.

۴٫ بالاتنه را موازی بازوهایتان قرار دهید:

قسمت بالای بازوهای شما باید با بالاتنه به صورت موازی قرار بگیرد. اجازه دهید که دستان تان روی قسمت بالایی ساق پایتان قرار بگیرند. بازوهای خود را نیز در کنار بدن قرار دهید. پوزیشن و حالت دستان خود را ریلکس نگه دارید. اگر دستانتان بیش از حد جلو باشد ، مجبور می شوید که قوز کنید. اگر دست ها بیش از حد عقب باشد، مجبور می شوید که بیش از حد سیخ بنشینید . پس مراقب تعادل بدن خود باشید و بیش از حد سفت یا بیش از حد شل ننشینید.

 ورزش ذهن آگاهی 

۵٫ چانه را پایین بیاورید :

چانه خود را کمی پایین بیاورید و اجازه دهید که نگاه چشمان شما هم کمی به سمت پایین بیاید. می توانید مژه های خود را کمی پایین بیندازید و اگر احساس نیاز کردید ، می توانید به طور کامل آن ها را پایین بیاورید اما اصلاً نیاز نیست که هنگام مدیتیشن چشمان خود را ببندید. بلکه انجام این کار دلخواه خودتان است.

۶٫ مکث کنید و ریلکس باشید:

چند لحظه در همان حالت باقی بمانید و ریلکس کنید . اکنون از جا برخیزید و ادامه روز را سپری کنید. در ادامه روز هم به نفس کشیدن های خود و احساس بدن تان توجه کنید . قدم را با تمرکز بردارید. دستان و پاهای خود را با تمرکز تکان دهید.

۷٫ دوباره شروع کنید:

باید تنفس خود را احساس کنید. آن را دنبال کنید. دم و بازدم خود را با تمرکز انجام دهید. انجام این کار را از چند ثانیه ، به یک دقیقه و ۵ دقیقه برسانید . اجازه ندهید که افکار آشفته دوباره به سر شما خطور کند.

همین! شاید با خواندن این مراحل احساس کنید که انجام این کار بسیار ساده است اما اشتباه نکنید . فقط سعی کنید این تمرین را انجام دهید تا نتایج ، خودشان را به شما نشان دهند.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=71207

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0