تاریخ : شنبه, ۱ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 21 December , 2024
4

بهترین انتخاب برای ازدواج چه ویژگی هایی دارد؟

بهترین انتخاب برای ازدواج چه ویژگی هایی دارد؟

آنچه در تداوم و استحکام یک زندگی نقش دارد، انتخاب صحیح و عاقلانه است و در انتخاب یک فرد به عنوان شریک زندگی، هم عقل و منطق و هم احساس و عواطف باید دخیل باشند.

بهترین انتخاب برای ازدواج چه ویژگی هایی دارد؟

مناسب ترین انتخاب برای ازدواج موفق

انتخاب برای ازدواج یکی از بزرگترین و مهم ترین انتخاب های عمر شما است که برای آنکه خوب از پسش برآیید باید مهارت تصمیم گیری را بلد باشید. مهارت تصمیم گیری اگرچه یک مهارت عمومی است اما در موضوع ازدواج بیشتر از هر وقت دیگری به کارتان می آید.

اگر در مواجهه با افراد نمی توانید قضاوت درستی درباره آنها داشته باشید، اگر نمی توانید دو کفه خوبی ها و بدی های آنها را همزمان با هم ببینید و اگر برای هر تصمیم گیری مدت ها مردد می مانید و نمیتوانید یک انتخاب خوب داشته باشید باید ابتدا مهارتهایی را برای انتخاب بیاموزید تا بتوانید بهترین انتخاب را برای ازدواج و یک زندگی مستحکم داشته باشید.

چرا برخی از افراد، عاشق کسی می شوند که از زمین تا آسمان با هم تفاوت دارند؟ آیا این تفاوت ها طبیعی است و می توان همه چیز را درست کرد؟ اگر جوابتان به پذیرش این تفاوت ها منفی بود باید چطور رفتار کنید تا کمترین آسیبی متوجه تان شود؟ همه اینها را با دکتر روشنک امامزاده، روانشناس مطرح کردیم. این مطلب را بخوانید تا پاسخ پرسش هایتان را بیابید.

چه انتخابی بهترین است؟

آنچه که در کیفیت و کمیت (تداوم و استحکام) یک زندگی عاشقانه نقش دارد، انتخاب صحیح و عاقلانه است. گفته می شود که در انتخاب یک فرد به عنوان شریک زندگی، هم عقل و منطق و هم احساس و عواطف باید دخیل باشند. نمی توان یک نفر را فقط برمبنای عقل انتخاب کرد ولی هیچ احساسی نسبت به او نداشت، در عین حال نمی توان یک نفر را بدون منطق فقط دوست داشت؛ بنابراین هم منطق و هم احساس باید در کنار هم به یک انتخاب خوب منجر شوند. اما آنچه که در این میان مهم است اولویت این دو مقوله است. باید در مراحل اول انتخاب، عقل و منطق را به کار گرفت و یک نفر را بررسی کرد و سپس احساس را به میان آورد و دید کسی که عقل را انتخاب کرده، احساس می پذیرد یا خیر؛ بنابراین انتخابی که ابتدا عقل آن را پذیرفته و بعد احساس هم وارد شود، یک انتخاب صحیح خواهد بود.

 انتخاب برای ازدواج

انتخاب برای ازدواج باید بر مبنای عقل و احساس باشد

در انتخاب درست ؛تغییر نه، درک و پذیرش

در یک رابطه عاشقانه باید در بسیاری از مسائل حد متعارفی از نزدیکی یا اصطلاحا هم کفو بودن رعایت شود. هم کفو بودن مسائلی از قبیل سطح خانوادگی، فرهنگی، طبقه اقتصادی، اجتماعی، اعتقادی و… را شامل می شود. ما در هم کفو بودن «عین هم بودن» را مدنظر نداریم. اصلا نمی شود که دو نفر به لحاظ همه این مسائل عینا مانند هم باشند؛ حتی دو خواهر از یک خانواده شرایط دقیقا مشابهی ندارند. منظور ما از هم کفو بودن این است که تفاوت ها از زمین تا آسمان نباشد. زمانی که دو نفر در یک موضوع در دو سوی یک منحنی قرار بگیرند؛ یعنی مثلا درباره مسائل اقتصادی یکی از دو طرف به شدت پولدار و دیگری به شدت فقیر باشد و میزان تفاوت ها بسیار زیاد شود، آن وقت است که احتمال رسیدن به تفاهم و نزدیک شدن بسیار کم می شود. در یک روابط عاشقانه گفته می شود که دو نفر باید برای کم کردن تفاوت ها به سمت یکدیگر حرکت کنند و سعی کنند تفاوت ها را پذیرفته و به آن احترام بگذارند. این رمز یک زندگی عاشقانه و موفق است. اما زمانی که تفاوت ها بسیار زیاد باشد، تلاش برای نزدیک شدن و درک تفاوت ها خنثی می شود و دونفر نمی توانند دنیای یکدیگر را درک کنند. همین جا سرآغاز اختلافات و کشمکش ها می شود. ما هیچ وقت نمی گوییم تلاش کنیم که یکدیگر را تغییر بدهیم و اصلا بحث تغییر نیست بلکه بحث، پذیرش و احترام به تفاوت ها است.

چه کسی مقصر است؟

نوع رفتار یک فرد در پاسخ به درخواست عشق نیز بسیار مهم است. البته این مسئله بیشتر درباره خانم ها صادق است چرا که معمولا آقایان درخواست عشق کرده و خواستگاری می کند و این خانم ها هستند که باید پاسخ دهند. رفتاری که یک خانم دارد و نوع پاسخی که می دهد ممکن است در بروز اتفاقات بعدی یا ناکامی های طرف مقابل نقش داشته یا نداشته باشد. به این معنی که ممکن است یک خانم کاملا رفتار، پوشش و لحن صحبت مناسبی داشته باشد اما باز هم بعد از پاسخ منفی او، آقا رفتارهای نامناسب و خشونت بار داشته باشد. در این صورت آقا از ابتدا زمینه اختلالات و رفتارهای پرخاشگرانه داشته و رفتار مناسب خانم نتوانسته از بروز خشونت جلوگیری کند. علت رفتار چنین فردی در درون خود اوست و حتی اگر خانم دیگری با رفتار دیگری هم طرف عشق او بود، پرخاشگری صورت می گرفت. اما گاهی اوقات ممکن است خانم رفتار و واکنش های دوسویه داشته باشد؛ یعنی در عین حال که پاسخش به درخواست عشق آقا منفی است اما رفتارهایی نشان می دهد که ممکن است به علاقه مند بودن تعبیر شود؛ یعنی ممکن است خانم با آقا به رستوران برود، به تماس های او پاسخ بدهد و… اما پاسخ او منفی باشد. در این صورت خانم بوده که زمینه سوءتفاهم را در آقا به وجود آورده و همین سوءتفاهم در نهایت به رفتارهای ناهنجار و خشن منتهی می شود. در این صورت آقا تصور می کند بازی داده شده و خانم به دوست داشتن او تظاهر کرده؛ در حالی که جواب منفی داده است؛ بنابراین احتمال رفتارهای خشونت بار زیاد بوده و مسئولیت آن خانم را هم در بر می گیرد.

نامتعارف عاشق نشوید

عشق نامتعارف آن نوعی از خواستن ها و دوست داشتن ها ست که پایه و اساس محکم و منطقی پس آن وجود ندارد؛ مثلا اگر از فرد بخواهید که چند دلیل منطقی برای عشق خود بیاورد، احتمالا نخواهد توانست و پاسخ مناسبی ندارد و در جواب این سوال دائما دلایل احساسی می آورد و خبری از عقل در آن نیست. آقایی که اعتقادات مذهبی بسیار محکم و شدیدی دارد، شاید در ابتدا یک خانم با کمترین اعتقادات را به دلیل احساسات دوست داشته باشد و تظاهر کند که اعتقادات برایش مهم نیست؛ اما سرانجام این اختلاف بسیار زیاد، خود را نشان داده و اختلافاتی ایجاد می کند. چرا که این دونفر همدیگر و دنیای همدیگر را نمی فهمند.

درمان کاستی های من در تو

به نظر می رسد کسی که براساس احساسات، یک نفر را که در دنیای کاملا متفاوت به سر می برد دوست داشته و عاشق او می شود، زمینه هایی از کمبودهای عاطفی و اختلالات روانی دارد.
شاید آشکارا نتوان این اختلالات را مشاهده کرد اما رگه هایی از این کمبودها و اختلالات را می توان در سراسر زندگی او دید؛ مثلا گاهی درباره افرادی که با خانم های بسیار مسن تر از خود ازدواج می کنند گفته می شود که آقا از کمبود مادر یا عواطف مادری رنج برده و حالا یک تکیه گاه عاطفی مادرانه را در همسر خود جست وجو می کند یا مثلا کسی که عاشق فردی می شود که در جایگاه اجتماعی به مراتب برتر از خودش قرار دارد، احتمالا دستخوش احساسات سطحی شده و درمان کمبودهای خود را در فرد مقابل می یابد؛ بنابراین عواملی مثل سن- منظور تفاوت های بسیار زیاد سنی است نه اختلاف سنی متعارف چند سال- طبقه اجتماعی، وضع اقتصادی، موقعیت فرهنگی و حتی مکان جغرافیایی محل زندگی و… همگی باید مدنظر قرار بگیرد.

اشتباه پشت اشتباه

زمانی که فردی تحت تاثیر احساسات یا اختلالات و کمبودهای خود تصمیم اشتباهی می گیرد؛ احتمال اینکه واکنش های بعد از این اشتباه هم غلط باشد بسیار زیاد است؛ یعنی کسی که براساس توهمات خود عاشق یک نفر می شود که در جایگاه اجتماعی به مراتب بالاتر قرار دارد، به احتمال زیاد با پاسخ منفی و ناکامی رو به رو خواهد شد. به تبع همان احساسات یا اختلالات، این بار هم به احتمال زیاد، به روشی نامناسب و غیرعقلانی با این مشکل و ناکامی رو به رو می شود؛ بنابراین تصمیم اشتباه ممکن است تا مراحل وخیم تری زندگی فرد را درگیر کند. حتی ممکن است نتیجه این ناکامی خشونت های بسیار و اعمال مجرمانه باشد.

هم منطق هم احساس

نمی توان یک نفر را بدون منطق فقط دوست داشت؛ بنابراین منطق و احساس باید در کنار هم به یک انتخاب خوب منجر شوند.

در یک روابط عاشقانه گفته می شود که :

دو نفر باید برای کم کردن تفاوت ها به سمت یکدیگر حرکت کنند و سعی کنند تفاوت ها را پذیرفته و به آن احترام بگذارند.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=58572

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0