تاثیر نوع لباس در ایجاد آکنه
لباس های موثر در ایجاد آکنه
آکنه منافذ بسته شده غدد چربی (دانه های سرسیاه و سرسفید)، جوشها و ضایعات عمیقتر (کیستها یا ندولها) است که در صورت، گردن، سینه، پشت، شانهها و حتی بازوها بروز میکنند. کم و بیش اکثر نوجوانان به آکنه مبتلا میشوند. با این حال این بیماری به گروه سنی خاصی محدود نمیشود و بزرگسالان حتی تا ۴۰ سالگی نیز میتوانند به آن مبتلا شوند.
غالباً نوع لباس خوب یا بد تأثیری در آکنه ندارد. اگر هم داشته باشد وجود چندین جوش روی گردن، بخصوص اگر گسترده باشد با پوشیدن لباس دارای یقهٔ سفت و محکم احتمالا بروز جوشهای دردناک را در پی خواهد داشت ،
و با تماسی و مالشی یقه، جوشهای جدیدی به وجود خواهد آمد. یقه های پشمی و کرکی سبب تحریک پوست و تشدید آکنه میشوند. یونیفورمهای زبر و خشن و لباسهای چسبان و تنگ ممکن است پوست را تحریک کنند و سبب ایجاد آکنه در محلهای غیرمعمول بدن بشوند (به عنوان مثال روی کفالها).
علت آکنه
لباس کار روغنی و آغشته به چربی احتمالاً روی کفل ها، جلو بازوان و یا هر جای پوست که در تماس با لباس باشد سبب ایجاد آکنهٔ روغنی می شود. لباسهای سنگین که باعث عرق زیاد میشوند، برای اشخاص آکنه ای مناسب نیستند. به طور کلی بهترین لباسها سبکترین و کم پرزترین آنها هستند که با اندام تناسب داشته باشند.
از آنجا که جوشهای آکنه غالباً اطراف خط مو و در جایی که موهای جراب فشار میآورند به وجود میآید ، پوشیدن کلاههای تنگ و ناراحت کننده مانند کلاه موتورسواران یا کلاه نظامیان به طور قابل ملاحظه ای آکنه را تشدید می کند.