رمز استحکام زندگی مشترک با شناخت فن صحیح گفتگو
گفت و شنود یکی از راه حل های صحیح برای از بین بردن ناراحتی و رنجش میان زن و شوهر است. در صورتی این گفتگو نتیجه بخش ظاهر میشود که فن صحیح آن را بدانیم که در این قسمت نمناک به آن میپردازیم پس با ما همراه باشید.
چگونه با همسر خود گفتگوی صحیح داشته باشیم؟
مذاکره گفت و گویی میان دو یا چند فرد یا گروه است، که به منظور رفع نقاط اختلاف و یا رسیدن به یک نتیجه مشترک و قانع کننده است. مذاکره هنر چانه زنی و رد و بدل کردن نظرات و ایده هاست. گاهی در زندگی های زناشویی مشکلات و رنجش هایی بین زوجین شکل میگیرد که نباید به خاطر آن ناراحت و آزرده خاطر باشیم چرا که این دلخوری ها و رنجش هاست که نشان دهنده عدم بی اعتنایی و بی تفاوتی میان زن و شوهر است. یکی از راه های موثر در این مورد این است که زوجین نحوه درست گفت و گو را یاد بگیرند و در زندگی زناشویی خود بکار بگیرند.
بیشتر بگو مگو ها و مشاجرات خانوادگی از عدم ارتباط صحیح کلامی نشات میگیرد،گاهی زوجین توانایی رساندن صحیح مفهوم را ندارند و گاهی ناخواسته از کلماتی استفاده میکنند که بار منفی دارند و احساس ناخوشایندی را برای همسر خود بوجود می آورند. هر زوجی خواهان این است که همسرش با روی گشاده و کلمات شیرین احساسات خود را بیان کند پس باید نحوه صحیح برخورد با هم را بدانیم.
داشتن گفتگو صحیح و مناسب با همسر
زن و مرد در مواقع مختلف به دلیل تفاوت هایی که در نظرات، نگرش و نحوه بیان احساسات خود دارند با مشکلاتی مواجه میشوند که نتیجه آن ارتباط کلامی نامناسب و افزایش فاصله میان زوجین است.
وقتی که زوجین باهم مشاجره و دعوا میکنند معمولا هر دو خود را حق به جانب و دیگری را مقصر میدانند، در واقع زن و شوهر میتوانند با طرزصحبت کردن نادرست و بکار بردن کلمات منفی سرناسازگاری و بحث و جدل را راه بیاندازند.
گاهی با سخنان توهین آمیز از یکدیگر انتقاد و شکایت میکنند و با گفتن جملاتی مثل”تو به من توهین میکنی “
“توبه من بی توجه هستی”. “تو من را تحقیر کردی” یکدیگر را آزرده خاطر میکنند.
زمان مناسب گفت و گو کردن با همسر چه موقع است؟
زن و شوهر ممکن است هنگام صحبت علی رغم حسن نیت به بیراهه بروند و به جای صحبت ملایم و دلنشین باهم بحث کنند، معمولا اینگونه مشاجره ها نتیجه بخش نبوده و هیچ سودی برای طرفین ندارد جز اینکه اختلافات و عکس العمل های بیزار کننده و تلافی جویانه را بیشتر میکند.
در اینگونه مشاجره ها رفتار های محبت آمیز و درک متقابل کمرنگ و کمرنگ تر میشود تا جایی که مشکلات قد علم کرده و بزرگ و بزرگتر میشوند.
زمان مناسب برای گفتگو با همسر
جاده های ناهموار کلمات:
فقدان مهارت های ارتباطی لازم ،عشق ،دوستی و محبت بین زوجین را از آنان سلب نموده و رابطه میان آنها را به یک رابطه یکنواخت و بدون صمیمیت تبدیل میکند هنگامی که صمیمیت میان زوجین از بین برود عشق جای خود را به نفرت و آزردگی و جر و بحث های فراوان ، عدم بروز احساسات درونی و پناه بردن به سکوت میدهد.
در این زندگی رضایت هر دو طرف از زیر یک سقف بودن کمرنگ شده و به خاطر اینکه زن و شوهر در درون خود از یکدیگر ناراحت هستند با کوچکترین مسئله دوباره همه چیز بهم میریزد و زمینه توافق طرفین را کاهش میدهد.
ناراحت بودن زن و شوهر از یکدیگر
پرتگاه زندگی:
خیلی از زوجین نمیدانند که این بحث و جدل ها و دلخوری هایی که به همراه خود می آورند میتواند در ذهن طرف مقابل ابدی شوند و هیچ گاه زوجین نتوانند با یکدیگر ارتباط احساسی و عاشقانه برقرار کنند گاهی این مشکلات میتوانند مسیر زندگی را به سمتی هدایت کنند که زن و شوهر نسبت به هم افکار بدبینانه و منفی را داشته باشند که در نتیجه این افکار منفی و بد بینانه زوجین دائما در صدد این بر می آیند که به یکدیگر اتهام و تهمت بزنند مثل رفتن به جایی که همسر نمیداند و یا پنهان کردن بعضی اطلاعات مهم از یکدیگر که شرایط را روز به روز بدتر میکند.
گل سرخ هدیه من به توست
برای اینکه از شرایط تنش زایی که بوجود آمده دور شوید باید نقش خود را در ایجاد ارتباط کلامی نامناسب بپذیرید. این پذیرش موجب اصلاح رفتار زوجین و دادن انگیزه بیشتر برای ادامه زندگی لازم است.
استحکام زندگی مشترک با فن صحیح گفتگو
برای اینکه این مشاجره ها و منازعات به حداقل برسد باید به نکات زیر توجه کنید:
درباره همه مسائل به یکباره حرف نزنید و در هر زمان در مورد یک مسئله صحبت کنید.
با یکدیگر قرار بگذارید نوبت به نوبت صحبت کنید مثلا ینج دقیقه شما صحبت کنید و پنج دقیقه بعدی را همسرتان. اگر در هنگام صحبت احساس خشم پیدا کردید، گفتگو را قطع کنید تا از پیامدهای منفی در امان بمانید.
اگر از لحاظ هیجانی در وضعیت مناسبی نیستید و همسر شما خواهان گفتگوست، از او عذرخواهی کنید و بگویید در زمان مناسب با او گفتگو خواهید کرد زیرا گفتگو در شرایط نامناسب روحی باعث می شود، تا رفتار و گفتار فرد مقابل را منفی ارزیابی نمایید.
از بکار بردن کلماتی مانند «چندبار بگوییم…» و «تو هنوز نمی دانی…» در هنگام گفتگو اجتناب کنید زیرا این جملات، در همسرتان حالت دفاعی بوجود می آورد و فضای نامناسبی را ایجاد می کند.
برای اینکه فضاهای شادتری را بوجود آورید برنامه های تفریحی مناسبی را به همراه خانواده طراحی کنید.
نکات مثبت همسرتان را ببینید زیرا سبب می شود همیشه به همسرتان احترام بگذارید.
به جای اینکه منتظر توجه همسرتان بمانید شما در توجه کردن پیش قدم شوید.
از هدیه دادن به هم غافل نشوید.
وقت گذاشتن و گفتگوکردن در مورد موضوعات مختلف، سبب می شود راه تعادل ارتباطی و گفت وگو را بیابید.