علت دو رنگ شدن پوست چیست؟
علت دو رنگ شدن پوست چیست؟
خامومها همیشه به رنگ پوستشان حساس هستند و دلش میخواهد که پوستی نرم، لطیف، خوشرنگ و یک دست داشته باشند. قطعا خیلی از خانم ها حتی اگر کاری برای داشتن پوستی یک رنگ انجام ندهند، دست کم آرزوی داشتنش را دارند و با خودشان فکر می کنند حتما خانم هایی که در اطراف شان پوست خوشرنگ و یک دستی دارند به صورت ژنتیک این پوست را به ارث برده اند، در حالی که این طور نیست.
از دیدگاه طب سنتی صفراوی مزاج ها، معمولا سبزه هستند چون صفرا به سمت پوست میل می کند و رنگ سبز تیره یا زرد تیره دارد. سبزه ها به طور معمول مزاج شان گرم است و پوست آسیب پذیرتری نسبت به بقیه مزاج ها دارند از این رو هر اتفاقی که برای پوست این دسته از افراد بیفتد، اعم از لیزر، زخم و خراش دیر تر ترمیم می شود و ماندگاری اثر زخم هم بیشتر و طولانی تر خواهد بود. در این افراد جاهایی از بدن مثل زیربغل، گردن و کشاله ران که تحت تاثیر و اصطکاک لباس قرار دارد، تیره تر می شود زیرا همان طور که گفته شد مزاج این افراد صفراوی است و تمایل صفرا به جلد و پوست بیشتر است و تحریک به وسیله لباس می تواند در پوست شان آزردگی و تغییر رنگ ایجاد کند.
چرا پوستم دورنگ شده است؟ دورنگی پوست,پوست دورنگ,زیبایی پوست
چرا صورت دو رنگ می شود؟
یک نوع دو رنگی که در پوست صورت مشاهده می شود از نوع خشک توام با تیرگی است که به خاکستری می زند و در پیشانی، اطراف لب، نواحی گیجگاهی یا در هر ناحیه دیگری از بدن دیده می شود. این تیرگی ها معمولا ناشی از رسوب سوداست. اگر به هر دلیلی در شرایط نامناسب زندگی کنیم و هر روز ذهن مان با یک موضوع که یا امیدی به حل آن در کوتاه مدت وجود ندارد، درگیر باشد، رفته رفته سودا در بدن افزایش یافته و در چهره مان پدیدار شده و تغییر رنگ ایجاد می کند. اگر پارچه تیره ای را روی این نواحی از پوست بکشیم بخشی از رسوب، روی پارچه دیده خواهد شد.
سفیدپوست ها دو رنگ نمی شوند
عارضه دو رنگی پوست صورت در سفیدپوست ها کمتر مشاهده می شود زیرا آنها بلغمی مزاج هستند و برای اینکه بلغم تبدیل به صفرا یا سودا شود، زمان زیادی لازم است اما در صفراوی یا سودایی مزاج ها اگر کمی بر میزان صفرا و سودای آنها افزوده شود، سریع تاثیر خودش را نشان خواهد داد. در حالی که زمان زیادی لازم است تا مزاج یک بلغمی تغییر کرده و صفراوی یا سودایی شود.
علت دو رنگی را پیدا کنید
مزیت طب سنتی این است که به ریشه و علت اصلی بیماری توجه دارد. به طور کلی در درمان بیماری ها باید ریشه و علل بروزشان بررسی شود. صورت مساله را پاک کردن یا با آرایش آن را مخفی کردن مساله را حل نخواهد کرد. در طب سنتی ترکیبات پاک سازی و لکه برداری خوبی وجود دارد اما استفاده از آنها درمان ریشه ای نیست. ما باید به علت پدید آمدن لکه ها توجه کنیم و اینکه چه بیماری در بدن ما سبب بروز این علائم در پوست شده است.
طحال، متهم ردیف اول
معمولا و البته نه همیشه مشکل پوست در سودایی مزاج ها ریشه در بیماری طحال دارد زیرا وظیفه طحال جمع کردن این رسوب ها و دفع آنهاست و اگر به هر دلیلی طحال دچار ضعف شده و نتواند از پراکنده شدن رسوب ها در بدن جلوگیری کند، ممکن است پوست ما دچار دو رنگی شود.
سودا و مشغله ذهنی
گاهی اوقات این مساله به ضعف طحال ارتباط ندارد بلکه تولید سودا در بدن افزایش یافته است. این اتفاق زمانی رخ می دهد که فرد درگیر یک تحریک دائمی ناراحت کننده است. به عنوان مثال یک مادر مهربان فرزندی معلول دارد و همواره دچار اندوه است یا فرد دچار اختلاف خانوادگی است که نمی تواند آن را حل کند و مدام با آن درگیر است، در چنین شرایطی بدن مرتب سودا تولید می کند و از تعادل خارج می شود. از تعادل خارج شدن سودا، صفرا، دم یا بلغم هر کدام می تواند بیماری خاص خود را ایجاد کند.
افکار منفی، بدبینی و توهم از عوارض اصلی تولید سوداست و معمولا این افراد در بحث ها و گفت وگو ها بد ترین و منفی ترین موضوع را طرح کرده و بر آن اصرار می ورزند یا کارهای تکراری انجام می دهند مثل حرکت های مکرر دست و پا یا اینکه از کار ها، حرکت ها و صداهای تکراری مثل تیک تاک ساعت، شدیدا آزرده می شوند.
عصبانیت
صفراوی ها به طور معمول قلدر، زورگو و عصبی هستند. ممکن است یک صفراوی مزاج عصبانیت خود را بروز نداده و خودخور باشد، این هم سبب تولید صفرای زیاد می شود تا آنجا که کیسه صفرا نمی تواند آن را در خود انبار کند و صفرایی که در نتیجه عصبانیت سوخته و تیره رنگ شده است به سمت پوست سرریز می شود. درواقع این یک سازوکار دفاعی است و بدن سعی می کند کمی از این صفرا -که سبب مسمومیت و زیانش شده است- را از راه پوست دفع کند و چون دفع این میزان صفرا از این طریق هم مقدور نیست بخشی از آن در پوست رسوب کرده و در نهایت به شکل دو رنگی پوست خود را نشان می دهد.
پس از ریشه یابی و پیدا کردن مشکل باید برای رفع آن اقدام کنیم. بعضی از مشکلات با دارو حل می شوند و رفع بعضی دیگر به تغییر رفتار و شرایط زندگی بستگی دارد و از اختیار پزشک خارج است.
کسی که محیط زندگی مناسبی نداشته و هر روز در معرض تحریک عصبی قرار دارد باید از آن محیط دوری کند و اجازه ندهد این حالت های روحی و روانی بر او مستولی شوند. بیمار باید افکار منفی یا مساله ای که او را آزرده خاطر می کند از خود دور کند یا با آن کنار بیاید تا بتواند تولید سم در بدن را متوقف کند. پس از رفع علل بیرونی وظیفه پزشک است که جهت رفع و کنترل بیماری تلاش کند. پزشک طب سنتی می تواند با تجویز منضج های مرتبط با بیماری، فرد را درمان کند. منضج های صفرا و سودا داروهای حلال هستند و می توانند با حل کردن صفرا و سودا قسمتی از آن را از طریق تعریق، ادرار یا مدفوع دفع کنند و بدن را به تعادل برسانند.
عملکرد ناقص بدن
گاهی علت دو رنگی پوست ضعف عضو است و ارتباطی به افزایش تولید صفرا یا سودا ندارد. یعنی عضوی که باید این مواد را جذب و کنترل کند دچار مشکل یا ضعف است که پزشک باید به کمک دارو عضو مرتبط را پاک سازی و تقویت کند تا بتواند وظیفه خود را درست انجام دهد. به عنوان نمونه بیماری که دچار سنگ کیسه صفراست و این سنگ کل حجم کیسه صفرایش را پر کرده است، نمی تواند صفرایی که در بدنش تولید می شود را ذخیره کند در نتیجه صفرا به سمت پوست و جلد سرازیر می شود، از این رو پزشک باید سنگ را برطرف کرده و حجم کیسه را آزاد کند تا بتواند صفرا را در خود ذخیره کند.
برای بهبود طحال، کبر بخورید
ریشه کبر(هندوانه کوهی) جزء گیاهانی است که خواص و کاربرد بسیار زیادی در درمان مشکلات طحال دارد و از آنجا که یکی از علل دورنگی پوست می تواند مربوط به طحال باشد، این گیاه تاثیری مثبت بر این عضو دارد. البته باید توجه داشته باشید که مصرف این گیاه برای گرم مزاجان مضر است و بهتر است با سکنجبین مصرف شود. مشورت با متخصص طب سنتی برای تشخیص علت دو رنگی پوست جزء اولین اقدام هایی است که باید انجام دهید.
برای درمان گام به گام جلو بروید
درمان اولیه:حذف افکار منفی
تعدیل صفرا با رژیم غذایی
برای اصلاح و ایجاد تعادل در صفرا فرد باید نگاهی دوباره به نوع تغذیه اش داشته باشد و تا مدتی غذاهایی که متناسب اصلاح صفراست، مصرف کند. به طور کلی این افراد باید از غذاهای خنک استفاده کنند یعنی غذاهایی که PH آنها کمتر از هفت است. ماست و میوه هایی مانند آلو، کاهو، زرد آلو، هندوانه، اسفناج، کدو، خیار و انار می توانند تعادل را به این افراد برگرداند. همچنین مصرف عرق کاسنی و عرق شاتره بهترین نوشیدنی برای این گونه افراد است.
این افراد باید از خوردن چای و گرمی ها پرهیز کنند تا به زودی سلامت خود را به دست آورند، در غیر این صورت دچار بیماری های کبدی می شوند. اگر فرد دچار سنگ کیسه صفرا شده باشد، بهترین خوراکی بادمجان است چون این گیاه بدون آنکه به کیسه صفرا زیانی برساند، برای صفرا فایده ای هم دارد. بعد از مصرف بادمجان چند دانه خرما به هضم و جذب آن در بدن کمک کرده و فواید آن را در بدن دوبرابر می کند.
یک نسخه خانگی
یکی از مواد ساده ای که به رفع مشکل کمک می کند، آب پنیر طبی است. برای تهیه آب پنیر طبی شیر را حرارت دهید تا جوش بیاید. بعد مقداری آبلیمو یا سرکه طبیعی به آن اضافه کنید تا شیر به اصطلاح ببرد.
در این حالت بخشی از شیر منعقد و سخت می شود و بخشی آبکی می ماند. به محض اینکه این اتفاق افتاد، زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید یک ساعت استراحت کند. مایع به دست آمده آب پنیر طبی است که نوشیدن یک تا دو لیوان از آن در هفته در رفع لک های تیره روی پوست بسیار موثر است و باعث شادابی و نشاط پوست می شود و تا حدی به رفع خشکی پوست هم کمک می کند.
ماست بزنید
درست است که راهکارهای متفاوتی برای از بین بردن این تیرگی در طب سنتی وجود دارد اما نکته مهم استفاده از لبنیات برای افراد دچار این مشکل است؛ همچنین استفاده از ماست ترش هم توصیه می شود؛ به این صورت که ماست را با زرد چوبه مخلوط کنید و ۰۱ دقیقه روی پوست بگذارید.
با آب یک رنگ می شوید
مصرف آب های سالم در یک رنگی پوست افراد موثر است؛ البته آبی که بایخ سرد نشده باشد و انقدر هم گرم نباشد که به گوارش آسیب برساند.