تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
7

راهکارهایی برای غلبه بر خودخواهی در روابط زناشویی

راهکارهایی برای غلبه بر خودخواهی در روابط زناشویی

خودخواهی در روابط زناشویی معمولاً به این دلیل که فرد به دلایلی اشتباه در آن رابطه است، ایجاد می شود؛ اما اگر عشق ذات رابطه شما باشد، وجود خودخواهی غیرممکن خواهد بود.

راهکارهایی برای غلبه بر خودخواهی در روابط زناشویی

خودخواهی در روابط زناشویی و نحوه برخورد با آن

رفتارهای خودخواهانه می تواند تاثیر منفی بر ازدواجتان بگذارد و از شیرینی و حلاوت روابط زناشویی تان بکاهد . در این مطلب شما را با تاثیر خودخواهی در روابط زناشویی آشنا می کنیم امیدواریم با شناخت رفتارهای خودخواهانه و راهکارهای مقابله با این رفتارها زندگی مشترک شیرینی را تجربه کنید.

در روابط زناشویی خودخواه نباشید

آیا اسیر یک رابطه مخرب و اعتیادآور شده اید؟ یا شاید هم نشانه های خودخواهی در رابطه را تجربه می کنید؟ قبل از اینکه کنترل همه چیز از دستتان بیرون رود، سعی کنید همه چیز را مرتب کرده و درمورد مسائل و مشکلات مختلف با طرف مقابلتان صحبت کنید. این مقاله توصیه ها و پیشنهادات مفیدی برایتان ارائه می کند و کمکتان می کند بتوانید با خودخواهی در رابطه مقابله کنید .

“ ازدواج رابطه ای بین زن و مرد است که استقلال آن یکسان، وابستگی آن دوطرفه و التزام آن متقابل است .”
خودخواهی در رابطه علت زمینه ای شکست بسیاری از روابط است. هیچ چیز نمی تواند ناراحت کننده تر از همسری باشد که توجه، عشق و نگرانی نسبت به شما ندارد . خودخواهی در رابطه از موارد کوچک شروع می شود و به تدریج شکل عادت به خود گرفته تا جاییکه طرف مقابل شدیداً مورد اذیت قرار می گیرد .

خودخواهی در روابط زناشویی 

چگونه بر خودخواهی در روابط زنا شویی غلبه کنیم

خودخواهی در رابطه به چه معناست؟
روابط نمودی عالی از عشق و توجه هستند که در قلب انسان خانه دارد. درحالیکه رابطه ای که بر مبنای عشق و تعهد باشد هر روز بیشتر از دیروز رشد می کند، رابطه ای که مبتنی بر خودخواهی و بی احترامی باشد، به همان میزان ترسناک است. بااینکه نباید توقع کامل ترین بودن را از همسرتان داشته باشید، اما باید درک کنید که داشتن یک حس توجه و تعلق برای شکوفایی و دوام رابطه الزامی است. خودخواهی در رابطه زمانی شروع می شود که هرکدام از دو طرف شدیداً درگیر نیازهای جسمی یا احساسی خود باشند و کمترین میزان توجه را به همسر خود معطوف کنند .

همسر خودخواه با لبریز کردن رابطه از انتظارات بی اندازه خود که معمولاً مبنای غیرمنطقی دارند، به طور منفی بر رابطه حکمرانی می کند. انکار کامل احساسات برای همسرتان، که قرار بودن نیمه گمشده شما باشد چیزی نیست جز خودخوهی محض در رابطه. وقتی طرف مورد ظلم واقع شده قادر نباشد علت چنین رفتار غرمنطقی را از همسر خودخواه خود درک کند، مشکل شدیدتر خواهد شد. هر صحبت و بحثی درمورد این رابطه رو به تنزل توسط همسر خودخواه تکذیب شده و به نظر می رسد که رابطه رو به تباهی است. بدون هیچ تردیدی خودخواهی موجب اعتیادآور و مخرب بودن رابطه می شود .

نشانه های خودخواهی در رابطه
تشخیص علامت های خودخواهی در رابطه بسیار دشوار است. یک تغییر ناگهانی و غیرقابل انتظار در رفتار همسر، از جمله اولین نشانه های وجود مشکل است . تغییر رفتاری می تواند بنا به دلایل مختلف باشد، مثل استرس یا فشارهای کاری، اما به این معنا نیست که فرد نباید به سوالات شما پاسخ گوید. ممکن است همسرتان به تلفن های شما جواب ندهد و یا حتی در خانه با حرف نزدن با شما، نادیده تان بگیرد، در اتاقی دیگر بخوابد و یا حتی از شام یا ناهار خوردن با شما طفره رود. بااینکه طبیعی است که در هر رابطه زمان های بالا و پایین وجود دارد اما اگر همسرتان به طور کلی شما را نادیده می گیرد، انگار که اصلاً وجود ندارید، مطمئناً مشکلی جدی وجود دارد .

دعوا نمک زندگی است، لازمه رابطه است اما میزان بی توجهی و رفتارهای غیرمنطقی همسر، در صورت خودخواه بودن او شدت بسیار بیشتری پیدا می کنند. ممکن است جور دیگر هم باشد:انتظارات جزء لازمه های رابطه است اما مرز باریک جداکننده انتظارات و انتظارات بیش از حد معمولاً توسط همسران خودخواه نادیده انگاشته می شود . هر عمل یا رفتاری از سوی همسر که موجب سوءاستفاده حدی جسمی و ذهنی طرف مقابل شود می تواند یکی از نشانه های حاد خودخواهی در رابطه به شمار رود .

خودخواهی در روابط زناشویی

از نشانه های خودخواهی در روابط زناشویی چه می دانید

چطور بر خودخواهی در رابطه غلبه کنید؟
غلبه بر خودخواهی در رابطه کار سختی نیست. چیزی که نیاز دارید این است که قبل از اینکه دست به اقدامات افراطی بزنید، افکار و احساسات طرف مقابل را در نظر بگیرید. در زیر به چند راه برای تقویت رابطه تان اشاره می کنیم .

همه چیز به گفتگوی درست بستگی دارد !
یکی از مهمترین عوامل تخریب رابطه، نبود گفتگو و ارتباط کلامی است . وقتی هر دو طرف قادر به بیان خواسته ها و انتظارات خود به همدیگر نباشند، راه برای خصوصیات منفی مثل خستگی و عصبانیت به رابطه باز می شود. گفتگوی درست رمز حل مسائل قبل از اینکه به مشکل تبدیل شوند است. هیچوقت برای حرف زدن با همسرتان تردید نکنید اگر با موقعیتی برخورد کردید که احتمال بروز سوءتفاهم در آن وجود دارد، بلافاصله آن را با همسرتان روشن کنید. بااینکه چشم ها برای ابراز احساسات شما به همسرتان کافی هستند اما بهتر است که از کلمات استفاده کنید. یادتان باشد، رمز کار این است که به طرز موثری حرف های دلتان را ابراز کنید !

اعتماد متقابل اهمیت زیادی دارد !
اعتماد کردن به همسر برای حفظ رابطه حیاتی است. وقتی اعتماد وجود نداشته باشد، خودخواهی به رابطه صدمه می زند. بعد از برهم خوردن اعتماد متقابل است که دو طرف کم کم فقط به خودشان فکر می کنند. اگر به همسرتان اعتماد نداشته باشید، کاملاً به این معنا است که به دلایلی اشتباه در آن رابطه هستید و آن رابطه اگر درست نشود منجر به جدایی خواهد شد. حتی اگر اختلاف و مشاجره پیش بیاید، نباید سعی کنید از کاه کوه بسازید. از بی احترامی و بی ادبی با همسرتان پرهیز کنید. هرچه که باشد شما عاشق هم هستید !

خودخواهی در روابط زناشویی
برای غلبه بر خودخواهی در روابط زنا شویی چه کنیم

از کلام محبت آمیز استفاده کنید !
لذت دوست داشتن و دوست داشته شدن هیجان انگیزترین احساس در دنیاست. خودخواهی در ازدواج معمولاً با این واقعیت در ارتباط است که بعد از گذشت مدتی از رابطه، زوج ها همدیگر را نادیده می گیرند. یک “دوستت دارم عزیزم” ساده می تواند سالیان سال عشق و محبت را بین شما نگه می دارد اما در مشغولیت های زندگی عشق و محبت گم شده است. برای زوج هایی که به تازگی ازدواج کرده اند خیلی مهم است که ویژگی هایی از همسرشان که دوست دارند را تحسین کرده و آنها را صادقانه به زبان بیاورند. در روابط طولانی مدت، فریب و فیلم بازی کردن راه به جایی نمی برد. تحسین و تمجید واقعی باعث خوشحال شدن طرف مقابلتان می شود. همه ما به توجه نیاز داریم؛ درواقع، این غریزه انسان است که دوست داشته شود، تحسین شود و به او توجه شود. پس اجازه ندهید شعله محبت بین شما خاموش شود. در رابطه با همسرتان خودتان باشید؛ هیچوقت تظاهر به چیزی که نیستید نکنید تا خودخواهی در رابطه تان ایجاد نشود .

از حق خودتان دفاع کنید !
عشق به خودی خود قدرتی جادویی دارد که فرد را به طور کامل می سوزاند. چشم های منطق و عقلانیت از زندگی ناپدید می شوند. اگر شما شدیداً از خودخواهی در رابطه تان در عذاب هستید و تنها دلیل اینکه در این رابطه مانده اید، عشق به همسرتان است و هنوز منتظر هستید که اوضاع بهتر شود، واقعاً ستودنی است . اما تا کی می خواهید عذاب بکشید؟ رابطه عذاب کشیدن نیست، باید از رابطه لذت ببرید. از حق خودتان دفاع کنید. اگر همه تلاشتان را برای درست شدن او کرده اید اما هنوز هم وضعیت به همان اندازه ناامیدکننده است، دیگر هیچ دلیلی برای ماندن در آن رابطه ندارید. از اینکه همه تلاشتان را کرده اید و از آن رابطه بیرون آمده اید احساس غرور کنید. مطمئن باشید که زندگی روی خوش دیگری برای شما دارد. سعی کنید زندگیتان را از نو بسازید. احمقانه است که با کسی بمانید که هیچ توجهی به شما ندارد. هیچوقت به دلایل اشتباه خودتان را به عذاب نیندازید؛ این حق شما نیست! پس از آن بگذرید .
خودخواهی در رابطه معمولاً به این دلیل که فرد به دلایلی اشتباه در آن رابطه است، ایجاد می شود؛ اما اگر عشق ذات و ماهیت رابطه شما باشد، وجود خودخواهی غیرممکن خواهد بود. اما هر رابطه سالمی از خودخواهی به دور نیست. همیشه یادتان باشد :
“ اگر خودتان را دوست نداشته باشید، هیچوقت نمی توانید واقعاً کسی را دوست داشته باشید. عشق شما به دیگران هم خودخواهانه خواهد شد. همه آن برای پر کردن آن بخش گمشده از خودتان است. به همین دلیل نمی توان به عشق آنهایی که خودشان را دوست ندارند اعتماد کرد .”

دو نمونه از رفتارهای خود خواهانه در زندگی مشترک

مدام حدس و گمان زدن

یکی از عواقب رفتار خودخواهانه قبلی این است که درمورد رفتار طرفتان حدس و گمان بزنید و آن را به خودتان بگیرید. وقتی آدم ها دچار استرس می شوند، ممکن است رفتارشان هم در رابطه با همسرشان عوض شود. ممکن است مدام عصبانی و زودرنج شوید و این رفتار باعث می شود که طرف مقابل آن را به خودش بگیرد و ناراحت و عصبانی شود. در بهترین حالت بهتر است که طرفی که استرس دارد با همسرش صحبت کند اما ازآنجایی که هیچکدام از ما آدم های کاملی نیستیم، ممکن است هیچ نگوییم و در اینصورت وظیفه طرف مقابل است که با نرمی و لطافت موضوع را مطرح کند و درمورد مشکلات همسرش سوال کند. وقتی می خواهید این کار را بکنید، یادتان باشد که پیش داوری هایتان را کنار بگذارید. به عبارت دیگر، تصور نکنید که همسرتان قصد حمله به شما و آزارتان را داشته است، در عوض به خودتان یادآور شوید که او هنوز هم همان کسی است که شما انتخابش کرده اید و عاشقش هستید .

نادیده گرفتن نیازهای جنسی همسرتان

رابطه جنسی بخش بسیار مهمی از ازدواج است و مشکل بسیاری از زوج هایی که پیش مشاوره خانواده می روند هم همین است. مشکلت مربوط به رابطه جنسی معمولاً شامل تفاوت در میزان میل جنسی و انتظارات فرد از آن می شود. خیلی مهم است که با هم درمورد این موضوعات صحبت کنید. هیچ اشکالی ندارد که توقعات خودتان را از رابطه جنسی با همسرتان در میان بگذارید. بعد از اینکه از انتظارات هم باخبر شدید، باید سعی کنید آنها را در نظر گرفته و به آنها احترام بگذارید. صحبت کردن باهم اهمیت بسیار زیادی در این زمینه دارد .

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=66077

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0