ترفند کاهش مصرف “حجم اینترنت”
آموزش کاهش حجم اینترنت
اینترنت بی شک پرکاربردترین و مهم ترین ابزار مشترک میان کاربران گوشی ها، کامپیوترها و… در سطح جهانی می باشد که تعداد کاربران آن از چند صد میلیون نفر هم خارج شده است چرا که این روزها همگی ما به هر نحوی به اینترنت نیاز داریم و اینترنت تبدیل به یکی از اصلی ترین اصول زندگی ما شده است و خودمان را با آن وفق داده ایم.
از این رو اینترنت در آگاهی و حتی پیشرفت تکنولوژی، فناوری و زندگی امروزه تاثیر مثبتی داشته است و هیچ واقعیتی نمی تواند در مقابل این نظریه ایستادگی کند. اما این روزها با وجود افزایش بستر وب و دامنه تحت پوشش اینترنت شاهد برخی مشکلات می شویم که گاها می توانند در زندگی روزمره ما تداخل ایجاد کنند. برای مثال برخی ها بر این باور هستند که وقتی تعداد زیادی کاربر به اینترنت اپراتور X متصل می شوند، بازدهی کاهش پیدا می کند!
جمله بالا کم و بیش درست است، اما لزوما دلیل اصلی کاهش سرعت اینترنت نمی باشد چرا که عوامل متعدد زیادی مانند منطقه، گوشی، آنتن دهی و… دخیل هستند. اما یکی از مشکلات رایج که به میزان زیادی شنیده می شود، کاهش حجم مصرف اینترنت می باشد که دلیل اصلی آنرا اپراتورها می دانند!! این در حالی است که این گونه نیست!! در ادامه این گزارش از بخش تکنولوژی نمناک شما را با راه های کاهش حجم اینترنت آشنا خواهیم ساخت. همراه ما باشید.
۱- کاهش رزولوشن فیلم های آنلاین
اکثر کاربران اینترنت روزانه ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت را صرف مشاهده ویدیوهای آنلاین بگذرانند و این در حالی است که وقتی شما یک فیلم را بصورت آنلاین مشاهده می کنید، اگر بصورت پیش فرض کیفیت فیلم را بالا ببرید و بعد از مشاهده کامل ویدیو تصمیم به دانلود آن بگیرید، در اصل شما دو بار این ویدیو را مشاهده یا دو بار دانلود کرده اید.
زمانی هم که شما کیفیت فیلم را از ۲۴۰ پیکسل به کیفیت ۱۰۸۰ تغییر می دهید، در اصل شما مصرف اینترنت را چندین برابر کرده اید و خودتان نیز شاید حتی از این میزان هیچ اطلاعی نداشته باشید. به همین دلیل توصیه می شود که برای دانلود یک ویدیو، ابتدا آنرا در مدت کوتاهی (برای یک یا دو دقیقه) مشاهده کنید و اگر به آن علاقمند شدید، سپس با کیفیت مدنظر خودتان دانلود کنید.
۲- جستجو در صفحات مجازی
زمانیکه هر یک از ما وارد صفحات مجازی می شویم، اکثرا در اوقات فراقت و استراحت خودمان این کار را انجام می دهیم و طبیعتا وقتی وارد چند کانال می شویم، با ویدیوها، موزیک های مورد علاقه و جدید و همچنین تصاویر مختلفی روبرو می شویم که برای مشاهده و گوش دادن به هر یک از آنها نیاز به اینترنت داریم و با اجرای آنها اینترنت ما مصرف می شود و با کاهش حجم اینترنت تنها در کسری از زمان روبرو می شویم!!!
اصلا مدت زمان روشن بودن داده های گوشی شما مهم نیست چرا که شما می توانید ۱۰ عکس ۵۰ کیلوبایتی را در ۵ دقیقه بصورت متوالی و آهسته دانلود کنید و یا حتی می توانید یک فیلم سینمایی را با حجم ۱ گیگابایتی در ۵ دقیقه با اینترنت ۴G دانلود کنید. پس اینکه برخی بر این باور هستند که تنها ۵ دقیقه از اینترنت استفاده کرده اند و حجم آنها کاهش چشمگیری پیدا کرده است، به زمان بستگی ندارد!! تنها فقط به میزان مصرف و دانلود شما بستگی دارد و هیچ فردی حقیقی و حقوقی در این زمینه نقشی نداشته است!
حتی برنامه ای مانند اینستاگرام نیز می تواند حجم اینترنت را تحت تاثیر بگذارد و باعث کاهش حجم اینترنت نیز شود که باید اقدام به کاهش حجم اینترنت اینستاگرام کنید. از این رو هم باید استفاده خود را از اینترنت برای کاهش حجم اینترنت، کمتر کنید و از طرفی برخی محدودیت ها را که در مصرف زیاد اینترنت موثر هستند را رفع کنید که در ادامه به راه حل های کاربردی دیگری نیز اشاره خواهیم کرد.
۳- وب گردی و دانلود فایل های مختلف
علاوه بر جستجو در صفحات مجازی، اکثر ما وقت زیادی را صرف جستجو در بستر وب سپری می کنیم که طبیعتا وب گردی نیز همانند صفحات مجازی دارای عکس، موسیقی، ویدیو و فایل های تکمیلی هستند و شما با وارد شدن به هر صفحه، در اصل آنرا دانلود می کنید تا بتوانید وارد صفحه شوید. با این تفاوت که مصرف اینترنت در هر یک از فرایندهای گفته شده متفاوت می باشد!
برای مثال وقتی شما وارد یک صفحه می شوید، چند کیلوبایت از حجم اینترنت شما کم می شود که خیلی خیلی ناچیز می باشد! اما وقتی که شما موسیقی و ویدیو را بصورت آنلاین اقدام می کنید، طبیعتا حجم بیشتری از شما کم خواهد شد که این حجم از ۲ مگابایت تا حتی چند گیگابایت متفاوت می باشد و می تواند بسته اینترنتی شما را تحت تاثیر بگذارد.
۴- روشن بودن اینترنت
بطور کلی برخی از ما عادت داریم که هیچ وقت اینترنت گوشی را خاموش نمی کنیم و در ۲۴ ساعت شبانه روز بصورت دائم روشن می باشد! اما شاید بر این باور باشید که هیچ دیتایی را از دست نمی دهید و این فکر اشتباه می باشد چرا که برنامه هایی هستند بدون دسترسی از شما شروع به فعالیت می کنند و می توانند از چند مگابایت تا چند صد مگابایت را استفاده کنند و شما بصورت ناگهانی با پیغام اتمام بسته روبرو خواهید شد!
اما اگر تصمیم دارید که از اینترنت استفاده بهینه را داشته باشید و همیشه اینترنت گوشی شما روشن باشد، توصیه می شود حالت اینترنت را از ۴G به ۳G تغییر دهید تا این گونه تا میزان چند درصد میزان مصرف شما کاهش پیدا کند و تا حد امکان آپدیت اتوماتیک برنامه ها را غیر فعال کنید و قبل از قفل کردن صفحه برنامه های باز شده را ببندید.