تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
7

دلیل دوری اعضای خانواده های امروزی از هم

دلیل دوری اعضای خانواده های امروزی از هم

در برخی از خانواده ها بین اعضای خانواده صمیمیت وجود ندارد و از هم دور هستند که دلایل مختلفی دارد و در نتیجه می تواند اثرات منفی در زندگی هر فرد داشته باشد.

دلیل دوری اعضای خانواده های امروزی از هم

دلیل سردی و دور شدن اعضای خانواده از هم

حتما افرادی را در اطراف خود مشاهده کرده اید که در سنین مختلف تنها هستند و با اعضای خانواده خود ارتباط صمیمی ندارند. این افراد معمولاً از لحاظ ذهنی استرس بالایی را تجربه می کنند.

علت آن هم دور شدن از اعضای خانواده می باشد که ممکن است باعث ایجاد احساسات منفی دیگر مثل سردرگمی، خجالت و افسردگی هم بشود. در این قسمت از سبک زندگی نمناک قصد داریم رایج ترین دلایل دور شدن اعضای خانواده از یکدیگر را به شما معرفی کنیم.

۱٫ مدل سازی و الگو برداری از والدین

بعضی از خانواده ها هنگام ناامید شدن، عصبانیت یا تجربه یک احساس ناخوشایند از یکدیگر فاصله می گیرند زیرا در دوران کودکی مشاهده کردند که مادر یا پدرشان این کار را انجام می داده است. در نتیجه الگو برداری و مدل سازی آن ها از دوران کودکی از اعضای خانواده باعث می شود که در سنین بزرگسالی هم همین رفتار را داشته باشند.

دوری اعضای خانواده

۲٫ کنترل بیش از حد والدین

در همه خانواده هایی که پدر و مادر و یا اعضای بزرگتر سعی می کنند قدرت و کنترل زیادی روی اعضای دیگر داشته باشند، خودشان عامل جدایی و دور شدن از یکدیگر می شوند.

۳٫ نپسندیدن رفتار های یکدیگر

گاهی اوقات اعضای خانواده از یکدیگر خسته می شوند و نمی خواهند با هم ارتباط برقرار کنند، زیرا رفتار های یکدیگر را نمی پسندند و در طولانی مدت دیگر تحمل این رفتار ها را ندارند و امیدی هم به تغییر در آن ها وجود ندارد و در نتیجه شروع به فاصله گرفتن و دور شدن از هم می کنند.

۴٫ طلاق و ازدواج مجدد

گاهی اوقات ما در شرایطی قرار می گیریم که به عنوان مثال مجبور هستیم بین کودکمان از ازدواج قبلی و خانواده جدید یکی را انتخاب کنیم یا بعد از طلاق پدر و مادر مجبور می شویم که بین پدر یا مادر یکی را انتخاب کنیم. همه این ها شرایط ترسناکی هستند اما به هر حال باعث دور شدن شما از یک یا چند نفر از اعضای خانواده می شوند.

طلاق

۵٫ سوء تفاهم بین اعضای خانواده

گاهی اوقات تفاوت های شخصیتی و رفتاری و سوءتفاهم هایی بین اعضای خانواده اتفاق می افتند که اگر به بحث گذاشته نشوند و این مشکلات برطرف نگردند، باعث می شود که اعضای خانواده از یکدیگر دور شوند.

۶٫ مراقبت از پدر و مادر

هنگامی که پدر و مادر پیر می شوند و یا دچار بیماری می گردند، فرزندان سعی می کنند به نوبت از آن ها مراقبت کنند اما اگر یکی از آن ها وظیفه خود را به درستی انجام ندهد یا از انجام این کار سرباز بزند، احتمال اختلاف، درگیری و سوء تفاهم افزایش پیدا می کند و ممکن است که اعضای خانواده از یکدیگر فاصله بگیرند.

۷٫ کمبود انعطاف پذیری

بعضی از خانواده ها هیچ انعطاف پذیری ندارند. آن ها نمی توانند بعد از سختی ها دوباره خودشان را ریکاوری کنند و با هر تنشی، اختلاف پیدا می کنند. کمبود انعطاف پذیری و کمبود توانایی برای وفق دادن خود با شرایط مختلف، می تواند عامل دوری و فاصله اعضای خانواده از یکدیگر باشد.

فاصله اعضای خانواده

۸٫ مشکلات اقتصادی

امروزه در برخی خانواده ها، اعضای خانواده ساعت های طولانی در روز را برای برطرف کردن خواسته فرزندان و مشکلات اقتصادی کار می کنند. کار کردن والدین و استرسی که هر روز پدر ها و مادر ها متحمل میشوند برای این که بتوانند مایحتاج اصلی خانواده خود را آماده کنند سبب شده است که اعضای خانواده روز به روز از هم دورتر شوند.

۹٫ عدم توانایی برای ایجاد و برقراری یک روابط مؤثر

عدم توانایی برای ایجاد و برقراری یک روابط مؤثر یکی از دلایلی که سبب دور شدن بیش تر اعضای خانواده از هم دیگر است در برخی خانواده ها افراد خانواده طریقه برقراری ارتباط با یکدیگر را نیاموخته و نمی دانند که چگونه با هم ارتباط برقرار نمایند.

۱۰٫ پیشرفت تکنولوژی

یکی دیگر از علت های دور شدن اعضای خانواده از هم پیشرفت تکنولوژی و افزایش جذابیت های شبکه های اجتماعی است. در بخش های قبلی خانواده پلاس نمناک کامل به این مورد پرداختیم که امروزه بسیاری از افراد خانواده وقت زیادی را در طول روز صرف استفاده ازگوشی همراه می کنند و متوجه نیستند که چه طور ساعت ها وقت خود را اتلاف می دهند و بدون هدف به استفاده از اپلیکیشن های گوناگون می گذرانند.

تکنولوژی در خانواده

۱۱٫ فراموش شدن رسم و رسوم

در زمان قدیم اعضای خانواده دور هم جمع شده و کمتر کسی در زمان صرف غذا در خانه حضور نداشت اما به دلیل مشغله و فراموش شدن رسم و رسوم هر یک از اعضای خانواده روز خود را به نحوی می گذرانند و کمتر با هم ارتباط برقرار می کنند.

۱۲٫ سرزنش و نصیحت بیش از اندازه

سرزنش و مالمت، یکی از روش های معمول در رویارویی با خطاهای دیگران است. سرزنش افراد خانواده اگر با زیاده روی همراه باشد، آثار منفی زیادی را به دنبال دارد. سرزنش زیاد باعث بی اثر شدن آن و پافشاری و اصرار شخص در رفتار نادرست خود می گردد. همچنین در خانواده هایی که والدین به سرزنش فرزند می پردازند، فرزند را از خانواده دور می کنند.

۱۳٫ اعتیاد به مواد مخدر

اعتیاد به مواد مخدر معضل بزرگ و گسترده اجتماعی است که عواقب شوم آن گریبانگر خانواده می شود. فرد معتاد رفته رفته از افراد خانواده دور می شوند و خود را گرفتار اعتیاد می کنند.

اعتیاد به مواد مخدر

برای نزدیک شدن اعضای خانواده به یکدیگر چه کنیم؟

  1. در روزهای تعطیل و سایر روزها دور هم جمع شوید و به دیدن اقوام بروید و دور همی خانوادگی و فامیلی را به قانون تبدیل کنید.
  2. در جمع خانوادگی برای شخصیت یکدیگر حریم قائل باشند و وارد حریم شخصی یکدیگر نشوند یا با پرخاشگری و توهین به یکدیگر بی احترامی نکنید.
  3. اشخاص خانواده باید یکدیگر را ارزشمند بدانند و برای هم وقت بگذارند و به حرف های یکدیگر گوش داده و با هم همدلی نمایند.
  4. اعضای خانواده نباید یکدیگر را سرزنش کنند و اگر یکدیگر را نقد می کنند این نقد باید همراه با احترام باشد.
  5. افراد خانواده باید از تهدید، مسخره و تحقیر یکدیگر خودداری کنند.
  6. اعضای خانواده باید بتوانند پیام دوست داشتن را در فضای نشست ها منتقل کنند. نشان دادن دوست داشتنموجب ایجاد فضای صمیمی و محبّت آمیز در خانواده می شود.
  7. در دورهمی خانوادگی هر گونه غیبت، بدگویی، گلایه و شکایت را ممنوع کنید.
  8. بین فرزندانتان تفاوت قائل نشوید و به عنوان والدین نقش ارتباط دهنده داشته باشید.
  9. دورهمی خانوادگی را ساده برگزار کنید.
  10. همه افراد خانواده در همه چیز اشتراک ندارند پس اصل انعطاف پذیری در دورهمی خانوادگی بسیار مهم است.
  11. به بهانه های مختلف دور هم جمع شوید.
منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=60919

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0