تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
5

معروف ترین و بزرگترین عملیات های فرار زندانیان در جهان

معروف ترین و بزرگترین عملیات های فرار زندانیان در جهان

در ادامه این مطلب با سایت نمناک همراه باشید تا یازده مورد از معروف ترین و بزرگترین عملیات های واقعی فرار زندانیان را از نظر بگذرانیم.

معروف ترین و بزرگترین عملیات های فرار زندانیان در جهان

۱۱ مورد از فرار زندانیان که بسیار پیچیده و بزرگ هستند

از آن زمان که زندان ها در جوامع امروزی احداث شدند، آنها که در این بناهای مستحکم حبس گردیدند نیز در صدد فرار از آنها برآمدند و با اجرای نقشه های عجیب و غریب و البته ماهرانه، از چنگال قانون گریختند.برخی از این نقشه های فرار آنقدر جالب و حیرت آور بودند که سوژه اهالی سینما شدند و فیلم ها و سریال های مختلفی از روی آنها ساخته شد. در ادامه این مطلب با دیجیاتو همراه باشید تا هشت مورد از معروف ترین عملیات های واقعی فرار از زندان را از نظر بگذرانیم.

مجرم ها همیشه آدم های باهوشی بوده اند. آن ها به همان اندازه که از هوششان در اعمال خلافکارانه استفاده می کنند، وقتی پایشان در جایی مثل زندان گیر می کند، سلول های خاکستری مغزشان را بیشتر از قبل به کار می اندازند تا از آنچهار دیواری لعنتی فرار کنند. در این بین زندانی هایی هم بوده اند که زندان های مهم و مخوف را طوری دو دره کرده اند که اسمشان در تاریخ نه به عنوان تبهکار بزرگ بلکه به عنوان افرادی که مهم ترین فرارها را از زندان ها داشته اند، در رفته است. آنچه در ادامه می خوانید، یازده فرار بزرگ آدم های خلافکار از زندان هاست که در تاریخ ثبت شده اند.

۱۱- فرار از کلدیتز
کلدیتز نام یکی از مشهورترین زندان های آلمان نازی برای نگهداری از زندانیان نظامی در دوران جنگ جهانی دوم بود. زندانی های زیادی فرار از این زندان را تجربه کرده و گاها هم موفق شده اند، ولی یکی از روش هایی که زندانیان برای فرار یافتند، کمی عجیب تر از همیشه بود!
دو خلبان بریتانیایی به نام های جک بست و بیل گلدفینچ تصمیم به ساخت یک گلایدر دو نفره برای فرار گرفتند. بهترین مکان هم اتاق شیروانی زندان بود، به دلیل اشتباه آلمانی ها در ساخت دیوار، هیچ نگهبانی امکان مشاهده داخل شیروانی را نداشته و یکی از امن ترین مکان های زندان بود. (البته برای زندانیان!)

قرار بود گلایدر بعد از ساخت، از طریق سقف به پرواز در آید و از وسط رودخانه مولده بگذرد. البته یادآور می شوم که بخاطر فرار مکرر زندانیان از طریق حفر تونل، توجه تمامی گارد زندان به تونل بوده و مدام تمامی سلول ها از این نظر بازدید می شدند؛ ولی کسی تصور ساخت گلایدر را نمی کرد.
بعد از مدتی، ساخت گلایدر شروع شد. تمامی قطعات آن باید از وسایل زندان تأمین می شد. این دو خلبان برای ساخت دنده ها از تخت خواب های خود استفاده کردند، همچنین بال های گلایدر، چوبی بوده و برای ساخت آن ها از چوب کف سلول استفاده می شد. قسمت های الکترونیکی نیز با استفاده از سیم هایی ساخته شد که مورد استفاده آلمانی ها نبود! همچنین بدنه گلایدر را از لباس زندانیان طراحی کردند.
نتیجه کار گلایدر دونفره؛ با وزنی معادل ۱۰۹ کیلوگرم و طولی حدود ۶ متر بود. البته باید بدانید که این گلایدر هیچوقت موفق به پرواز نشد، دلیل آن این بود که قبل از به پرواز درآمدن آن، جنگ تمام شد و تمامی زندانیان آزاد شدند!

۱۰- فرار جان جرارد از برج لندن
جان جرارد –کشیش مسیحی ای که به خاطر انجام ماموریت های مذهبی در کلیساهای کاتولیک در زمان ملکه الیزابت تحت بازجویی و شکنجه بود- توسط دادگاه محکوم به مرگ شد و او را تا زمان فرا رسیدن اجرای حکم به زندان اصلی شهر لندن بردند.
او که یک کشیش مذهبی و مبارز بود در طول زمانی که در زندان بود نامه هایی به هوادارانش در بیرون از زندان با آب پرتقال می نوشت و می فرستاد و با همین نامه ها بود که دوستانش برای فرار او از زندان تلاش کردند و بالاخره توانستند با طناب او را از دیوار زندان بالا بکشند. با اینکه در اثر کشیده شدن روی دیوار در این فرار به جرارد جراحات زیادی وارد شده بود اما توانست بعد از فرار با قایق به رم برود و تا آخر عمرش زندگی خوش و خرمی داشته باشد.

۹- فرار دیلینجر از زندان کانتی
جان دیلینجر به قانون شکن افسانه ای معروف است. او رابطه خوبی با هوش نداشت و ترجیح می داد فرارهایش را با زور اسلحه انجام دهد. او یک بار در سال ۱۹۳۳ از زندان لیماس اوهایو فرار مسلحانه کرد اما بعد از مدتی دستگیر شد، اما بار دوم در سال ۱۹۳۴ با نیروی زیادی از ارتش و پلیس درگیر شد و برای همیشه از زندان فرار کرد.
مایکل مان در سال ۲۰۰۹ فیلم دشمن ملت را با بازی جانی دپ بر اساس زندگی او ساخت.

۸- فرار از زندان لیبی
درسال ۱۸۶۴ یک گروه از سربازها که در این زندان اسیر بودند با رهبری کولونل توماس ای.روز و ای.جی همیلتن برای فرار از زندان لیبی تونلی زیر زمین کندند. آن ها برای کندن این تونل خیلی سختی کشیدند چون اساساً لیبی از آن کشورهایی است که پر از حیوانات و حشرات موذی است. حتی این کشور را جهنم موش ها هم می نامند. حالا حساب کنید که آن ها در این وضعیت برای فرارشان تونل کندند.
اما به هر صورت آن ها بعد از ۱۷ روز حفاری به یک انبار دخانیات رسیدند. در این فرار ۱۰۹ نفر شرکت داشتند که از این تعداد ۴۸ نفر بعد از فرار تسلیم شدند، دو نفر در رودخانه غرق شدند و ۵۹ نفر هم فرار کردند.

۷- فرار کازانووا از زندان لید
فرار جیاکومو کازانووا از زندان ماجرایی شبیه یک داستان ساختگی است اما این داستان واقعیت دارد و در سال ۱۷۵۳ اتفاق افتاده است. کازانووا وقتی زندانی می شود ابتدا یک فلز به شکل میخ می دزدد و بعد با آن به همراه یک کشیش که هم سلولی اش بوده سوراخی در سقف سلولشان ایجاد می کنند و بعد از طریق این سوراخ، وارد اتاق دیگری از زندان شده از پنجره آن اتاق با استفاده از نردبان و طناب و شکستن قفل وارد راهروی اصلی زندان می شوند و فرار می کنند.
کازانووا بعد از فرار از زندان طی یادداشتی ماجرای فرارش را شرح داد اما همه این را به عنوان یک چاخان بزرگ از یک آدم مجرم می دانستند تا اینکه بعد از مرگش این یادداشت به تأیید مسوولان زندانی که او آنجا زندانی بود رسید.

۶- فرار پاسکال پایت به سبک هلیکوپتری
ویژگی فرار پاسکال پایت در این است که او برخلاف همه از پشت بام زندان فرار کرد. دلیل فرار از پشت بام هم این بود که اکثر زندان های کشورهای اروپایی یک حیاط تفریحی در پشت بام برای کارکنان دارند. پایت هم که به ۳۰ سال زندان محکوم شده بود، وقتی از این ماجرا خبردار می شود در سال ۲۰۰۱ یک فرار جسورانه از زندان Luynes فرانسه ترتیب می دهد. در این فرار، او با یکی از دوستانش هماهنگ کرد که هلی کوپتری را بر پشت بام زندان بنشاند و ترتیب فرار او را بدهد. این اتفاق افتاد و او توانست برای اولین بار در تاریخ توسط یک هلی کوپتر از زندان فرار کند.
البته پایت قبل از فرار به چهار نفر از دوستان خودش قول داده بود که آن ها را هم نجات می دهد، برای همین دوسال بعد با یک هلی کوپ تر دیگر به زندان Luynes برگشت اما دیگر موفق نشد فرار کند. او دستگیر شد و هفت سال دیگر به ۳۰ سال قبلی اش اضافه کردند و او به زندان Grasse در جنوب شرقی فرانسه تبعید شد اما پایت با این چیزها از رو نرفت و دوباره در سال ۲۰۰۷ با هلی کوپتر و این بار با کمک چهار نفر از دوستانش فرار کرد و دیگر هیچ کس اثری از او پیدا نکرد، البته گفته می شود که در ۲۱ سپتامبر ۲۰۰۷ در اسپانیا دستگیر شد.

۵- ماجراهای آقای دایتر دنگلر
دایتیر دنگلر که خلبان نیروی هوایی آمریکا بوده اسیر می شود. بعد از این اتفاق دنگلر را به همراه تعدادی دیگر به جنگلی در شمال ویتنام می برند اما بعد از مدتی دنگلر به همراه شش زندانی دیگر به انبار اسلحه های نگهبانان زندانی دسترسی پیدا می کنند و بعد از خلع سلاح سه زندان بان به جنگل های ویتنام می روند. ولی این فرار برای آن ها چندان دلچسب نبود چون هر هفت نفر ۲۳ روز تمام در جنگل و گرمای شدید با حشرات و زالوهای خطرناک سر می کنند.

البته در این بین گرسنگی زیاد باعث مرگ پنج نفر می شود، برای همین هم فقط دنگلر و یک نفر دیگر می توانند با هلی کوپتر فرار کنند. نکته مهم فرار دنگلر هم این بود که او تنها سرباز آمریکایی درطول جنگ ویتنام نام گرفت که موفق به فرار از دست ویتنامی ها شد.
فیلم سپیده دم نجات در سال ۲۰۰۶ توسط ورنر هرزوگ با بازی کریستین بیل ساخته شد.

۴- فرار از آلکاتراز
وقتی کسی به سرش بزند که از شر زندان خلاص شود، حتماً این کار را می کند و برایش آلکاتراز و اوین فرقی ندارد، برای همین سال ۱۹۶۲ فرانک موریس، کلارنس انگلین و آلن وست که سوابق درخشانی در فرار از زندان های مختلف داشتند، این بار سه تایی نشستند و نقشه فرار از آلکاتراز را کشیدند. آن ها می خواستند کاری کنند که اسمشان در گینس ثبت شود و همین طور هم شد. این سه نفر که از هوش زیاد رنج می بردند، در زندان با وسایلی مثل دریل، موتور جارو برقی و می له های فلزی مختلف، اجزای یک «کلک» دریایی را به صورت پیش ساخته آماده کردند. بعد با نقشه ای که در اختیار داشتند، فهمیدند که یکی از دودکش های زندان به ساحل راه دارد. برای همین آن ها یک شب با وسایل و تجهیزات از این دودکش عبور کردند و به ساحل خلیج رسیدند. بعد هم اجزای کلک را روی هم سوار کردند و شاد و خوشحال خودشان را به دریا زدند.

تا صبح روز بعد هیچ کس، حتی هم سلولی هایشان هم از فرار این سه نفر با خبر نشدند، چون آن ها قبل از فرار، با صابون، موی انسان و دستمال توالت آدمک هایی ساخته و روی تخت هایشان گذاشته بودند اما آن ور آب اتفاق بدی داشت می افتاد، کلک دست ساز پیش ساخته استادان تاب موج های دریای سانفرانسیسکو را نیاورد و موریس، انگلین و وست هر سه در دریا غرق شدند و تا امروز هیچ کس نتوانسته است جنازه آن ها را پیدا کند.فیلم فرار از آلکاتراز در سال ۱۹۷۹ توسط دان سیگل با بازی کلینت ایستوود ساخته شد.

۳- فرار از زندان پر پیچ و خم
زندان میز به خاطر درگیری های شدیدش معروف شده است. این درگیری ها در سال ۱۹۸۳ و دقیقاً زمانی اتفاق افتاد که ۳۵ سرباز ارتش جمهوری خواه ایرلند شمالی در زندان Maze که به زندان غیرقابل فرار در اروپا معروف شده بود، زندانی شدند. اما این سربازها از همان روزهای اول تصمیم گرفتند با کمک همان ارتش آزادی بخش IRA فرار کنند.
این گروه برای فرار، اسلحه هایی را که به داخل زندان آورده بودند، در اختیار سربازان ایرلندی گذاشتند و آن ها هم برای فرار به نگهبانان زندان حمله کردند و موفق شدند از زندان فرار کنند و یک ماشین نظامی هم بدزدند، اما همه آن ها در دروازه اصلی شهر به تور نیروهای حکومتی خوردند که این رویارویی به درگیری خونینی انجامید و ۲۰ نفر کشته و زخمی شدند. از مجموع ۳۵ نفر هم ۱۶ نفر دستگیر شده و مابقی فرار کردند.

۲- فرار بیلی هایز از زندان ترکیه
پلیس و زندان بانان ترکیه به اعمال خشونت معروف هستند، برای همین هم طبیعی است که اگر یک زندانی با جرم سنگین در این کشور اسیر شود، به فکر فرار هم بیفتد و دومین فرار بزرگ تاریخ را رقم بزند. ۲۴ اکتبر ۱۹۷۰ بیلی هایز که یک دانش آموز آمریکایی بود به جرم قاچاق یک کیلوگرم حشیش در مرز یونان توسط پلیس ترکیه دستگیر شد و او را به ۳۰ سال حبس محکوم کردند. این دانش آموز قاچاقچی پنج سال از مدت محکومیتش را در زندان ساگمیلیکار سپری کرد اما مسئولان ترکیه بعد از مدتی او را به زندانی در آب های مدیترانه منتقل کردند و آنجا بود که بیلی تصمیم جدی گرفت که از زندان فرار کند.
راه فرار هم ساده بود، وقتی مسئولان زندان او را برای کار به لنگرگاه کشتی های ماهیگیری می بردند، او در فرصتی مناسب داخل دریا می پرد، مسافتی را شنا می کند و از ساحل غربی جزیره یک قایق تفریحی می دزدد. بیلی یک روز بعد با همین قایق خودش را به یونان رساند و بعد از آن کتابی نوشت با عنوان اظهار نیمه شب و در آن به اثبات بی گناهی اش پرداخت.

۱- فرار بزرگ
مهم ترین فرار تاریخ از زندان را ۷۶ سرباز در سال ۱۹۴۴ رقم زدند. این فرار به خاطر ریسک پذیری بالا و خطر بسیار زیاد در مقایسه با تمام فرارهایی که تا امروز از زندان ها شده، در رتبه اول قرار گرفته است و هنوز هم به خاطر پیچیدگی اش خیلی ها را متحیر می کند. ماجرا هم از این قرار بود که سال ۱۹۴۴، ۷۶ نفر از زندانی های حزب نازی در آلمان تصمیم به فرار از زندان لوفت تری که مخصوص زندانی های نظامی آلمان بود می گیرند.
نکته مهم ماجرا هم تلاش یکساله ۶۰۰ زندانی این زندان برای آن ۷۶ نفر بود که توانستند در این مدت سه تونل بزرگ زیرزمینی به اسامی تام، دیک و هری به عمق نه متر حفر کنند اما حاصل این زحمت یکساله چندان چشمگیر نبود چون هنگام فرار سه نفر از آن ۷۶ نفر توانستند فرار کنند و مابقی زندانی ها یا اعدام شدند یا دوباره زندانی. از ماجرای کلی این فرار، جان استرجز فیلمی با عنوان فرار بزرگ با بازی درخشان استیو مک کویین ساخت.

حتما بخوانید :
منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=50070

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0