روش درست بازی پانتومیم
آموزش کامل بازی پانتومیم برای مبتدیان
چنانچه به دنبال یک سرگرمی مفرح در دورهمی های خانوادگی خود هستید، ما به شما بازی پانتومیم را پیشنهاد می کنیم چرا که بهترین گزینه حتی برای حاضرانی که در آن بازی شرکت نمی کنند می باشد و آنها می توانند لذت کافی از بودن در کنار بازیکنان پانتومیم ببرند.
پانتومیم یک بازی شاد و مفرح است و طرفداران زیادی نیز دارد یک بازی هیجانی که هرکسی میتواند آن را انجام دهد، در این بازی بایستی کلمه یا عبارتی را بدون اینکه حرف بزنید با یک سری ژست های خاص و به واسطه اشاره کردن، نمایش دهید تا تیم مقابلتان آن کلمه را بتوانند به کمک اشارات شما حدس بزنند.
چنانچه تیمی قادر به حدس سریع کلمات باشد از رقیب خود پیشی می گیرد. با ما همراه باشید تا با جزئیات بیشتری درباره بازی پانتومیم و قواعد آن یاد بگیرید، پس از اینکه آموزش پانتومیم را در این بخش از سرگرمی نمناک مطالعه کردید فهرستی از ایده های جالبی که در اختیارتان قرار داده ایم را نیز ملاحظه خواهید کرد.
قبل از هر چیزی نکته مهمی که در این بازی وجود دارد اینست که سن و توانایی شرکت کنندگان را مد نظر داشته باشید. به عنوان مثال برای افراد کم سن و سال مثل کودکان سعی کنید موضوعات راحتی انتخاب کنید تا لذت بیشتری از بازی کسب کنند و چنانچه مشتاق به خنده و شادی زیادی در این بازی هستید سعی کنید آن دسته از عبارات کلماتی را استفاده نمایید که وقتی شرکت کنندگان درباره آنها ژست میگیرند حرکات جالب و خنده دار در اندام های بدنشان نمایان شود.
پانتومیم به ساده ترین شکل ممکن
ساده ترین کاری که برای شروع این بازی نیاز است استفاده از کارت می باشد، به صورتی که شما بایستی یکسری کلمات و عبارات خنده دار که شامل ضرب المثل ها یا سوژه های سخت و آسانی است روی یک سری کارت یا کاغذ بنویسید داخل یک ظرف بیاندازید. حتی برای راحتی کار می توانید اقدام به دسته بندی کلمات نمایید.
به عنوان مثال کلماتی که با موضوع مشخصی مثل:نام آهنگ، ضرب المثل، مکان مشهور، فیلم و شخصیت مشهور هستند را در ظرف های جداگانه ای بریزید و همانطور که پیش از این اشاره شد به جای اینکه سراغ کلمات خیلی سخت بروید حتماً آن دسته کلماتی را انتخاب نمایید که بسیار خنده دار هستند و موجب شادی شما در جمع خواهد شد و این را همیشه در ذهن داشته باشید که این بازی فقط جنبه تفریح و سرگرمی دارد.
حالا نوبت به هرکسی که برای انجام پانتومیم میرسد بایستی یک کلمه از داخل ظرف برداشته و تلاش کند با کمک حرکات بدن خود و ارائه علامت ها بدون اینکه صحبتی کند سرنخ هایی به اعضای تیمش بدهد تا آنها بتوانند اقدام به حدس زدن موضوع آن کارت مورد نظر بکنند.
آموزش مرحله به مرحله بازی پانتومیم
برای بازی پانتومیم ابتدا قصد داریم لوازمی که مورد نیاز است به شما علاقه مندان معرفی کنیم و سپس با توضیح جزئیات و قوانین بازی شما را از کم و کیف این بازی مطلع سازیم پس با ما همراه باشید تا اصول صحیح بازی پانتومیم را بخوانید.
لوازم مورد نیاز در پانتومیم
- چیزهایی که در این بازی مورد نیاز است شامل تکه های کاغذ یا کارت هایی میباشد که موضوعات پانتومیم روی آنها درج شده است.
- قلم و کاغذ برای ثبت امتیاز هر دو گروه (البته چنانچه بازی رقابتی باشد)
- تایمر برای گرفتن زمان حین اجرا.
نحوه بازی انواع پانتومیم
بازی پانتومیم اصولاً و به طور کلی به دو صورت رقابتی و تفریحی (که غیر رقابتی) است، انجام می پذیرد و نمناک با گردآوری مطالبی، آموزش هر دوی این روش ها را در اختیار شما کاربران گرامی قرار داده است.
روش اول: روش بازی پانتومیم رقابتی
روش بازی پانتومیم به صورت رقابتی که با امتیاز و گروه بندی همراه است بایستی به دو تیم تقسیم شده و کارت های پانتومیم را به صورت مساوی بین تیم ها تقسیم نمایید. برای تقسیم بندی می توانید از یارکشی استفاده کنید و یا می توانید از اپلیکیشن هایی که جهت این کار طراحی شده اند به کار بگیرید.
یک شیوه دیگر نیز وجود دارد که در آن دو تیم می توانند قبل از شروع بازی برای همدیگر اقدام به انتخاب سوژه بکنند. به عنوان مثال هر تیم می تواند ده الی بیست سوژه برای تیم مقابل خود انتخاب کرده و روی کاغذ درج کند تا آنها در هر مرحله یکی را اجرا کنند.
تیم ۱ برای شروع بازی به یک بازیگر نیاز دارد که باید انتخاب کند و سپس تیم دو باید به بازیگر تیم یک کارتی را که داخل آن سوژه نوشته شده است نشان دهد و حتما باید توجه داشته باشید که بقیه اعضای تیم یک به هیچ عنوان نباید از محتوای داخل کارت با خبر شوند.
در مرحله بعدی تایمر را باید روی سه یا پنج دقیقه تنظیم کنید البته ناگفته نماند که انتخاب زمان آن بستگی زیادی به دشواری سوژه پانتومیم نیز دارد. بازیگری که برای تیم یک انتخاب شده است بایستی در این بازه زمانی عبارتی که روی کارت درج شده است را برای تیم خود اجرا کند چنانچه در این زمان تیم موفق به پاسخ صحیح شد یک امتیاز مثبت کسب می کند و چنانچه قادر به حدس زدن نبود هیچ امتیازی به آن تعلق نمی گیرد.
حالا نوبت به تیم دوم میرسد که باید یک بازیگر از بین خود انتخاب کرده و سپس آن بازیگر یک کارت از تیم ۱ گرفته و بازی کند. بنابراین به همین منوال بازی ادامه پیدا می کند و سپس بعد از اتمام بازی هر تیمی توانست امتیاز بیشتری که از کسب کند برنده بازی معرفی می شود.
نکات مهم
نکات مهمی وجود دارد که باید در حین بازی به آن توجه کنید به عنوان مثال نیاز است که پیش از شروع بازی چند قاعده و قانون بین شرکت کنندگان وضع کنید. مثلاً اعلام کنید که:
- به کار بردن بیش از حد نشانه ها خطا می باشد!
- لب زدن ممنوع است!
- اشاره مستقیم به اشیا جایز نیست!
- و اینکه زمانی برای پاسخ دهی هر تیم مشخص کنید و اعلام کنید که چنانچه سرعت عمل بالایی داشتند یک امتیاز به آنها تعلق می گیرد.
نکات مثبت بازی پرشور پانتومیم در روش اول:
این بازی هیجانی و رقابتی که بین دو گروه شرکت کننده برگزار می گردد شور و غوغای زیادی به همراه دارد ، ممکن است شما آنقدر در بازی غوطه ور شوید که از خنده های بی امان اطرافیان غافل شوید در واقع وقتی وارد میدان بازی می شوید فقط به برد و باخت فکر نکنید آنچه در یک بازی بسیار مهم است ایجاد شادی و خوشحالی است که در نتیجه ی بازی به دست می آید و ساختن لحظات شاد و سرگرم کننده که میتوان برای دقایقی از بازی لذت برد.
روش دوم:آموزش پانتومیم غیر رقابتی (بدون امتیاز و گروه بندی)
یک بازی مهیج و عالی که میتوان برای چندین ساعت سرگرم شد. در این روش که از نوع غیر رقابتی می باشد هیچ تیم و زمان و برگه ی یادداشت امتیاز وجود ندارد. همه ی کارت های بازی یا کاغذهای بازی را در یک ظرف مورد نظر می ریزند و بعد یک نفر داوطلب می شود تا یک کارت را انتخاب نماید و باید بکوشد تا بدون اینکه کلمه یا حرفی بزند با ایما و اشاره آن را به دیگران بفهماند. بقیه هم که به عنوان یک تیم هستند به هم کمک می کنند تا با توجه به آنچه که از ایما و اشاره های فرد یاد میگیرند جواب درست را حدس بزنند.
بعد نفر دوم داوطلب بازی می شود و بدین گونه بازی مهیج پانتومیم ادامه می یابد. برای اینکه بازی شور وهیجان بیشتری داشته باشد و نهایت استفاده از بازی برده شود سعی کنید که از همه بزرگتر ها و کوچکترها ی جمع برای بازی استفاده کنید. برای اینکه بازی نظم بیشتری داشته باشد میتوان برای آن قوانینی تعیین نمود و زمان بازی هم بستگی به حوصله ، زمان مهمان و میزبان دارد.
ویژگی های خوب روش دوم
روش دوم پانتومیم نیز خوبی های خاص خود را دارد، بر خلاف روش اول در نوع دوم پانتومیم خبری از رقابت و قیل و داد نیست اگر چه در این نوع بازی به دلیل غیر رقابتی بودنش هیجان به نسبت کمتری وجود دارد اما این روش بسیار جذاب و سرگرم کننده است و در یک میهمانی یا دورهمی افراد بدون اینکه وارد بحث یا کل کل شوند میتوانند در نهایت آرامش از بازی لذت برده و سرگرم شوند.
قوانین و قواعد کلی برای همه ی انواع پانتومیم
در شروع بازی، اولین کاری که باید انجام داد این است که با دست تعداد کلمه های پانتومیم را نشان می دهند. یک کلمه یا دو کلمه، سپس باید با انگشت نشان داد که کدام کلمه را اول بازی می کند، قسمت اول کلمه یا قسمت دوم را.
البته مواقعی هم خوب است که به جای اینکه تک تک کلمات را بازی کنید کل مفهوم را نشان داد در این صورت ابتدا باید تعدا کلمات را نشان داده بعد همه ی انگشتان دست را به هم بچسبانید، این کار یعنی مفهوم کلی عبارتی که مورد نظر است.
بهتر است که یک کلمه را به طور کامل برای تیم بازی کنید و سپس به دنبال کلمه ی دیگر بروید و هی کلمات مختلف را نگویید چرا که با اینکار علاوه بر اینکه هم تیمی خود را گیج و خسته می کنید زمان بازی را نیز از دست می دهید.
شیوه های مختلف بازی پانتومیم
حرکات و اشاره های بازی پانتومیم:
برای اینکه یک عبارت را نمایش بدهید ابتدا باید تعداد کلمات آن را نشان دهید و سپس تک تک کلمات را اجرا کنید البته رعایت ترتیب کلمات لازم نیست و ذکر این نکته ضروری است که گاهی نمایش مفهوم کلی عبارت بهتر از اجرای کلمه به کلمه است چرا که در اجرای کلی مفهوم، هم تیمی ها زودتر به جواب مورد نظر می رسند.
کاربرد نشانه ها و علائم برای ساده کردن کار حدس زدن:
برای نشان دادن هر یک از این عناوین زیر میتوانید از یکی از این علامت ها بهره بگیرید و در حین اجرای نمایش استفائه نمایید.
- عنوان کتاب: دست های خود را مانند یک کتاب بگشایید.
- عنوان فیلمبرداری:طوری نشان دهید که انگار دست های شما یک دوربین فیلمبرداری است.
- قسمتی از یک آهنگ:وانمود کنید که در حال آواز خواندن هستید.
- فیلم یا کارتون تلویزیونی: ابتدا یک مستطیل بعنوان صفحه تلویزیون بکشید و وانمود به تماشای آن کنید.
- ضرب المثل یا شعر یا یک عبارت معروف: به دهان خود اشاره کنید.
- عبارت یا کلمه به یک زبان دیگر (مانند ترکی ، عربی انگلیسی):در ابتدا کلمه مورد نظر را اجرا کرده و سپس به زبان خود اشاره نمایید.
- دو انگشت اشاره را به هم نزدیک کرده و یک مساوی درست کنید: یعنی جواب را درست گفته ای اما مترداف یا مشابه کلمه را باید بگویی.
- زمان گذشته یا قدیم:با دست خود به پشت سر خود اشاره کنید.
نکته: می توانید با هم تیمی خود برای رنگها شخصیتها، صفات، مکان و شغل ها، علامت و نشانه های خاصی بعنوان رمز قرار دهید.
ژست های جالب مربوط به راهنمایی هم تیمی ها در بازی پانتومیم
“حدست درسته “: هر وقت که یکی از هم تیمی ها کلمه را به درستی حدس زد برای تایید صحت حدس او با انگشت اشاره ی یک دست روی بینی خود ضربه بزنید و دست دیگر را به طرف دوست خود بگیرید.
“یه چیز تو مایه های همین کلمه”: کف دستتان را گرد کرده و پشت گوشتان قرار دهید میتوانید لاله ی گوش را انگشت اشاره نیز لمس کنید.
“به جواب نزدیک شدی”:نشان دهید که گرمتان شده و خودتان را باد بزنید.
“داری از جواب دور میشی”: برای نشان دادن می توانید خودتان را بغل کرده و ادای لرزیدن را در بیاورید طوریکه سردتان است.
“طولش بیشتره یا بزرگتره”: دستانتان را به اندازه ای از هم دور کنید که انگار یک نوار پلاستیکی را می کشید.
“طولش کمتره یا کوچکتره”:دستانتان را در هوا به علامت قطع کردن یک چیز به حرکت در آورید.
“جمع ببند”: انگشتان کوچک هر دو دست را به صورت طولی به هم بچسبانید.
“زمان گذشته”: دستتان را روی شانه خود نگه داشته و به عقب خود اشاره کنید.
“یکی از حروف الفبا”: دستتان را به نشانه ی خرد کردن چیزی روی قسمت ساعد بزنید برای نشان دادن حرفی که در اول الفبا است روی قسمت جلویی ساعد (نزدیک به کف دست) و برای حرف پایانی الفبا روی قسمت انتهایی ساعد ضربه بزنید.
همراهان عزیز آموزش این بازی مهیج به اتمام رسید حالا نوبت شماست که امتحان کرده و لذت ببرید.