فاصله بین دندان ها و راههای بستن آن
درمان دندان های فاصله دار
در یک طرح لبخند صاف و مرتب، معمولاً مقدار کمی فاصله بین دندان ها وجود دارد که این شرایط به معنی لزوم استفاده از نخ دندان برای تمیز کردن این نواحی باریک است. به هر حال، گاهی اوقات فاصله بین دندان ها در برخی افراد زیادتر از حالت عادی است. این فاصله اضافی می تواند به تدریج با گذشت زمان با رشد استخوان فک یا جمجمه بزرگتر شود.
با وجودی که فاصله زیاد بین دندان ها بطور واضح یک مشکل مربوط به زیبایی است، فاصله های ایجاد شده در این حالت همچنین می تواند علت ایجاد برخی مشکلات با اهمیت در ارتباط با سلامتی دندان باشد و به همین خاطر لازم است در این رابطه با متخصص ارتودنسی ملاقات گردد.
امروزه با توجه به خواست بیماران برای لبخند متناسب و زیبا، بستن این فضاهای بین دندانی پیشین از بیشترین خواسته های بیماران است. فضاهای پر نشده و زیاد در دندان های خلفی و پشتی باعث گیر کردن غذا، تحلیل استخوان، افزایش میزان پوسیدگی و در نهایت بوی بد دهان و مشکلات لثه ای می شود که موارد بالا اهمیت بستن فضاهای بین دندانی را به صورت مناسب یادآوری می کند .
ارتودنسی یکی از راههای بستن فاصله بین دندان ها است
برای بستن فاصله دندان ها چند راه وجود دارد که به ترتیب عبارتند از :
۱ ـ ارتودنسی با استفاده از درمان ثابت و متحرک که البته زیر نظر متخصصان، این فضاها به زیبایی بسته می شود .
۲ ـ درمان های زیبایی مانند لمینیت از جنس مواد همرنگ دندان برای تغییر رنگ، شکل و بستن فضاهای دندانی که می تواند کامپوزیت یا سرامیک باشند .
البته دو روش بالا مزایا و معایب خود را دارد که با صلاح دندانپزشک برای بیماران توصیه می شود .
از دیگر دلایل زودتر از موعد کشیدن دندان های شیری، کشیدن بدون جایگزینی دندان های دائمی است که متاسفانه به دلیل ناآگاهی یا گاهی دلایل اقتصادی به وقوع می پیوندد که تصحیح این حالت بسیار مشکل است .
فاصله دندان ها در بزرگسالی به دلیل مشکلات لثه ای بسیار شایع است ؛ بخصوص هنگامی که فرد متوجه این منظور طی زمانی کوتاه در دوران پس از بلوغ می شود که خونریزی لثه ها و رنگ قرمز آنها و همچنین بوی بد دهان گواهی بر آن است .
در درمان این مشکلات توجه به دلیل اصلی مشکل گشاست، چراکه درمان علامتی فاصله های دندانی فقط در مدت کوتاهی پاسخگوست و در ادامه و با گذشت زمان این فاصله ها دوباره ایجاد می شود .
دلایل مکیدن انگشت در دوران رویش دندان های دائمی از دلایلی است که با هدایت ناصحیح دندان های رویش یافته به ایجاد فاصله منجر می شود .
مهم ترین دلایل زمانی است که سایز دندان ها کوچک بوده یا تعداد آنها به صورت مادرزادی کمتر از حد طبیعی باشد که با باقی ماندن دندان شیری تا بزرگسالی قابل شناخت است. در این دو حالت فاصله بین دندان ها بیش از حد نرمال است که هم در زیبایی و هم در تکلم تاثیر دارد.