تاریخ : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳ Monday, 23 December , 2024
4

استرس چه بر سر پوست می آورد ؟

استرس چه بر سر پوست می آورد ؟

داشتن استرس زیاد، به نوعی بسیار خطرناک می باشد چرا که یکی از تاثیرات آن بر روی بدن، ایجاد بیماری های پوستی متنوعی بر روی سطح بدن می باشد.

استرس چه بر سر پوست می آورد ؟

 مشکلات پوستی که حاصل عوارض استرس هستند

استرس یک بیماری شایع انسانی است و همه در دوره ای از زندگی خود آن را تجربه می کنند اگرچه ممکن است فکر کنید که فقط شما تحت فشار روانی قرار دارید اما این درست نیست استرس می تواند روی کل بدن از جمله مو، ناخن و پوست تأثیر بگذارد و از آنجایی که بخشی از زندگی است نحوه کنترل آن اهمیت زیادی دارد. با بررسی و تشریح ابعاد مختلف استرس در این بخش از نمناک می توانید استرس خود را به خوبی کنترل نمایید بنابر این با ما همراه باشید تا از تآثیرات استرس بر پوست بیشتر بدانید و در جهت درمان و کنترل آن بر آیید. 

استرس چگونه روی پوست تأثیر می گذارد؟

استرس با ایجاد یک واکنش شیمیایی در بدن باعث حساسیت و واکنش پوستی می شود همچنین می تواند بهبودی مشکلات پوستی را دشوارتر کند. آیا تابحال متوجه شده اید که هنگام استرس بیشتر دچار جوش و آکنه می شوید؟ آکنه تنها بلای استرس روی پوست نیست و عوارض دیگری هم ایجاد می کند که شامل :

اگزما و پسوریازیس

استرس همچنین می تواند مشکلات پوستی مانند پسوریازیس، روزاسه و اگزما را تشدید کند و همچنین باعث کهیر و انواع دیگر بثورات پوستی و تاول شود.

اگزما پوستی

جوش و آکنه

هورمون هایی نظیر CRF یا CRH قسمت های اصلی سیستم واکنش به استرس مرکزی هستند. وقتی احساساتی یا دچار استرس می شویم، ممکن است CRF از اعصاب حسی و سلول های ایمنی ترشح شود که در مقابل می تواند منجر به بیماری های پوستی و سیستمیک شود. استرس باعث ترشح هورمون هایی مانند کورتیزول و درنهایت تولید چربی بیشتر پوست می شود و پوست چرب بیشتر مستعد آکنه و سایر مشکلات پوستی است.

التهاب

علاوه بر این ، شرایط روانی باعث افزایش التهاب داخلی می شود و هنگامی که بدن تهدید را درک می کند ، سیستم ایمنی بدن پاسخی برای کنترل آن ارسال می کند و این پاسخ التهاب است. معمولاً ، التهاب به محافظت و التیام بدن ما در برابر میکروب ها و زخم ها کمک می کند ، اما بدن تحت استرس باعث واکنش شدید سیستم ایمنی بدن و ارسال پاسخ التهابی می شود. 

استرس همچنین می تواند از طریق اتصال روده به پوست باعث التهاب شود و تعادل باکتری های روده را تحت تأثیر قرار دهد و منجر به آزاد شدن التهاب شود ، التهاب داخلی می تواند به صورت بیماری های پوستی مانند آکنه اگزما و برافروختگی پسوریازیس ظاهر شود و افرادی که به بیماری های التهابی مزمن پوستی مبتلا هستند حساسیت بیشتری دارند.

التهاب پوستی

لک و پیس

استرس میتواند باعث بروز لک و پیس جدید یا بزرگتر شدن لک و پیس های قدیمی شود و علاوه بر این استرس تنها باعث بیماری پوستی نمی شود، بلکه موجب افزایش سریع تر سرعت پیری پوست نیز می باشد.

پیری پوست

استرس روانی مزمن، با تحریک سیستم عصبی خودکار سعی در حل تهدید به وجود آمده  می کند. فعال سازی طولانی مدت این مسیرها منجر به اختلال سیستم ایمنی، افزایش تولید گونه های اکسیژن واکنش پذیر و آسیب به DNA می شود که همه اینها با پیری پوست در ارتباط هستند. اگر فرد مضطربی هستید در مراقبت از پوست بیشتر دقت کنید تا کمتر دچار مشکل شوید.

پیر شدن پوست

خشکی پوست

استرس یکی از عواملی است که باعث افزایش هورمون کورتیزول در بدن شده و توانایی پوست در حفظ آب را کاهش می دهد از این رو پوست دچار خشکی میشود.

راه کارهای کاهش استرس و مشکلات پوستی

به طور منظم ورزش کنید

ورزش هورمون های خوبی ترشح می کند که انرژی و خلق و خوی شما را بهبود می بخشد. ورزش مرتب می تواند به کاهش اضطراب و استرس و همچنین خواب بهتر کمک کند.

غذای سالم بخورید

عدم درمان استرس ممکن است منجر به افسردگی شود و تاثیر منفی روی برنامه غذایی مان داشته باشد و ممکن است به غذاهای قندی و پرکالری روی بیاوریم و همین مسئله خود به صورت مستقیم روی سلامت پوست تاثیر  گذارد. یک رژیم غذایی سالم و متعادل با غذاهای کامل و میوه و سبزیجات تازه داشته باشید زیرا غذاهای فرآوری شده و مملو از قند التهاب بیشتری را در داخل بدن ایجاد می کنند.

غذای سالم

خواب کافی داشته باشید

وقتی دچار استرس هستیم، خواب دیگر از اولویت هایمان خارج می شود. کورتیزول که هورمون استرس شناخته می شود، هنگام خواب به صورت طبیعی کاهش می یابد و به پوست اجازه می دهد تازه شود پس برای رهایی از استرس و کاهش مشکلات پوستی روزی ۸ ساعت خواب شبانه داشته باشید.  داشتن خواب کافی، زمان لازم برای استراحت به بدن را می دهد و باعث بهبود روحیه ، سطح انرژی و درک بهتر می شود.

عادات اشتباه را کنار بگذارید

برخی از افراد هنگام استرس پوست خود را می خارانند. بیمارانی که دچار اگزما هستند زمانی که دچار استرس می شوند این احساس بدتر هم می شود. شما وقتی روی پوست احساس خارش می کنید، آن منطقه را می خارانید و به همین دلیل باعث آزاد شدن مواد شیمیایی التهابی می شوید. خاراندن می تواند پسوریازیس را بدتر کند پس به بیمارانی که هنگام استرس عادت دارند پوست خود را بخارانند، توصیه می شود با یک مشاور صحبت کنند تا جلوی این عادت اشتباه را بگیرند.

خاراندن پوست

برای خودتان وقت بگذارید

چنانچه ، زمانی را برای انجام فعالیت های آرامش بخش و انرژی زا اختصاص دهید حالت خوبی به شما دست خواهد داد، سعی کنید حتما کتاب بخوانید، دوش آب گرم بگیرید، از ماساژور استفاده کنید، به موسیقی گوش دهید و مدیتیشن یا تمرینات یوگا انجام دهید.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=22876

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0