تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
8

علت فریاد زدن افراد و راه آرام کردن آن ها

علت فریاد زدن افراد و راه آرام کردن آن ها

حتما اطراف شما هم افرادی هستند که با کوچکترین بحث شروع به فریاد زدن میکنند, در برابر فریادهای آن ها چه واکنشی نشان دهیم؟

علت فریاد زدن افراد و راه آرام کردن آن ها

علت فریاد زدن در عصبانیت

طبیعی است که وقتی دونفر از یکدیگر عصبانی هستند، خشمگین شوند و آرامش و خونسردی خود را از دست بدهند، اما چه دلیلی باعث می شود با وجود اینکه آن دونفر کنار یکدیگر قراردارند، با لحن آرام و ملایم صحبت نمی کنند و فریاد می زنند؟

برای همه ما پیش آمده که هنگام عصبانیت صدای خود را بالا ببریم و تنها چیزی که در رابطه با این موضوع باید بدانیم این است که چه واکنشی در مقابل فریاد زننده نشان دهیم تا او را آرام کند نه این که صدایش را بالاتر ببرد.

فریاد زدن

فریاد زدن در عصبانیت

فریاد زدن به رابطه آسیب می رساند و عواقب مثبتی ندارد. بعضی ها در مقابل فریادزننده تسلیم می شوند تا متوقف شود اما وقتی همه چیز به حالت نرمال برمی گردد دوباره به همان حالت برمی گردند چون ذهن او تغییری طولانی مدت نکرده است. به عنوان مثال مادری که با فریاد زدن به کودک می گوید اسباب بازی هایش را جمع کند کودک همان لحظه این کار را انجام می دهد.اما ذهنیتش تغییر نمی کند که باید همیشه وسایل خودش را جمع کند. بچه ها معمولا با سیستم پاداش یا مجازات یاد می گیرند که باید این کار را انجام دهند چون به اهمیت موضوع پی می برند.

فریاد زدن به روابط آسیب می رساند و مطمئنا روش خوبی برای مواجه شدن با مشکلات نیست. اما با این وجود همه ما هنگام مواجه با مشکلات فریاد می زنیم. باید بدانیم که چرا بعضی ها بیشتر از دیگران فریاد می زنند و چگونه باید با چنین افرادی رو به رو شد.

هنگامی که شخصی دائما سر شما فریاد می زند می خواهد تسلط خودش را به شما نشان دهد و شما را تحت کنترل خود بگیرد. شاید این عمل موقتی باشد اما عواقب و تنایج آن دائمی است و باعث می شود صمیمیت در رابطه از بین برود.

مهارت های مقابله ای ضعیف

بعضی ها هنگام عصبانیت فریاد می زنند چون مکانیسم مقابله آن ها به همین شکل است آن ها یاد گرفته اند که این گونه با فریاد زدن مقابله کنند. این گونه افراد نیاز دارند که روش های بهتری را برای مبارزه انتخاب کنند.

از دست دادن کنترل

بعضی ها در اثر افکار و احساسات سردرگم می شوند و احساس می کنند که قدرت کنترل وضعیت فعلی را ندارند. پس فریاد می زنند تا بتوانند کنترل شرایط را در دست بگیرند. شاید با فریاد زدن این احساس به شما دست بدهد اما کاملا موقتی است و در واقع هیچ چیزی برای همیشه رفع نخواهد شد.

حس تهدید

انسان هایی که هنگام عصبانیت فریاد می زنند روحیه حساس و عاطفی دارند بنابراین فریاد می زنند تا این روحیه حساس را حفظ کنند. هر زمان که احساس کنند روحیه حساسشان ضربه می خورد واکنش نشان می دهند. در واقع فریاد زدن تنها واکنشی است که هنگام تهدید به کار می برند.

گرایش های تهاجمی

بعضی انسان ها ذاتا تهاجمی هستند و زد و بندهای فیزیکی را با یک دعوا شروع می کنند. همانطور که می دانید همه دعواها با یک فریاد شروع می شوند. در مقابل این افراد رفتار خشونت آمیز از خودتان نشان ندهید چون به دعوا شدت بیشتری می دهید.

رفتار آموخته شده

بعضیها فریاد می زنند چون در خانه ای بزرگ شده اند که بزرگترها با فریاد زدن مشکلاتشان را حل می کردند. آن ها یاد گرفته اند که وقتی درگیری بالا می گیرد صدا هم باید بالا بگیرد. آن ها رفتارهای مقابله ای درست را یاد نگرفته اند.

واکنش هایی که باید در مقابل فریادهای عصبانی نشان دهیم

آرام باشید و عصبانیتشان را بیشتر نکنید

یادتان باشد کسی که فریاد می زند مشکل از شما نیست بلکه از اوست. دلیل فریاد زدن او هر چه که باشد به شما هیچ ارتباطی ندارد. پس با واکنش نشان دادن فقط وضعیت را بدتر می کنید. پس حتی اگر از درون خشمگین هستید ظاهرتان را آرام نشان دهید. در غیر اینصورت وضعیت بدتر می شود و هیچ مشکلی با فریاد زدن حل نمی شود. مشکلات با صدای آرام راحت تر حل می شود.

عقب بکشید و وضعیت را بررسی کنید

قبل از هر واکنشی ذهن تان را متوقف کنید و وضعیت را بررسی کنید. در این صورت تشخیص می دهید که آیا ادامه دادن بحث بیشتر می ارزد یا ترک کردن موقعیت. اگر خیلی تصادفی مورد فریاد شخصی قرار گرفتید و برای شما اهمیت چندانی نداشت خودتان را کنار بکشید. نیاز نیست به توهین ها و بدرفتاری های شخصی که اهمیتی در زندگی شما ندارد واکنش نشان بدهید. اگر فریاد زننده رئیستان است و می دانید که با واکنش نشان دادن کارتان را از دست می دهید بهترین کار این است که کنار بکشید. شاید بهتر باشد که بعدا در رابطه با این موضوع با رئیس صحبت کنید و از تاثیر بد رفتار او در کارتان بگویید.

تسلیمشان نشوید چون آن ها را تشویق به فریاد زدن می کنید

اگر در مقابل فریاد زننده تسلیم شوید و همان کاری را انجام دهید که او می خواهد آن ها را تشویق به فریاد زدن می کنید و همیشه برای رسیدن به هدفشان این رفتار را تکرار می کنند. پس از این روش برای آرام کردن او استفاده نکنید چون در آینده به خودتان ضربه می زنید و دائم مورد عصبانیت ها و فریادهای او قرار می گیرید.

او را با آرامش مورد خطاب قرار دهید

در بیشتر موارد وقتی فردی سرتان فریاد می زند احساس تان تحریک می شود و احساس می کنید که باید شما هم واکنش نشان دهید. واکنش نشان دادن با فریاد زدن، انتقاد کردن یا هر پاسخ منفی دیگر وضعیت را بدتر می کند. باید هر کاری برای آرام کردن ذهن تان انجام دهید تا بتوانید به مشکل اصلی که از جانب فریادزننده است رسیدگی کنید. به او بفهمانید که نمی خواهید سرتان فریاد بکشید. این را خیلی آرام به او بگویید. در این صورت پاسخ مثبتی از او دریافت می کنید مثل عذرخواهی یا حداقل به او فهمانده اید که دوست ندارید فریاد بکشد. بعضی ها خودشان هم متوجه این رفتارشان نیستند

وقتی احساس می کنید آرام شده اید و می دانید که چگونه او را خطاب قرار دهید می توانید برگردید و با او صحبت کنید

به خودتان زمان بدهید و وضعیت را ارزیابی کنید. چه چیزهایی گفته شده و چه پاسخ هایی باید بدهید. در بعضی شرایط این کار کمی زمان می برد چون زمان زیادی طول می کشد تا دو طرف کاملا آرام شوند. اما اگر او رئیس تان است باید از تکنیک های فوری استفاده کنید مثلا نفس عمیق بکشید یا در ذهن تان روش هایی را برای طی کردن شرایط تجسم کنید بنابراین خیلی زودتر می توانید همان کاری را انجام دهید که درست است.

فریاد زدن به روابط آسیب می رساند پس سعی نکنید با مدارا کردن به دنباله دار شدن این آسیب ها کمک کنید.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=68028

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0