تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
4

این علائم یعنی هوش عاطفی شما بالاست

این علائم یعنی هوش عاطفی شما بالاست

برخی افراد از نظر احساسی از دیگر افراد قوی تر هستند و دارای هوش عاطفی بالایی می باشند، اما نشانه های بالا بودن هوش عاطفی احساسی در کار و زندگی چیست؟

این علائم یعنی هوش عاطفی شما بالاست

آشنایی با مفهوم هوش عاطفی و شناخت علائم آن

آیا تا به حال برایتان پیش آمده که به خاطر احساسات زیاد تان دست به انجام کاری بزنید و بعد از آن پشیمان شوید؟ یا این که تا به حال شده احساساتتان مانع از انجام یک کار شود؟ خب به نظر شما چرا این اتفاق می افتد؟ همه ما احساساتی را در درون خود داریم اما به این معنا نیست که همیشه باید از آن ها استفاده کنیم. از طرفی بعضی از افراد هستند که دارای هوش عاطفی بالایی می باشند، یعنی از نظر احساسی قوی تر از دیگران هستند. یعنی از احساسات خود به نفع خودشان استفاده می کنند و باعث آسیب و ضرر نمی شوند اما این افراد چه ویژگی هایی دارند؟ در این قسمت از سبک زندگی و رازهای موفقیت نمناک آن ها را با یکدیگر مرور خواهیم کرد.

نشانه های بالا بودن هوش عاطفی احساسی در محل کار و زندگی

۱٫ به احساسات خودتان و دیگران فکر می کنید

قوی بودن از لحاظ احساسی با یک بازتاب شروع می شود، مثلا این که شما سوالات این چنینی را از خودتان می پرسید:چرا چنین حسی دارم یا چه چیزی باعث شده که چنین حسی داشته باشم ؟ یا چرا فرد دیگر باید این حس را داشته باشد ؟ با نگاه کردن و مرور کردن واکنش های احساسی، می توانید حال و حوصله خود را بفهمید و ببینید که چگونه باید واکنش داشته باشید.

هوش عاطفی بالا

۲٫ از دیگران برای یاد گرفتن چیزهایی در مورد خودتان استفاده می کنید

شما اصلا نگران این نیستید که از دیگران بپرسید در نظر آن ها چگونه جلوه می کنید، زیرا می دانید که نظر دیگران چیزهای زیادی به شما یاد می دهد. در نتیجه از واقعیت درک خوبی دارید.

۳٫ اهمیت کلماتی مثل لطفاً و ممنونم را می دانید

هر روز افرادی را مشاهده می کنید که حس قدردانی و ادب خود را به دیگران ابراز نمی کنند اما شما تحت تاثیر آن ها قرار نمی گیرید. شما قدرت این کلمات کوچک را می دانید و همیشه با کمک آن ها روابط خود را بهبود می بخشید و احساس بهتری را در خودتان ایجاد می کنید. در نتیجه از کلماتی برای قدردانی و سپاسگزاری از دیگران استفاده می کنید.

۴٫ قبل از صحبت، کمی مکث می کنید

شما عادت دارید کمی توقف کنید و قبل از صحبت کردن یا انجام هر کاری خوب فکر کنید؛ مخصوصا زمان هایی که احساس می کنید درگیر عواطف خود شده اید. البته که نمی توان گفت شما انسان کاملی هستید اما همین مکث و توقف باعث می شود که کمتر از دیگران به انجام کارهایی دست بزنید که بعداً پشیمانی و شرمندگی در پی دارد. پس معمولا بهتر از دیگران عمل خواهید کرد.

مکث هنگام صحبت

۵٫ علت را می پرسید

به جای این که به دیگران برچسب بزنید، روی دلایل رفتار شان تمرکز می کنید و از آن ها سوال می پرسید. این ویژگی رفتاری توانایی شما برای همدلی با دیگران را نشان می دهد. یعنی می توانید خودتان را جای آن ها بگذارید و اگر لازم است به آن ها کمک کنید.

۶٫ از انتقاد کردن چیزی یاد می گیرید

هیچ فردی دوست ندارد بشنود که کار اشتباهی انجام داده است اما شما می دانید که همین انتقاد فرصتی برای یادگیری است؛ حتی اگر به بهترین شکل ممکن انجام نشده باشد. همین انتقاد ها باعث می شود یک طرز تفکر جدید پیدا کنید. بنابراین زمانی که باز خورد منفی می گیرید، سعی کنید احساسات خود را کنترل کنید.

۷٫ انسان شناس هستید

از لحظهای که افراد را ملاقات می کنید، رفتار آن ها را تجزیه و تحلیل می کنید. گاهی ویژگی های رفتاری دیگران باعث می شود کلمات و فعالیت هایی را که تاثیر بیشتری روی دیگران دارد، انجام دهید. به همین دلیل فقط روی چیزی که می گویید تمرکز نمی کنید، بلکه تمرکز شما روی این هست که چگونه کلام تاثیرگذارتری داشته باشید.

انسان شناس بودن

۸٫ از عذرخواهی کردن نمی ترسید

همه شما می دانید که “متاسفم” می تواند یک عبارت سخت محسوب شود و در هر زبانی هم این گونه است اما می دانید که قدرت آن بسیار بالاست. پیش از این هم در نمناک گفتیم که این که اشتباهات خود را بپذیرید و در زمان مناسب عذرخواهی کنید، یعنی شما انسان قابل اعتماد و فروتنی هستید. در نتیجه به طور طبیعی دیگران با شما ارتباط برقرار می کنند و روابط خود را با شما قدرت می بخشند.

۹٫ در دل خود کینه نگه نمی دارید

معمولاً می توانید از اتفاقات سخت عبور کنید زیرا بر این عقیده هستید که نبخشیدن دیگران مانند نگه داشتن یک چاقو روی زخم تان است و فرصت بهبود را از شما می گیرد. به جای این که به این کینه توزی ها ادامه دهید، سعی می کنید زندگی خود را پیش ببرید و دیگران را به خاطر حال بهتر خودتان، ببخشید.

۱۰٫ واژگان احساسی خوبی در ذهن تان دارید

زمانی که یاد بگیرید چگونه احساسات خود را در یک زبان خاص ابراز کنید، سطح فهم و درک شما افزایش پیدا می کند. مثلاً زمانی که ناراحت هستید، کمی جستجوی عمیق تر داشته باشید و سعی کنید که علت آن را بفهمید. از خودتان بپرسید که آیا ناامید شده اید ؟ یا این ناراحتی به دلیل صدمه رفتار دیگران است ؟ انجام این کار باعث می شود که از احساسات خود یک درک عمیق تر پیدا کنید. در نتیجه احساسات دیگران را نیز در شرایط مختلف بهتر می فهمید.

ابراز احساسات

۱۱٫ دیگران را صادقانه تحسین می کنید

زمانی که ویژگی های خوب دیگران را ببینید و آن ها را اعلام کنید و قدردان این ویژگی های مثبت باشید ، یعنی احساسات قوی دارید. به همین دلیل دیگران هم دوست دارند بیشتر در کنار شما باشند و بهترین اوقات شان را در کنار شما سپری کنند.

۱۲٫ افکار خود را کنترل می کنید

جمله معروفی وجود دارد که می گوید نمی توانید مانع پرنده ای شوید که می خواهد روی سر شما بنشیند اما می توانید از لانه ساختن روی سرتان جلوگیری کنید. منظور این است که شاید نتوانید واکنش های احساسی و درونیات خود را کنترل کنید اما قطعاً می توانید برای مراحل بعدی و طرز فکر سالم در آینده کنترل خوبی داشته باشید. به جای این که افکار خود تخریبی را در خودتان پرورش دهید و دامن بزنید ، روی افکار خلاقانه تمرکز کنید و به فکر پیشرفت باشید.

۱۳٫ دیگران را سرزنش نمی کنید

قطعاً انسان ها در طول زندگی لحظات سختی را سپری می کنند که گاهی اوقات خودشان مقصر می باشند اما شما به جای که آنها را قضاوت کنید، به این فکر می کنید که همه انسانها فرصت تغییر دارند. در نتیجه روابط خود را با آنها حفظ می کنید و به آن ها کمک می کنید که بهترین خودشان را بشناسند.

علائم هوش عاطفی

۱۴٫ نقاط قوت را در کنار نقاط ضعف تجزیه تحلیل می کنید

این که بدانید چه کارهایی را می توانید خیلی خوب انجام دهید ، احتمال موفقیت شما را افزایش می دهد و از طرفی باید نقاط ضعف کاری خود را هم بشناسید. زمان بگذارید و ببینید در چه جایی احتمال پیشرفت بیشتری دارید و برای آن برنامه ریزی کنید.

۱۵٫ خودتان را از احساسات تخریبی دور نگه می دارید

می دانید که نباید مهارت های گول زدن و تاثیر گذاشتن روی دیگران از راه غیر اخلاقی را در خودتان افزایش دهید. در نتیحه خودتان هم فریب چنین رفتار هایی را نمی خورید.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=74781

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0