نشانگان بیماری ساختمان چیست ؟
نشانه های بیماری ساختمان چیست
نشانگان ساختمان بیمار (SBS) وضعیتی است که در آن افراد علایمی را تجربه می کنند که به نظر می رسد مربوط به ماندن به مدت طولانی در یک ساختمان می باشد. دلایل این بیماری هنوز مشخص نشده است.
علائم بیماری ساختمان چیست
بعضی علایم مرتبط با بیماری ساختمان شامل :
سردرد، التهاب چشم ، بینی و گلو، التهاب پوست ، سرفه ، گیجی و منگی ، تهوع و خستگی است . علایم به سرعت بعد از ترک ساختمان بهبود می یابند. اگرچه دلایل این بیماری ناشناخته است ، نظریه های مشترکی در این مورد وجود دارد.
۱- مواد آلوده خارج از ساختمان ـ این مواد براساس موقعیت قرارگیری ساختمان متفاوت خواهند بود. طبق این نظریه هوای آلوده و بد از راه در و پنجره ها به داخل ساختمان کشیده می شوند.
۲- مواد آلوده داخل ساختمان ـ پرده ها و فرش ها و وسایل تمیزکننده می توانند حاوی خود مواد شیمیایی باشند منجر به التهاب شوند.
۳- باکتری ها، گرده ها و کپک ها و مواد کهنه ـ در صورتی که این مواد در چاهک فاضلاب و یا تهویه اتاق باقی بمانند، می توانند در هوا پخش شوند و باعث پیدایش مشکلاتی مثل انواع آلرژی ها و سرفه شوند.
۴- سطح بالا و پایین رطوبت و یا تغییر در میزان رطوبت یک ساختمان می تواند علایم را شدیدتر کرده و یا بیماری ایجاد کنند.
۵- تهویه ضعیف خیلی از میحط اداری دارای سیستم تهویه هوا هستند ولی تهویه بسیار ضعیف است .
سرفه و التهاب گلو از نشانه های بیماری ساختمان است
نشانگان ساختمان بیمار را اغلب به اشتباهات در گرمادهی، گردش هوا و سیستم های تهویه مطبوع نسبت می دهند.
به همین علت انستیتوی ملی ایمنی و بهداشت شغلی آمریکا این وضعیت را با اصطلاح «کیفیت هوای درون ساختمان» توصیف می کند.
بر اساس تعریف این انستیتو در صورتی که ۲۰ درصد از کارکنان در یک ساختمان علائمی از جمله آبریزی چشم، گرفتگی صدا، سردرد، خشکی و خارش پوست، سرگیجه، تهوع، تپش قلب، تنگ نفس، خونریزی بینی، خستگی مزمن، سردرگمی ذهنی، لرزش دست، تورم ساق یا قوزک پا را گزارش کنند، ممکن است آن ساختمان را به اصطلاح یک «ساختمان بیمار» خواند. عامل تعیین کننده این است که هنگامی که کارکنان به خانه می روند یا در تعطیلات هستند، این علائم برطرف می شود.
از جمله علل دیگری که در ایجاد این نشانگان موثر دانسته شده اند، احتراق در فضای بسته (هیترها، اجاق گاز و سیگار کشیدن) و تجمع مونوکسیدکربن و ذرات قابل استنشاق، ترکیبات آلی فرار (VOC) مانند بنزن، استیرن و سایر حلال ها، عوامل آلرژی زا و بیماری زای منتقل شونده بوسیه هوا مانند باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها، هاگ ها و گازهای سمی ساطع شده از برخی از مواد جدید ساختمانی (مانند پلی وود یا چوب پلاستیک و چسب موکت) و لوازمی مانند مبل ها و موکت ها هستند.