فوت و فن راه اندازی فروشگاه اینترنتی
چگونگی راه اندازی فروشگاه اینترنتی موفق با نکات مهم برای پیشرفت
نمی توان گفت که خرید و فروش اینترنتی می تواند یک تجارت بزرگ محسوب شود. انجام این کسب و کار نیاز به مهارت بالا و تلاش زیادی دارد و بعضی کشور ها در این موضوع بیش از حد پیشرفت کرده اند و سرعت زیادی نیز در پیش گرفته اند.
فروشگاه اینترنتی یا آنلاین به دلایل زیادی محبوب شده است و یکی این که مشتریان مجبور نیستند از خانه خارج شوند و ۲۴ ساعت می توانند این خرید را انجام دهند و نباید منتظر باز شدن مغازه ها باشند. از طرفی می توانید به بازار جهانی نیز دسترسی داشته باشید و هر چیزی را از هر جای دنیا سفارش دهید. حال در این قسمت از رازهای موفقیت در نمناک قصد داریم که به شما راه هایی را معرفی کنیم که از طریق آن بتوانید فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنید.
۱٫ محصولاتی را برای فروش آنلاین انتخاب کنید.
اولین مرحله این است که محصولات فروشی خود را مشخص کنید که دیدگاه های مختلفی در این مورد وجود دارد:
فروش محصولاتی که خودتان آن ها را تولید کرده اید.
فروش محصولاتی که منبع تولیدشان شما نیستید.
فروش محصولاتی که در دسترس شما نیستند و می توانید به دلیل نیاز مشتری آن ها را سفارش داده و به دست او برسانید.
اگر قصد دارید که محصولاتی را به فروش برسانید که تولید خودتان نیستند، می توانید از روش های زیر در مورد آنها اطلاعات کسب کنید:
– در مورد آن ها در گوگل سرچ کنید.
– سعی کنید که تبلیغات آن ها را دنبال کنید.
– دستور العمل های روی محصولات را مطالعه کنید.
– در شبکه های اجتماعی در مورد این محصولات تحقیق کنید.
– در این مرحله باید سعی کنید که ارزش محصول را بسنجید و ببینید که آیا تهیه کردن آن برایتان سود دارد یا خیر.
راه اندازی فروشگاه اینترنتی
۲٫ تحقیق بازاری انجام دهید
قطعا مشتریان برای خرید محصول تحقیقات زیادی انجام می دهند و وقت زیادی را صرف این کار می کنند و شما نیز باید سعی کنید خودتان را جای مشتری بگذارید و سعی کنید که بیشتر در این مورد تحقیق کنید تا انتخاب های بهتری داشته باشید که این تصمیم گیری ها می تواند در مورد قیمت ، تبلیغات ودیگر وجوه فروش محصولات باشد.
تحقیقات شما در این مورد باید موارد زیر را شامل شود:
– با افراد مشورت کنید و دیدگاه آن را به عنوان مشتری بسنجید و از آن ها بخواهید که فروشگاه های اینترنتی مورد علاقه شان را به شما معرفی کنند و دلایل را نیز برای تان شرح دهند.
– برای فروشگاه خود یک نمونه ازمحصولات و روش کار تهیه کنید و یک برگه نظرسنجی به ان ها بدهید و بازخوردهای شان را بسنجید.
– در مورد رقیبان خود نیز اطلاعات کافی کسب کنید و ببینید که رمز موفقیت آن ها چیست و سعی کنید که شما نیز انها را بسنجید.
– در این شرایط باید واقع بینانه عمل کنید و بیش از حد ماورایی فکر نکنید.
۳٫ سایت میزبان خود را انتخاب کنید
اولین تصمیمی که باید برای این کار بگیرید، این است که آیا خودتان می خواهید سایت میزبان را اداره کنید یا اینکه از سایت دیگری استفاده کنید و به عنوان یک تازه وارد در دنیای فروشگاه اینترنتی، سایت میزبان می تواند کمی وسوسه برانگیز باشد و از طرفی هزینه آن کمتر است و تنظیم آن نیز راحت تر است اما باید این را هم در نظر بگیرید که سایت های شناخته شده دیگر رقیب برایتان بسیار جدی هستند و ممکن است که اصلا محصولات شما در این بین به چشم نیاید و از طرفی باید سود خود را نیز به سایت میزبانی که خودتان نیستید ، بدهید.
علاوه بر آن اینکه ریسک های بیرونی کمتری برای کسی وجود دارد که خودش میزبان است و پس باید در این مورد کامل تحقیق کنید و جزئیات مزایا و معایب هر دو مورد را بسنجید و دست به انتخاب بزنید.
چگونه فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم؟
۴٫ فونداسیونی را برای فروشگاه آنلاینی بسازید که خودتان میزبان آن هستید
شاید در وهله اول کار برایتان بیش از حد سخت و پیچیده به نظر برسد اما سادگی این کار به اندازه یک وبلاگ زدن یا تاسیس وبسایت معمولی است.
در واقع به ایجاد موارد زیر نیاز دارید:
– تولید یک صفحه یا مجموعه ای از صفحات که افراد بین محصولات آن جستجو کنند.
– کارت خرید
– روشی برای ایجاد امنیت پرداخت مشتریان
راه دیگر این است که یک سکوی بازرگانی ایجاد کنید و این موراد را به اجرا در بیاورید . نرم افزار های زیادی برای این کار نیز وجود دارند.
همچنین باید اقدامات زیر را انجام دهید :
– نصب یک کارت خرید یا همان گزینه ی خرید برای مشتریان
– ساخت کاتالوگ محصولات که منابع محصول را نیز معرفی کند.
– محلی برای نشان دادن گزینه های مربوط به پرداخت.
۵٫ شخصی ساز کردن فروشگاه
محیط کاربری را برای مشتری ساده کنید و برای اینکه حوصله مشری سر نرود و بتواند به راحتی محصولات را پیدا کند، باید محیط کاربری را کاملا ساده و راحت ایجاد کنید.
طراحی سایت شما باید شبیه فروشگاه های واقعی باشد و محیط کاربری نیز باید کاملا دوستانه باشد.
اگر محصولاتی عالی داشته باشید اما جهت گیری و راهنمایی های ان ضعیف باشد ، مطمئنا موفقیت زیادی از این فروشگاه اینترنتی نصیبتان نخواهد شد و در انتهای صفحات ساید نیز باید قسمتی را با عنوان ( درباره ما ) قرار دهید و سوابق خود را در آن مطرح کنید و باید سعی کنید که تعداد صفحات را کمتر کنید تا مشتری مجبور نباشد برای پیدا کردن یک محصول، صفحات زیادی را پشت سر بگذارد.
– جزئیات محصولات را شرح دهید.
– یکی از معایب فروشگاه آنلاین این است که مشتریان نمی توانند محصولات را تست کنند و مجبورند که ریسک خرید محصول را بپذیرند.
– پس بسیار مهم است که اطلاعات کاملا جزئی و کامل را به مشتری بدهید تا بتواند با اعتماد زیادی از شما خریداری کند.
توضیحات مربوط به محصول باید موارد زیر را شامل شود :
– توضیح مختصر در مورد محصول و کارهایی که برایتان انجام می دهد. در این مورد هرگز اغراق نکنید.
– تصاویر مختلف از محصول در زوایای مختلف و موارد استفاده از آن.
– سایز و ابعاد محصول کاملا دقیق.
– لیستی از مواد به کار رفته در محصول.
– لیستی از اثرات جانبی محصول مثل حساسیت ها و مراقبت های لازم.
فروشگاه اینترنتی
۶٫ قابلیت های اضافی را به فروشگاه آنلاین خود اضافه کنید.
حتما باید ویژگی های اضافی را به ویژگی های ضروری موجود در سایت اضافه کنید و اپلیکیشن های زیادی نیز در این مورد وجود دارند که می توانید از ان ها بهره بگیرید.
این اپ ها می توانند فروشگاه انلاین شما را قادر سازند که:
– پیشنهادات شخصی ساز شده محصول را نشان دهند.
– کارت های اضافی را به مشتری بدهد.
– لیست علاقمندی ها را در اختیار مشتری قرار دهد.
– به مشتریان اجازه دهد که کامنت ها، نظرات و امتیازدهی ها را انجام دهند.
همچنین آپ های دیگر نیز وجود دارند که می توانند برای موارد زیر استفاده شوند:
– بهبود سئوی سایت.
– وارد کردن مستقیم محصولات به صفحه.
– مدیریت اطلاعات، حساب ها و دارایی شما.
۷٫ اجرای قوانین در فروشگاه اینترنتی
بیشتر قوانین موجود در فروشگاه آنلاین شبیه فروشگاه های معمولی می باشد و مثلا باید در مورد مالیات مربوط به محصولات و پرداخت هزینه نقل و انتقال محصول با توجه به مسافت را در نظر بگیرید.
– مالیات بین المللی
در این مورد باید تحقیقات کامل را انجام دهید و ببینید که آیا مالیات محصول در هر کشور برای شما صرف می کند یا خیر.
– هزینه نقل و انتقال
بادی فرمی را به مشتریان ارائه دهید تا بتوانند اطلاعات کامل را در مورد آدرس و شماره تلفن مشتری بگیرد و شما نیز در سریع ترین زمان، هزینه انتقال محصول را به او اطلاع دهید.
– امنیت
امنیت باید اولین اولویت شما باشد و مشتریان بادی در طول پروسه خرید احساس امنیت بالایی داشته باشند و مراحل پرداختی آن ها نیز باید کاملا امن باشد تا شما آن را به دوستان و آشنایان خود نیز معرفی کنند.
۸٫ راه اندازی فروشگاه آنلاین
حال با در نظر گرفتن و جمع آوری اطلاعات فروشگاه خود را راه انداخته اید و باید اقداماتی را انجام دهید که هر روزه مشتریان زیادی به سایت شما مراجعه کنند.
– از شبکه های اجتماعی کمک بگیرید که اینستاگرام یکی از بهترین برنامه ها برای این کار است.
– محصولات نمونه را برای اینفلوئنسرها ارسال کنید که هزاران فالوئر و افراد در اینستاگرام و شبکه های اجتماعی هستند که می توانند محصولات شما را معرفی کنند.
– حتما موتور جستجوی خود را بهینه سازی کنید و یک استراتژی قوی برای سئوی خود ایجاد کنید تا به امتیازدهی بهتر صفحه شما کمک کند.
– قسمت هایی را برای مشتریان قرار دهید تا بتوانند محصولات شما را به اشتراک بگذارند و پیشنهادات ویژه ای را برای این کار به آنها پیشنهاد دهید، مثلا قیمت پایین تر.
ودر نهایت این موضع را به یاد داشته باشید که خرید و فروش فصلی می باشد و در زمان های مختلف یکسان نخواهد بود، پس زود ناامید نشوید و به راه خود ادامه دهید.
راه اندازی کردن فروشگاه آنلاین
چند نکته در راه اندازی و مدیریت فروشگاه اینترنتی
در راه اندازی فروشگاه عجله نکنید:
در راه اندازی و تبلیغ فروشگاه عجله نکنید. طبق آنچه در مجموعه رازهای موفقیت نمناک گفته ایم باید فروشگاه اینترنتی شما حداقل های لازم را داشته باشد و سپس روی تبلیغات هزینه کنید و اگر بیش از حد ناقص باشد برای تبلیغات و پروموت کردن آن هزینه نکنید زیرا هزینه کردن روی تبلیغات به معنی هدر دادن پول است.
روی کاربران تمرکز کنید:
عدم امکان لمس محصول توسط کاربر از چالش های اصلی در فروش اینترنتی و راه اندازی فروشگاه اینترنتی است و موجب می شود افراد به دلیل عدم امکان لمس به صورت اینترنتی خرید نکنند.
این مشکل را می توان با تکنیک هایی مانند توضیحات کامل در مورد محصول، عکس ها و ویدیوهای با کیفیت از محصول تا حدی رفع کرد.
همچنین برای اینکه کاربران مشکل عدم امکان لمس محصول را نادیده بگیرند پروسه خرید را راحت کنید و برای آنها محصولات خود را رایگان ارسال نمایید.
از سوشال پروف استفاده کنید:
سوشال پروف یا تایید اجتماعی، یعنی نشان دهید که کسب وکار شما و فروشگاه اینترنتی شما مورد تایید است. نظرات مثبت افراد در شبکه اجتماعی شما نوعی تایید اجتماعی است که موجب می شود افراد دیگر نیز به شما اطمینان کنند.
روش هایی برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی
از سئو غافل نشوید:
اگر بودجه تبلیغاتی شما خیلی بالا نیست ، برای اینکه هزینه کمتری نمایید از بهترین شیوه برای جذب ترافیک استفاده کنید .بهترین شیوه آن است که بهترین بازخورد را برای شما داشته باشد .یکی از بهترین شیوه ها، جذب ترافیک رایگان از گوگل است.برای به دست آوردن ترافیک رایگان از گوگل باید روی سئو به اندازه کافی تمرکز کنید.
از جمع آوری لید غافل نشوید:
لید یا همان سرنخ ها، کسانی هستند که به کسب وکار شما علاقه نشان داده اند اما خرید نکرده اند و یک قدم به خرید از شما نزدیک تر شده اند. مانند افرادی که در خبرنامه سایت عضو شده اند یا کسانی که ایمیل خودشان را در ازای دریافت یک محتوا یا دریافت یک کد تخفیف در اختیار شما قرار داده اند.به این افراد لید و به عمل جذب این افراد لید جنریشن یا لیدسازی می گویند. به این علت استفاده از لید اهمیت دارد که پس از مدتی شما یک دیتابیس بزرگ از مشتریان و افراد علاقه مند به کسب وکارتان دارید و می توانید از آنها برای فروش بیشتر یا اطلاع رسانی ها استفاده کنید.
در مورد محصول در فروشگاه اینترنتی توضیح کامل دهید:
توضیحات نوشته شده برای محصولات در راه اندازی فروشگاه اینترنتی، اهمیت زیادی دارد. توضیحات محصول می تواند منجر به خرید یا عدم خرید یک کاربر شود .برای نوشتن توضیحات محصول باید با شناخت بهتر مخاطبان متوجه شوید که چه سوالاتی در ذهن کاربران در مورد این محصول وجود دارد پس سعی کنید که درتوضیحات به این سوالات پاسخ دهید.
وب سایت فروشگاهی شما باید ریسپانسیو یا واکنش گرا باشد:
برای اینکه درصد قابل توجهی از مشتریان را از دست ندهید باید وب سایت شما روی موبایل نمایش درستی داشته باشد و کاربر برای خرید از وب سایت در حالت موبایل مشکل نداشته باشد پس ترافیک موبایل را نادیده نگیرید زیرا این نادیده گذفتن با شکست یک فروشگاه اینترنتی مساوی است. برخی برای استفاده راحت تر کاربران با وجود ریسپانسیو بودن سایت در حالت موبایل، دست به ساخت اپلیکیشن می زنند.
نظردهی مشتریان موجب افزایش فروش می شود:
وجود نظرات مشتریان درباره محصول می تواند به افزایش فروش سایت کمک کند زیرا بسیاری از کاربران تنها در صورت نظرات مثبت دیگر افراد درباره محصول آن را خریداری می کنند.