تاریخ : شنبه, ۱ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 21 December , 2024
4

ویژگی خواستگاری سنتی خوب چیست؟

ویژگی خواستگاری سنتی خوب چیست؟

خواستگاری سنتی با عرف ما هم هماهنگ تر است و با عقلانیت بیشتری توام است .در این بخش با نحوه ی برگزاری خواستگاری سنتی خوب آشنا شوید.

ویژگی خواستگاری سنتی خوب چیست؟

خواستگاری سنتی خوب چه خصوصیاتی دارد

ازدواج درگذشته به صورت سنتی بین افراد برقرار می شد و درآن خانواده شخص پس ازانتخاب دختری که او را مناسب خانواده و پسر خود می دیدند، پس از خواستگاری وی را به عقد ازدواج پسر خود درمی آوردند. اما خواستگاری سنتی ایراد هایی نیز دارد . ما در این مطلب در مورد خواستگاری سنتی و نحوه درست اجرا کردن آن صحبت می کنیم.

خواستگاری سنتی خوب، این شکلیست!

یک ایراد بزرگ در خواستگاری سنتی، کم بودن شناخت و زود عقد کردن است. خیلی از کسانی که به شیوه سنتی خواستگاری می کنند، قایل به محدودیت های خاصی هستند.
محدودیت هایی مثل تصمیم گیری فوری، کش ندادن مقدمات و محرم شدن بعد از چند جلسه صحبت. در این خواستگاری ها، معمولا بزرگترها اصرار دارند که دو طرف، شناخت بیشتر را به دوران پس از عقد موکول کنند و همین بزرگترین آسیب یک خواستگاری سنتی است.
زمان محدودی مثلا یک یا دو ماه را برای شناخت در نظر بگیرید. در این مدت، خانواده ها به هیچ وجه دختر و پسر را وادار به تصمیم گیری زودتر نکرده یا از برنامه ریزی های عروسی حرفی نزنند
اگر تا پیش از این، خانواده ها نگران بودند طولانی شدن رفت و آمدها دختر و پسر جوانشان را سر زبان فامیل بیندازد، حالا بعد از عقد، نگران این هستند که اگر حرفی از جدایی و عدم تفاهم به میان بیاید، باز انگشت نما شوند. این عجله و کمبود شناخت در خواستگاری سنتی، آسیبی است که ترکش هایش تا سال ها بعد به رابطه زوج جوان اصابت می کند.
با این حال، خواستگاری سنتی مزایایی هم دارد که نمی توان از آن چشم پوشید. مثلا در این خواستگاری ها، افراد بیشتری در انتخاب همسر به دختر و پسر کمک می کنند. نظرات پخته و با تجربه بیشتری به جوان ها داده می شود و حرمت بزرگترها هم بیشتر حفظ خواهد شد.

خواستگاری سنتی

خواستگاری سنتی با عقلانیت بیشتری تو ام است.

این نوع خواستگاری که با عرف ما هم هماهنگ تر است، با عقلانیت بیشتری توام است و قبل از آنکه دختر و پسر به هم وابسته شوند، آنها را در مسیر شناخت منطقی قرار می دهد.
اما چطور باید این خواستگاری را از آسیب هایی که دارد دور کرد و به حالت ایده آل رساند؟ ما به شما خواهیم گفت:
۱- در هنگام خواستگاری رسمی ، نیازی نیست موضوع را به همه فامیل و دوست و در و همسایه بگویید. موضوع را تا زمان بله بران یا عقد مخفی نگه دارید و سعی کنید در آرامش به شناخت و رفت و آمدتان ادامه دهید.
در این خواستگاری ها، افراد بیشتری در انتخاب همسر به دختر و پسر کمک می کنند. نظرات پخته و با تجربه بیشتری به جوان ها داده می شود و حرمت بزرگترها هم بیشتر حفظ خواهد شد
۲- می توانید برای آنکه رفت و آمد راحت تری داشته باشید، صیغه محرمیت بخوانید اما این صیغه باید هم از نظر زمان و هم اختیارات محدود بوده و دو طرف بدانند که کارکردش فقط شناخت بیشتر است نه دلبستگی یا تماس های جسمانی که باعث دلبستگی می شود.
۳- به قدر کافی وقت بگذارید. با آگاهی خانواده ها با هم رفت و آمد کنید و البته زمان محدودی مثلا یک یا دو ماه را برای شناخت در نظر بگیرید. در این مدت، خانواده ها به هیچ وجه دختر و پسر را وادار به تصمیم گیری زودتر نکرده یا از برنامه ریزی های عروسی حرفی نزنند.
۴- در مدتی که شما مشغول شناخت یکدیگر هستید، خانواده ها هم باید با هم آشنا شوند، تفاوت ها و شباهت های یکدیگر را بشناسند و سعی در مصالحه داشته باشند.
۵- از مشاوره رفتن غافل نشوید. هر ازدواجی به مشاوره نیاز دارد. چون مشاور ازدواج ویژگی های شما دو نفر را می سنجد، بحران های احتمالی ازدواجتان را به شما می گوید و بر اساس آن راهنمایی تان می کند که چه تصمیمی بگیرید.

محاسن خواستگاری سنتی

همدیگر را در بافت خانواده می بینیم
در جریان خواستگاری، فرد را در بافت خانواده اش می بینیم. روابط فرد با خانواده اش و نیز خصوصیات اخلاقی و ظاهری خانواده ممکن است با خودِ فرد متفاوت باشد و باید در کنار او، به خانواده هم توجه کرد.

خواستگاری سنتی
خواستگاری سنتی از محاسن هایی برخوردار است.

عاطفی نمی شود
در روش سنتی، احتمالِ عاطفی شدنِ بیش ازحد، کم تر است. چون ارتباطات هدفمند است و قرار است ازدواج کنیم.

امنیت روانی وجود دارد
دختر و پسر، در روش خواستگاری احساس امنیت روانی دارند؛ چون در یک فضای آشکار و چارچوب مشخص به دور از هرگونه پنهان کاری عمل می کنند و از لورفتن نمی ترسند.

می شود طولانی اش کرد
اخیراً خانواده ها جلسات خواستگاری را بیشتر کرده اند و این خودش به کسب نتیجهٔ بهتر کمک می کند.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=66921

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0