تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
1

نمایی از پل معلق سفید اهواز در سال ۱۳۲۵ + عکس

نمایی از پل معلق سفید اهواز در سال ۱۳۲۵ + عکس

تصویری جالب و نوشتالژی از پل معلق سفید اهواز را در سال ۱۳۲۵ که به ۷۰ سال پیش برمی گردد را مشاهده می کنید.

نمایی از پل معلق سفید اهواز در سال ۱۳۲۵ + عکس

پل معلق اهواز ۷۰ سال قبل

 
اهواز یکی از کلانشهرهای ایران است، که در بخش مرکزی شهرستان اهواز قرار دارد و به عنوان مرکز استان خوزستان شناخته می شود. جمعیّت این شهر طبق آمار رسمی سال ۱۳۹۰ برابر ۱،۱۱۲،۰۲۱ نفر می باشد، که به عنوان هفتمین شهر پرجمعیت ایران به شمار می آید.اهواز در موقعیت جغرافیایی ۳۱ درجه و ۲۰ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ درجه و ۴۰ دقیقه طول شرقی، در بخش جلگه ای خوزستان و با ارتفاع ۱۸ متر از سطح دریا واقع شده است.

شهر اهواز با مساحت ۳۱٬۸۰۰ هکتار، بعنوان سومین شهر وسیع ایران، پس از تهران و مشهد محسوب می شود.شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب که بزرگترین تولید کننده نفت ایران بشمار می آید، در اهواز مستقر می باشد، همچنین شرکت ملی حفاری ایران که بزرگترین شرکت حفاری کشور محسوب می شود نیز در اهواز متمرکز می باشد. برخی از بزرگترین کارخانه های مادر کشور در این شهر جای دارند. رودخانه کارون پرآب ترین رودخانه ایران، با سرچشمه گرفتن از کوه های بختیاری، با ورود به اهواز، این شهر را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می کند.

 
تصویری جالب و نوشتالژی از پل معلق سفید اهواز را در سال ۱۳۲۵ که به ۷۰ سال پیش برمی گردد را مشاهده می کنید.

پل معلق اهواز

تاریخچه پل معلق شهر اهواز 

کمتر از پنجاه سال از احداث و افتتاح پل بروکلین پل فلزی جهان می گذشت که در شهر اهواز پایه های پل فلزی معلق بنا گذاشته شد.

از جمله روایات مربوط به احداث پل، اینه می گویند مهندسی آلمانی به اتفاق همسرش که مهندس نیز بود شروع به ساختمان پل کرد و کار را تا مرحله سوار کردن یکی از هلالی ها با موفقیت پیش برد، ولی انگلیسیهای حاکم بر شرکت نفت در آن زمان – لوازم و ادواتی که در اختیار سازنده پل گذارده بودند از جمله جرثقیلی که با آن هلالی اول را بالا کشیده و مهار کرده بود، پس گرفتند که این عمل انگلیسی ها باعث دق کردن و مرگ مهندس آلمانی، سازنده پل شد.

ولی بعد از چندی، سرانجام زن مهندس آلمانی کمر همت بست و با ابتدایی ترین وسایل ممکن آن زمان و بکار گرفتن چند دوبه بجای جرثقیل، هلالی دوم را بر اسکلت پل سوار کرد و ساختمان آنرا بپایان رسانید و پل را آماده تحویل و بهره برداری کرد.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=37550

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0