تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
2

بدترین تجربه ها از شکست عاطفی افراد

بدترین تجربه ها از شکست عاطفی افراد

شکست عاطفی یکی از تلخ ترین رویدادی است که ممکن است برخی افراد آن را تجربه کرده باشند.شکست عاطفی و جدایی می تواند باعث ایجاد استرس و اضطراب بسیار زیادی در فرد شود.

بدترین تجربه ها از شکست عاطفی افراد

با شکست عاطفی و تلخی برهم خوردن رابطه چگونه کنار بیاییم؟

شکست عاطفی تجربه ای است که معمولا سخت و دردناک می باشد.این تجربه دردناک ممکن است برای شما هم پیش بیاید.اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که دچار شکست عاطفی و جدایی شده اید بدون شک خواهید گفت که این شکست و جدایی شما را اذیت می کند.برخی مواقع به دلیل شرایط پیش آمده و اتفاقاتی که پیش می آید افراد ناچار به جدایی از کسی می شوند که او را بسیار دوست دارند.به هرحال این جدایی اتفاق افتاده است و ما باید یاد بگیریم که به نحو موثری با آن کنار بیاییم.

شکست ها و نارسایی های عاطفی روی افراد تاثیرات مخرب متعدد می گذارد. جالب است بدانید که تاثیر این مساله در افراد مختلف به اشکال متعدد بروز می کند. در برخی مواقع تاثیرات مخرب شکست عشقی به حدی است که ادامه زندگی را برای فرد دشوار کرده و به این زودی ها هم فراموش نمی شود.
امروزه در جامعه ما میزان شکست ها و مشکلات عاطفی، روحی و روانی افزایش یافته است. در این میان برخی از افراد بعد از گذشت مدتی از چنین اتفاق هایی خود را از طریق اشتغال، برنامه ریزی برای آشنایی و ازدواج با فرد جدید، ایجاد سرگرمی های متعدد همچون ادامه تحصیل، ورزش، انجام فعالیت های داوطلبانه و … مشغول می کنند. در این بین برخی افراد نیز عطای آشنایی و تجربه رابطه و عشق جدید را به لقایش می بخشند و ترجیح می دهند تنها زندگی کنند، چون برای فراموش کردن شکست عشقی باید تغییرات اساسی در زندگی ایجاد کرد. در این میان بسیاری از افراد هم حاضرند از گذشته خود بگذرند به شرط آنکه آینده مهیج تری در انتظارشان باشد.

شکست های عاطفی

اثرات شکست های عاطفی بر افراد

جدایی و فقدان در شکست عاطفی

بر اساس گفته های روانشناسان و رفتار شناسان جداشدن از همسر شبیه مردن است و فرد با پدیده فقدان (Loss) روبه رو می شود. وقتی فردی می خواهد به هر دلیلی یک رابطه را خاتمه دهد، گویی طرف مقابل مرده است و باید برای او عزاداری کند و مراحل سوگواری را پشت سر بگذارد؛ یعنی در مرحله نخست آن را انکار می کند. سپس چانه زنی می کند تا دچار فقدان نشود. سپس تسلیم شده و وارد مرحله افسردگی می شود. فرد باید این مرحله را طی کند تا به آرامش برسد. این اتفاقات که ظرف شش ماه پس از قطع رابطه یا جدایی می افتد، واکنش «سوگ» نام دارد.
درضمن اگر این مرحله انجام نشود، سلامت روان فرد دچار خدشه ای جدی می شود. اگر عزاداری یا واکنش سوگ در فردی بیش از شش ماه طول بکشد، به این معناست که فرد دچار احساسات متناقض شده است. وقتی فردی دچار احساس خشم و عشق نسبت به یک نفر باشد و نتواند احساس واقعی اش را تشخیص دهد، به آرامش نمی رسد و دچار مشکلات متعدد روانی می شود. در چنین مواقعی تفکیک احساس ها از یکدیگر و شناسایی احساس واقعی اهمیت دارد.

یک تجربه نامناسب و یک عمر ترس

ماندانا دو سال قبل با همکارش سعید نامزد کرد. سعید به شدت شکاک بود. این مساله دختر جوان را می آزرد. برای مثال سعید به دلیل عدم پاسخگویی به تلفن یا دیر پاسخ دادن به پیام ها از سوی ماندانا شروع به دعوا می کرد. این رابطه یکسال بیشتر دوام نیاورد. دختر جوان می گوید:با اینکه دو سال از آن قضیه می گذرد، دیگر نمی توانم به خواستگارانم پاسخ مثبت بدهم یا حتی به ازدواج فکر کنم.
در آن دوران به شدت روح و روانم آسیب دید. به گفته او وقتی افراد در یک رابطه سرخورده شوند، دیگر نمی توانند آن را احیا کنند. ماندانا با بیان اینکه مدتی است از سوی مشاوره تحت درمان قرار گرفته، می افزاید:مشاورم به کرات می گوید که نباید نشخوار ذهنی کرد و به اندازه تعداد افراد بر روی زمین افکار، اخلاق و رفتار های متعدد و متنوع وجود دارد.

شکست عاطفی

کنار آمدن با شکست های عاطفی 

در این شرایط نباید یک فرد را نماینده یک جامعه گسترده دانست، اما بنده در تنهایی هایم رفتار های او را مرور می کنم و از اینکه به دلیل یک علاقه بی اساس و دردسرساز اجازه این گونه رفتار ها را به یک فرد بی ارزش دادم، از خود بیزار می شوم. به گفته او هم اکنون ۳۳ سال دارم و نمی توانم به ورود فرد جدید در زندگی ام فکر کنم. از سوی دیگر از بالارفتن سن و از اینکه در میانسالی تنها بمانم می ترسم.

نتیجه کلاهبرداری همسر

امیر در دوران عقد یک واحد آپارتمان خرید. او و همسرش به شکل مشترک اقساط آن را پرداخت می کردند. او می گوید:بعد از گذشت مدتی همسرم گفت که پول ها را به شکل نقدی به او بدهم تا اقساط آپارتمان را پرداخت کند. به گفته او هدف از این اقدام پرداخت قسط ها سر وقت بود. این مرد ۳۵ ساله می گوید:بعد از گذشت مدتی همسرم فقط پول می گرفت و بنده هم بر این باور بودم که او قسط ها را پرداخت می کند، غافل از اینکه او خانه را فروخته بود و پول هایی که ماه به ماه به نام پرداخت قسط از من می گرفت هم خرج کرده بود. این در حالی است که من تمامی سرمایه و پس اندازم را برای خرید آن خانه هزینه کرده بودم. به گفته او بعد از شکایت و تشکیل دادگاه قاضی به من گفت که هیچ مدرکی برای اثبات پرداخت پول به این خانم وجود ندارد، حتی او می تواند به دلیل تهمت از شما شکایت کند.
با شنیدن این جملات اشک در چشمانش حلقه می زند و می گوید:از اینکه چنین کلاه گشادی سرم رفته احساس درماندگی می کنم. جالب است بدانید که حتی قاضی دادگاه این را که من به همسرم نفقه دادم باور نکرد و همسر سابقم هم این قضیه را تکذیب کرد. او می افزاید:چنین اتفاقی باعث شد که فکر کنم تمام افراد در این کره خاکی کلاهبردار هستند. از سوی دیگر بر اساس گفته های قاضی دادگاه باید هر مردی به دلیل پرداخت نفقه از همسرش رسید یا قبض بگیرد تا بتواند در صورت بروز کلاهبرداری یا هر گونه اختلاف از خود دفاع کرده و مدرکی برای ارائه به دادگاه داشته باشد!

خیانت همسر، دلیل بدبینی به همه

مریم ۴۰ ساله به دلیل خیانت همسرش طلاق گرفته است. او می گوید:هم اکنون همسر سابقم ازدواج کرده، اما بنده در این رابطه بسیار آسیب دیدم. با اینکه پنج سال از این اتفاق گذشته در کابوس هایم همسر سابقم را می بینم و از اینکه احساسات، هول و هراس های گذشته تداعی شود به هم می ریزم. به گفته او هم اکنون پیشنهاد هایی برای ازدواج دارم، اما با این اوضاع روحی دیگر تاب و تحمل یک زندگی جدید را ندارم. مریم می افزاید:من به همسرم اعتماد داشتم و برای زندگی هم کم نگذاشتم، اما او به من خیانت کرد. این قضیه باعث شده دیگر نتوانم به کسی اعتماد کنم و نسبت به همه بدبین هستم. به گفته او این حس فقط بنده را از لحاظ روحی و جسمی بیمار کرده است.

شکست عاطفی

تاثیرات مخرب شکست های عاطفی

سر زلف تو نباشد، سر زلف دیگری

یک روانشناس درباره چگونگی مهار شکست های عاطفی می گوید:افرادی که دچار بحران های عاطفی شده و در آن شکست می خورند، طبیعتا نسبت به افراد جنس مخالف بدبین شده و بنابراین هیچ تمایلی به برقراری ارتباط با آن ها و دیگر افراد جدید ندارند. ممکن است این افراد دیگر جذابیت و توانایی لازم برای جلب و نگهداری دیگر افراد را نداشته باشند و تصمیم بگیرند که از این کار ها صرف نظر کنند. امیر هوشنگ مهریار می افزاید:در اغلب موارد این احساس زودگذر است، مگر اینکه رابطه عاطفی شدید بوده و افراد توانایی فراموشی آن را نداشته باشند.
به گفته او در این وضعیت باید تاکید کرد که شخصیت افراد نیز در پذیرش این مساله دخیل است. برای مثال برخی افراد به دلیل داشتن شخصیت قوی این قضیه را پذیرفته و به سهولت می توانند براساس این بیت از صائب تبریزی که می گوید:سر زلف تو نباشد سر زلف دیگری از برای دل ما قحط پریشانی نیست، به ادامه زندگی بپردازند. به گفته او بنده این بیت را به افرادی که دچار شکست های عاطفی شده اند، می آموزم. باید دانست که در این مساله افراد به طرق مختلف رفتار می کنند، چون میزان عشق و علاقه در روابط و تیپ شخصیت افراد و برداشت آن ها از دنیا متفاوت است. برای مثال افراد حساس آسیب بیشتری از این اتفاق می بینند.
از سوی دیگر افراد قوی از این مساله کمتر آسیب می بینند. مهریار می افزاید:برای مثال افراد قوی می توانند بعد از زمین خوردن دوباره از جای خود برخیزند و به زندگی ادامه دهند. در اکثر مواقع افراد از طریق خانواده و دوستان می توانند این مساله را حل و فصل کنند. به گفته او اغلب افراد در مواجهه با شکست عشقی دچار افسردگی، سرخوردگی و ناراحتی های ناشی از خیانت، دعوا و عدم تفاهم می شوند. در این شرایط افراد نمی توانند به تن هایی از پس این قضیه بر آمده و دچار افسردگی، انزوا طلبی و بدبینی نسبت به جنس مخالف می شوند؛ با این تفاسیر بروز چنین مسائلی بعد از شکست عشقی در انتخاب ها و رفتار های فرد با جنس مخالف تاثیرگذار است.
مهریار می گوید:این افراد می توانند با مراجعه به روانشناس و از طریق کمک گرفتن از آن ها مشکلات را حل و فصل کنند. به عبارت دیگر افراد می توانند با کمک و همدلی از طریق دوستان این گونه مسائل را حل کنند. از سوی دیگر برخی افراد نیز مقابله با این مساله برایشان مشکل زاست و در صورت عدم مراجعه به مشاوره شدت آسیب پذیری شان بیشتر می شود.
به گفته او وقتی این افراد از پس مشکل بروز کرده بر نمی آیند، باید از ظرفیت روانشناس یا مشاوره کمک بگیرند. این در حالی است که در بسیاری از موارد این قبیل شکست ها با احساسات منفی و خشم فراوان همراه است. برای مثال برخی از افراد در شکست های عاطفی بر این باورند که دیگران به اصطلاح بر سر آن ها کلاه گذاشته و بی وفایی کرده اند، طبیعتا در نتیجه این گونه رفتار ها شاهد بروز سوءظن و خشم در آن ها هستیم. با این طرز فکر روابط بعدی این افراد نیز با شکست همراه است.

شکست عاطفی

 تجربه هایی از شکست های عاطفی 

با شکست عاطفی و عشقی و برهم خوردن رابطه چگونه کنار بیاییم؟

واکنش احساسی به برهم خوردن یک رابطه عشقی بسیار شبیه به واکنش به فقدان های بسیار بزرگ تر و غم انگیزتر مثل مرگ یکی از عزیزان یا تشخیص یک بیماری خطرناک می باشد. در زیر به واکنش های احساسی متداول به برهم خوردن یک رابطه عاشقانه و شکست عاطفی اشاره می کنیم:

انکار

باور و قبول کردن این که رابطه تان تمام شده، خیلی سخت است. خیلی دردناک است که ببینید رابطه تان برای طرف تان که آنقدر دوستش داشتید و به او اعتماد داشتید، دیگر ارزش و اهمیتی ندارد.

ناامیدی و غم

احساس تنهایی، ناراحتی کردن و گریه کردن زیاد همه موقع شکست عاطفی و عشقی کارهایی طبیعی هستند. ممکن است نیاز بسیار شدیدی به برقراری ارتباط با شریک عشقی سابق تان احساس کنید. زمان های خاص در طول روز مثل صبح ها که از خواب بیدار می شوید، خیلی سخت خواهند بود.

ترس

تصور کردن زندگی بدون شریک عشقی تان وحشت آور خواهد بود. ممکن است واهمه داشته باشید که دیگر نتوانید عشقی برای خود بیابید و باز احساس خوشبختی کنید.

عصبانیت

خشم و عصبانیت دربرابر شریک عشقی گذشته که این درد و رنج را برای تان فراهم کرده یک واکنش احساسی دیگر است.

مقصر کردن خود و احساس گناه

ممکن است به این فکر بیفتید که چه کار شما باعث برهم خوردن رابطه شده است و تلاش کنید که از شریک عشقی سابق تان فرصتی دوباره تقاضا کنید. اگر این شما بوده باشید که رابطه را خاتمه داده است، ممکن است از ناراحت و غصه دار کردن طرف تان احساس گناه کنید.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=66207

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0