ارتباط گرسنگی با بروز خشونت در میان زوجین
گرسنگی عامل خشونت در میان زوج ها است
اگر احساس گرسنگی میکنید هرگز در این زمان با همسرتان صحبت نکنید زیرا احتمال بروز خشونت و درگیری در این زمانها بیشتر است . در هنگام گرسنگی بدن با افت قند خون مواجه میشود و همین عاملی برای بروز پرخاشگری میان زوجین است.
گرسنگی می تواند منجر به بروز رفتار تهاجمی و خشونت در میان زوج ها شود. نتیجه یک تحقیق نشان می دهد که گرسنگی و به تبع آن پایین آمدن قند خون تأثیر مستقیمی روی رفتار پرخاشگر زوج ها نسبت به یکدیگر دارد.
گرسنگی با پرخاشگری زوجین ارتباط دارد
زوج هایی که قصد بحث و جدل در مورد موضوعات حساس در زندگی مشترک را دارند، بهتر است که پیش از آغاز بحث به اندازه کافی غذا بخورند. به گفته محققان آمریکایی در زمان گرسنگی وقتی که قند خون پایین می آید، میزان پرخاشگری در زوج ها بالا می رود.
نتایج تحقیقی که پژوهشگران دانشگاه ایالتی اوهایو انجام داده اند، نشان می دهد که دعوا، جدل و حتی خشونت های خانگی می تواند از روی یک دلیل ساده که اغلب نادیده گرفته می شود، رخ دهد:گرسنگی.
پرخاشگری در زمان گرسنگی بیشتر است
این پژوهشگران برای اندازه گیری میزان پرخاشگری میان زوج ها دست به دامن عروسک های جادوی “وودو” شدند که در مناسک سنتی آفریقایی استفاده می شود.
پژوهشگران به هر کدام از زنان و مردان شرکت کننده در این پژوهش یک عروسک داده و به آنها گفتند که این عروسک نماد شریک زندگی آنان به شمار می رود. شرکت کنندگان همچنین ۵۱ سوزن نیز دریافت کردند. در مجموع در مدت سه هفته، هر کدام از شرکت کنندگان بایستی هر شب، در بدن این عروسک ها سوزنی فرو می کردند.
هر چه آنها از دست شریک زندگی شان عصبانی تر بودند، میزان سوزن هایی که در بدن عروسک فرو می کردند، می توانست بیشتر باشد.
انتقام گیری از طریق حمله “هدفونی”
در مجموع ۱۰۷ زوج متأهل در این پژوهش شرکت داشتند. هر صبح پیش از صبحانه، و شب پیش از خواب میزان قند خون هر کدام از شرکت کنندگان نیز اندازه گیری می شد.
پژوهشگران برای اندازه گیری میزان پرخاشگری میان زوج ها دست به دامن عروسک های جادوی وودو شدند که در مناسک سنتی آفریقایی استفاده می شود.
نتایج این اندازه گیری بسیار روشن بود:هر چه سطح قند خون فرد پیش از خواب پایین تر بود، به همان میزان تعداد سوزن هایی که او در تن عروسک “شریک” وارد کرده بود، هم بیشتر بود.
پس از سه هفته این زوج ها به آزمایشگاه دعوت شده تا در آنجا در یک بازی نهایی علیه یکدیگر شرکت کنند. محققان به آنها گفتند به محض پدیدار شدن یک نقطه قرمز روی مانیتور پیش روی آنان، هر که زودتر دکمه را فشار دهد، برنده می شود.
شخص برنده سپس می توانست پس از پایان هر دور تصمیم بگیرد که صدای گوشخراشی که از طریق هدفون برای بازنده پخش می شود، چه قدر طول بکشد و تا چه اندازه بلند باشد.
البته این زوج ها که هر کدام در اتاقی جداگانه قرار داشتند، نمی دانستند که در حقیقت همبازی آنها، نه یکدیگر، بلکه یک کامپیوتر است. این کامپیوتر در نیمی از موارد نیز عامدانه بازی را واگذار می کرد.
در این مرحله نیز محققان رابطه روشنی را میان سطح قند خون در شب و میزان پرخاشگری در رفتار مشاهده کردند. هر چه میزان قند خون پایین تر بود، “حمله هدفونی” به شریک زندگی طولانی تر و بلندتر نیز بود.
پژوهشگران پایین آمدن کنترل شخصی را با کاهش سطح قند خون مرتبط می دانند. به گفته آنان گلوکز به منزله نوعی موتور محرک برای مغز به شمار می رود و برای کنترل رفتار شخصی مهم است.
به این ترتیب با پایین آمدن میزان آن در بدن، کنترل رفتار و احساسات بسیار دشوار می شود.