دلیل صدای نویز اسپیکر هنگام زنگ خوردن گوشی
چرا بلندگو ها هنگام زنگ خوردن گوشی یک نویز یا صدای عجیب و غریب دارند؟
قطعاً همه شما به قدرتمندی و کارایی موبایل واقف هستید اما گوشی های موبایل هنوز تا کامل شدن فاصله زیادی دارند. مثلاً آن ها ممکن است دچار شکستگی، آسیب دیدگی بر اثر آب خوردن و مشکلات دیگر شوند و به راحتی کارایی خود را از دست بدهند.
ممکن است یک رفتار عجیب هم در آن ها مشاهده کرده باشید، زمانی که کنار اسپیکر و بلندگو قرار می گیرند، یک صدای عجیب و غریب در آن ها ایجاد می شود.
شواهد علمی پشت این نویز گوش خراش
برای توضیح دادن به شکل ساده، اول باید این موضوع را متوجه شوید که هر گوشی موبایل اساساً یک انتقال دهنده رادیویی است که پالس های صدای دیجیتال و فایل های دیتا را به ایستگاه پایه می رساند. بنابراین ارتباط برقرار می شود.
چنانچه در این بخش از نمناک میخوانید سیم داخل اکثر بلندگو ها محافظت شده از منبع فرکانس نیستند و معمولاً یک ترانزیستور مدار به صورت غیر خطی داخل اسپیکر وجود دارد که سیگنال های رادیویی با پالس بالا را تشخیص می دهند.
سپس این قطعه در بلندگو، سیگنال های رادیویی را به سیگنال های صوتی تبدیل می کند که ممکن است چنین صدای ناخوشایندی را با سطوح پایین تر صدا و صوت ایجاد کند که نقش مهمی را برای بلندگوها ایفا می کند.
بلندگو های غیرفعال همیشه با این پدیده روبرو نیستند. اگرچه انواع خاصی از موبایل ها وجود دارند که روی مدار های بلندگویی بدون قدرت فعال می شوند. گوشی های مدل پایین تر در این مورد قدرت کمتری دارند و با آنتن موجود در بلندگو تعامل کم تری را ایجاد می کنند.
بعضی از بلندگو ها وجود دارند که سیگنال های رادیویی ارسال شده از ایستگاه بیس یا پایه را دریافت کرده و به گوشی موبایل می فرستند و زمانی که گوشی موبایل زنگ می خورد، به آن ارسال می کنند. این آنتن سیگنال را بلند می کند و نویز یا صدایی را از اسپیکر ایجاد می کند و تا زمانی که تماس برقرار است، این صدا پخش می شود.
چگونه از این صدای گوش خراش جلوگیری کنیم؟
البته این پدیده کاملاً طبیعی است اما بهترین راه برای حذف این صدای کلافه کننده از بلندگو ها، این است که به سادگی موبایل را کمی دورتر از بلندگو ) بسته به قدرت سیگنال و نوع بلندگو ) بگیرید. معمولاً طیف رابط یا تعامل فقط چند قدم است اما ممکن است در بعضی از موارد این فاصله کمی تغییر کند.
اگر می خواهید کلا از بروز این اتفاق جلوگیری کنید، باید بلندگوهایی را انتخاب کنید که کیفیت مناسبی داشته باشند و از کابل های محافظت شده برخوردار باشند.
بلندگو هایی که ورودی های دیجیتال دارند، معمولاً بلندگوهای بهتری هستند و مانند بلندگو های قدیمی واکنش نشان می دهند. همچنین باید از پوششی برای آمپلی فایر یا تقویت کننده های صدا استفاده کنید.
پوشاندن آمپلی فایر با یک فویل نازک می تواند از این نویز کلافه کننده جلوگیری کند. انواع مختلفی از موبایل ها هستند که در شرایط سیگنال رادیویی واکنش متفاوتی نشان می دهند. مثلا ونیزون یک موبایل مشهور است که چنین اتفاقی کم تر برای آن گزارش شده است اما لزوماً گوشی بهتری نسبت به بقیه محسوب نمی شود.
در آخر می توان گفت بهترین راهکار این است که گوشی موبایل را داخل جیب خود قرار دهید و نزدیک به یک بلندگو (حداقل یک بلندگوی ارزان قیمت و با کیفیت پایین) نایستید.