تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
4

چیزهایی که نمیدانیم و پلاستیک دارن

چیزهایی که نمیدانیم و پلاستیک دارن

مواد غذایی زیادی وجود دارند که وقتی از آنها استفاده میکنیم، هیچ اطلاعی از مواد پلاستیکی مضر موجود در آنها نداریم که این مواد غذایی عبارتند از….

چیزهایی که نمیدانیم و پلاستیک دارن

منابع پنهان پلاستیک که در زندگی روزمره استفاده میکنیم

شاید شما بخواهید یک سبک زندگی بدون وجود پلاستیک ها را تجربه کنید اما بعضی از مواد هستند که بدون اینکه شما  متوجه باشید، حاوی پلاستیک می باشند. این  پلاستیک ها می توانند مانند پلاستیک هایی که می شناسید، انتقال دهنده سموم باشند و عامل ایجاد سرطان از جمله سرطان سینه، آسم، ناباروری، کاهش تعداد اسپرم و مشکلات دیگر شوند. به دلیل اهمیت قابل توجه این مسئله، در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک قصد داریم موادی که به طور پنهانی داخل خود پلاستیک دارند را به شما معرفی کنیم. 

قوطی کنسرو

قوطی کنسرو حاوی پلاستیک است و در معرض دمای بالا فرآیند استریل روی آن انجام می شود. بهترین راه برای ایجاد کمترین آسیب از این قوطی ها، این است که غذای تازه مصرف کنید و تا جایی که می توانید به سمت غذاهای کنسروی نروید. 

پلاستیک

فیش رسید خرید

همه رسید های خرید از انواع پلاستیک های مضر تشکیل شده اند که به شدت سرطان زا هستند. پس بهتر است بعد از مصرف آن ها، حتماً دست های خود را بشویید و آن ها را داخل کیف پول تان نگه ندارید. 

قوری چای

قوری چای معمولاً از پلاستیک ساخته شده است؛ مخصوصاً قوری هایی که در چای ساز استفاده می شوند و در معرض هوای با دمای بسیار بالا قرار می گیرند و مواد را سمی و آلوده می کنند.

قوری چای

قوطی نوشابه

قوطی نوشابه حاوی پلاستیک است و علاوه بر اینکه خود نوشابه ضرر دارد، بطری آن هم به شدت مضر است. 

لیوان کاغذی

لیوان کاغذی یکی از مضرترین منابع پلاستیکی محسوب می شود؛ مخصوصاً زمانی که داخل آن چای داغ می خورید، ضرر آن چند برابر خواهد شد. 

مواد شامل پلاستیک

سی دی یا دی وی دی

سی دی یا دی وی دی به مقدار کمی، حاوی پلاستیک و مواد مضر و سمی هستند که برای بدن آسیب زا می باشند. 

موم دندانپزشکی

شاید برایتان جالب باشد، مومی که دندانپزشک در مطب برای شما استفاده می کند، فاقد پلاستیک نیست.

موم دندانپزشکی

مسواک

بسیاری از مسواک ها پلاستیکی هستند. پس باید سعی کنید انواع غیر پلاستیکی را انتخاب کنید. 

تیوپ خمیر دندان

تیوپ خمیر دندان حاوی پلاستیک است و می تواند عاملی مضر برای انتقال مواد سمی به بدن باشد.

مواد حاوی پلاستیک

شیشه شیر کودک

شیشه شیر کودک از پلاستیک ساخته شده است پس تا جایی که می توانید از آن ها کمتر استفاده کنید تا کمترین آسیبی به بدن کودک شما وارد نشود. 

سلفون پلاستیکی

سلفون ها از پلاستیک ساخته شده اند. بنابراین تا جایی که می توانید، نباید از آن ها استفاده کنید. 

سلفون های پلاستیکی

کارتن تخم مرغ

بسته بندی ها و کارتن های تخم مرغ از پلاستیک ساخته شده اند، پس می توانند عامل انتقال بیماری باشند. 

ظروف غذا در رستوران ها

ظروف غذا در رستوران ها از پلاستیک پلی استرین ساخته شده اند که پسماند غذایی را نیز به خود جذب می کنند. بهتر است به رستورانی مراجعه کنید که غذای آن ها داخل ظروف سرامیکی سرو می شود.

ظروف غذایی پلاستیکی

اسباب بازی

اسباب بازی های مختلفی برای کودکان وجود دارد و بسیاری از کودکان، آن ها را داخل دهان خود می گذارند اما بهتر است تا جایی که می توانید اسباب بازی ها را به دست فرزندتان ندهید زیرا حاوی پلاستیک هستند. اسباب بازی های چوبی، پارچه ای و غیر پلاستیکی هم وجود دارند که بهتر است از آن ها استفاده کنید. 

محصولات زیبایی و سلامت

بسیاری از روکش های محصولات زیبایی و سلامت، از پلاستیک ساخته شده اند. برخی از شوینده های صورت، اسکراب ها و ژل های شستشو  و محصولات مخصوص لایه برداری هم حاوی پلاستیک هستند که عامل آسیب به صورت می باشند. 

محصولات بهداشتی پلاستیکی

نمک ها

شاید  تعجب کنید اما تحقیقات نشان می دهد بسیاری از نمک های خوراکی، حاوی میکروپلاستیک ها هستند. این نمک ها معمولاً در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی و جنوبی، آفریقایی و آسیایی یافت می شوند؛ مخصوصا نمک هایی که از آسیا و اندونزی می آیند. در نتیجه می تواند آسیب زیادی را به بدن وارد کند.

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی داخل بطری هم می تواند حاوی میکروپلاستیک باشد  زیرا محفظه پلاستیکی آن عامل انتقال پلاستیک به خود آب می شود.

بطری آب

آدامس

جالب است بدانید که آدامس هم حاوی مقداری پلاستیک است که لابلای مواد دیگر ترکیب شده است. پلاستیک معروف به کار رفته در آدامس، پلی اتیلن نام دارد. 

غذای دریایی

همانطور که گفتیم به دلیل آلودگی های موجود در دریا ها ، و پلاستیک هایی که داخل آب می افتند، هیچ جای تعجبی نیست که بسیاری از جانوران دریایی پلاستیک بخورند و همین پلاستیک از طریق خوردن غذای دریایی، به بدن ما برسد.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=13515

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0