تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
7

مشهورترین زنان موفق و اقتصاددان دنیا + عکس

مشهورترین زنان موفق و اقتصاددان دنیا + عکس

این طور تصور می شود که سرمایه گذاری، حرفه ای مردانه باشد و انتظار می رود افراد برجسته دنیای اقتصاد، بیشتر در دست مردان باشد. اما اینگونه نیست.در این مطلب با برترین زنان اقتصاددان دنیا آشنا میشوید.

مشهورترین زنان موفق و اقتصاددان دنیا + عکس

آشنایی با موفق ترین و برجسته ترین زنان اقتصاددان تاریخ

اغلب این طور گفته می شود که زنان سرمایه داران خوب اما تاجران ضعیفی هستند، دلیلش هم ساده است؛ چون تجارت امری است که نیاز به ریسک بالایی دارد، همان چیزی که مردان به دنبالش هستند اما تحقیقات نشان داده که حضور زنان باعث رونق بیشتر بازار می شود. اینجا به معرفی چند زن برجسته در دنیای سرمایه می پردازیم که به نوبه خود چرخ اقتصاد کشورشان را به حرکت درآوردند.

در نوشته های گذشته به معرفی بهترین زنان در زمینه های چون زنان ورزشکار و زنان نویسنده و زنان مخترع و… پرداختیم. امروز قصد داریم زنان موفق اقتصاددان را معرفی کنیم؛ زنانی که نظریه ها و پژوهش های آن ها دنیای اقتصاد را به پیش رانده است. برای شناخت زنان موفق جهان در زمینۀ اقتصاد با ما همراه باشید.

در طول تاریخ کم نبودند زنانی که تأثیر بزرگی در زمینۀ سیاست های اقتصادی و اجرای آن ها تأثیر داشته اند. تأثیر این زنان حتی امروزه هم در دانشگاه، کسب وکار ، سیاست، و آموزش بسیار محسوس و قابل مشاهده است.
دلایلی که زنان را از دنیای اقتصاد دور می کند به نقل از وب سایت بیزنس اینسایدر (BusinessInsider)، حضور زنان در عرصۀ اقتصاد به دوران مدرن محدود نیست، بلکه شمار چشمگیری از زنان در دوره های مختلف تاریخی، خدمات مهم و با ارزشی را به این رشته عرضه کردند – آن هم در برهه های زمانی خاصی که حضور زنان در دنیای اقتصاد بسیار دشوار بود. داده ها حاکی از آن است که متأسفانه کمتر از ۱۰ درصد استخدام های جدید در اقتصاد را زنان تشکیل می دهند. حضور کمرنگ زنان در دنیای اقتصاد دلایل مختلفی دارد. یکی از این دلایل موضوع مرخصی زایمان و هزینۀ مادری زنان است. این هزینه ها باعث بی رغبتی کارفرمایان برای استخدام کارمندان زن می شود. صاحب سرمایه نبودن زنان در خیلی از کشورها از دیگر دلایل مهم است. از آنجایی که ادارۀ اموال و داشتن حق مالکیت به شکل قانونی از زنان سلب شده است، در نتیجه زنان امکان ایجاد بنگاه یا کارگاه تولیدی یا راهیابی به بسیاری از مشاغل را ندارند.
از آنجایی که بسیاری از امور و مشاغل مخصوصاً مشاغل بخش خصوصی نیازمند سرمایه گذاری هستند، بنابراین زنان از مشارکت در آن ها محروم می شوند. نبود اهمیت لازم در آموزش مدیریت و اقتصاد برای زنان، بی سوادی یا سطح سواد پایین در زنان به دلایل گوناگون، از دیگر عوامل حذف یا کم رنگ کردن نقش زنان در بخش اقتصاد هستند.
در زیر با تعدادی از موفق ترین زنان جهان در اقتصاد آشنا شوید.

زنان سرمایه دار و اقتصاددان جهان را بشناسید

ادیث ابوت

زنان اقتصاد دان

ادیث ابوت نویسنده پیش نویس قانون امنیت اجتماعی ایالات متحده آمریکا نخستین زنی که در فهرست زنان موفق اقتصاددان به او اشاره می کنیم، ادیث ابوت است. ادیث ابوت (Edith Abbott) مددکار اجتماعی، نویسنده و اقتصاددان آمریکایی از زنان موفق جهان در زمینۀ اقتصاد است. این زن اقتصاددان پیشگام در حرفۀ مددکاری اجتماعی با زمینۀ تحصیل در اقتصاد بود.

ابوت در وهلۀ اول یک مربی بود. کار خانم ابوت به عنوان ترکیبی از کارهای بشر دوستانه و مطالعات حقوقی دیده می شد. دنیا ادیث ابوت را به عنوان یک اقتصاددان شناخته شده می شناسد. خانم ابوت در سال ۱۹۳۵ پیش نویس قانون امنیت اجتماعی ایالات متحده را نوشت. این قانون یکی از اولین سیستم های یکپارچۀ رفاه اجتماعی در ایالات متحده آمریکا بود. این کار تحت نظارت فرانسیس پرکینز (نخستین وزیر کار زن در آمریکا) انجام شد.

آنا شوآرتز

زنان اقتصاد دان جهان

آنا شوآرتز اقتصاددان آمریکایی خانم آنا شوآرتز (Anna Schwartz) یک اقتصاددان آمریکایی بود. از سمت های اقتصادی مهم خانم آنا می توان به ریاست انجمن بین المللی اقتصاد غرب در سال ۱۹۸۸ میلادی اشاره کرد. این اقتصاددان به همراه میلتون فریدمن کتابی به نام تاریخچۀ پولی ایالات متحده نوشتند که در زمان جنگ جهانی دوم نوشته شده است.

این کتاب میلتون فریدمن را صاحب جایزۀ نوبل کرد. به نظر کمیته نوبل این کتاب یکی از متمایزترین و عمیق ترین دستاوردهای فریدمن است. توجهی که این دو اقتصاددان مطرح به تأثیر سیاست پولی بر چرخه های کسب وکار و اقتصاد نشان دادند، دولت ها را در سراسر جهان مجبور کرد تا تغییرات چشمگیری در سیاست هایشان صورت دهند.

دامبیسا مویو

زنان اقتصاد دان

دامبیسا مویو از منتقدان سرسخت کمک های مالی اقتصادهای بزرگ به کشورهای فقیر یکی دیگر از زنان موفق اقتصاددان خانم دامبیسا مویو (Dambisa Moyo) نویسنده و اقتصاددان اهل کشور زامبیاست. خانم مویو از منتقدان سرسخت کمک های مالی اقتصادهای بزرگ به کشورهای فقیر است.

وی تحصیلات خود را در رشتۀ شیمی و مدیریت کسب وکار به پایان رسانده و دکترای اقتصاد خود را از دانشگاه آکسفورد دریافت کرده است. کمک مرده:چرا کمک مالی فایده ای ندارد و راه بهتری که برای آفریقا وجود دارد در سال ۲۰۰۹، چگونه غرب بازنده شد و پنجاه سال حماقت اقتصادی و تصمیم های خشن پیش رو در سال ۲۰۱۱، و برندهٔ زیاده خواه:عطش چین برای منابع طبیعی و معنای آن برای جهان در سال ۲۰۱۲ از جمله مهم ترین کتاب های خانم دامبیسا مویو در زمینۀ اقتصاد است.

کتاب کمک مرده یکی از پرفروش ترین کتاب های دنیا ست که با موضوع کمک توسعه ای به چاپ رسیده است. سمت مشاور در بخش اروپا و آسیای مرکزی و آفریقا و همچنین همکاری در نوشتن گزارش توسعهٔ سالانهٔ بانک جهانی از فعالیت های حال حاضر مویو هستند. اشتغال در گلدمن ساکس، بانک جهانی و حضور در هئیت مدیرۀ سمیلر از دیگر فعالیت های خانم مویو در زمینه اقتصاد است.

کارمن ماین راینهات

زنان اقتصاد دان جهان

کارمن راینهات از موافقان مهم ریاضتهای مالی دولت ها پس از بحران های مالی یکی دیگر از زنان موفق اقتصاددان کارمن راینهات (Carmen Reinhart) استاد کرسی مینوس زمباناکیس در زمینهٔ نظام مالی بین المللی در مدرسۀ کندی هاروارد از دیگر زنان موفق جهان در زمینۀ اقتصاد است.

از پست های مهم او در اقتصاد می توان این ها را برشمرد:استادی علم اقتصاد و اداره کنندهٔ اقتصاد بین المللی در دانشگاه مریلند؛ عضو پژوهشی در دفتر ملی پژوهش اقتصادی؛ عضو پیوستهٔ دنیس وایستر استون در مؤسسۀ اقتصاد بین الملل پیترسن؛ مشارکت کنندهٔ مؤسس وکس ای یو؛ عضو شورای روابط خارجی و عضو پیوستهٔ پژوهشی در مرکز پژوهش سیاست اقتصادی را می توان نام برد. کارمن راینهارت یکی از تأثیرگذارترین اقتصاددان زنِ زندۀ اقتصاد کلان است.

او یکی از نویسندگان کتاب های رشد در زمان بدهی و این بار اوضاع فرق می کند:هشت قرن حماقت مالی است. خانم کارمن راینهات از موافقان و مدافعان مهم ریاضت های مالی دولت ها پس از بحران های مالی است.

کریستین لاگارد

زنان اقتصاد دان جهان

او مدیریت صندوق بین المللی پول (IMF) را بر عهده دارد و یکی از تاثیرگذارترین رقبای ژنت یلن محسوب می شود. لاگارد که پیش تر وزیر دارایی فرانسه و نخستین مدیر زن شرکت حقوقی McK-& Baker enzie بود، در اوج آشفتگی های اقتصادی جهان، مدیریت یکی از مهم ترین سازمان های مالی را از آن خود کرد. وب سایت تلگراف در گزارش خود این گونه می نویسد که فوربز لاگارد را به این دلیل سرشناس معرفی می کند که اگر شرکت سرمایه گذاری برادران لمن دست «خواهران» لمن بود دیگر در سال ۲۰۰۸ با ورشکستگی روبرو نمی شد و بحران جهانی اقتصاد هم رخ نمی داد. این زن ۶۰ ساله اکنون در حال مدیریت اقتصاد جهان در شرایط نابسامان است.

هریت مارتینو

زنان اقتصاد دان

هریت مارتینو نظریه پرداز اجتماعی، جامعه شناس و نویسنده هریت مارتینو ( Harriet Martineau ) نظریه پرداز اجتماعی، جامعه شناس و نویسنده عضو ویگ است. این اقتصاددان تا به امروز ۳۵ کتاب و مقاله با محوریت جامعه شناسی نوشته است. خانم هریت همچنین به عنوان اولین زن جامعه شناس نیز مطرح است.

کتاب ها و نظریه های او در مورد زنان بسیار زیاد است؛ به گونه ای که در دوران ویکتوریا از طریق نوشتن نیاز مالی خود را تأمین می کرد. نویسندگی او با موضوعیت اقتصاد سیاسی از سال ۱۸۳۰ آغاز شد. این کتاب ها به قدری در بین مردم خواهان پیدا کردند که از کتاب های چارلز دیکنز نیز پرفروش تر شدند. بهتر است بدانید کتاب های منتشر شده از هریت مارتینو در صدر فهرست کتاب های با موضوع مالیات و اقتصاد سیاسی قرار داشتند.

النور اوستروم تنها زن برندۀ نوبل اقتصادی

زنان اقتصاد دان

النور اوستروم تنها زن برندۀ نوبل اقتصادی یکی از شاخص های اصلی نوسازی اقتصاد ملی و توسعۀ اقتصادی، میزان مشارکت و اشتغال است. در این بین اشتغال زنان در فعالیت های اقتصادی از عوامل و شاخص های مهم امر توسعه به شمار می رود.

زنانی که از فرصت های آموزشی و تحصیلی بهره مند و از برخی نگرش های منفی فرهنگی (که ریشه در خرافات دارد) رها بودند، توانسته اند به مقامات عالی رسیده و خدمات ارزنده ای به جامعه ارائه دهند. امیدواریم این فضا در جامعۀ ما نیز بازتر شده و زنان بتوانند استعداد و توانایی های خود را در زمینه اقتصاد بیشتر بکار ببرند و نقش پررنگ تری در پیشرفت اقتصادی کشورمان داشته باشند.

آنا پاتریشیا بوتین

زنان اقتصاد دان

او مدیر بانک (Group Santander) در بریتانیاست که توسط برنامه رادیویی بی بی سی به عنوان نخستین زنی معرفی شد که بالاترین پست را در مهم ترین بانک انگلیس دارد.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=72502

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0