علت عذر خواهی نکردن چیست ؟
عذرخواهی نکردن چه دلایلی دارد ؟
عذر خواهی کردن برای اکثر افراد در جامعه ما دشوار میباشد اگر فرهنگ عذر خواهی کردن در جامعه ما ترویج شود همه افراد یاد می گیرند به حقوق خود احترام بگذارند و افراد جامعه دنبال اشکالاتی در رفتار خود می گردنند و سعی میکنند ایرادات خود را رفع کنند تا مجبور به عذر خواهی نشوند .
چه اتفاقی در ما رخ می دهد که نمی خواهیم از هم عذرخواهی کنیم؟
موجبات شرمندگی را فراهم نکنیم یا معذرت خواهی را یاد بگیریم
یک جمله دو کلمه ای است؛ بیان کردنش هم اصلا سخت نیست، اما به ندرت به زبان می آید؛ یکی از مشکلات جامعه ایران نبود فرهنگ عذرخواهی است و این مسئله نه تنها در آدم های معروف، سلبریتی ها و سیاستمداران بلکه در مردم عادی هم وجود دارد. در یک کلام گفتن «معذرت می خواهم» برای ما ایرانی ها سخت است و به جایش ساعت ها اشتباهاتمان را توجیه می کنیم و هر توضیحی می دهیم که عذرخواهی نکنیم. در نگاه کلی جامعه، معذرت نخواستن کسانی که در هر حوزه ای مشهور یا محبوب هستند، تاثیر منفی زیادی در جامعه می گذارد. بی اعتمادی اجتماعی و بدبین شدن مردم نسبت به مسئولان و نسبت به هم را می توان جزو بدترین تبعات نبود فرهنگ معذرت خواهی به حساب آورد.

معذرت خواهی کرد برای بسیاری از افراد از دشوارترین کارهاست
عذرخواهی در ادبیات سیاسی ایران
مردم فراموش نمی کنند
افراد باید صادقانه پذیرای تبعات و نتایج اعمال خود باشند و درصورتی که می دانند، اشتباه کرده اند به آن اعتراف کنند. به گفته این جامعه شناس مقوله عذرخواهی نکردن در جامعه به نظام ارزشی ما برمی گردد که بنا به دلایلی سابقه طولانی دارد. در ناخودآگاه ما این موضوع جا افتاده است که اگر کسی به اشتباه خود اعتراف کند یعنی درواقع شکست را پذیرفته است. این موضوع از خودخواهی و خودباوری بیش اندازه نشأت می گیرد. چنین افرادی معمولا دارای این ویژگی اخلاقی هستند که جز خودشان، کسی را به رسمیت نمی شناسند.
با یک جمله کوتاه می توانید آبی روی آتش بریزید
معذرت می خواهم
در حال گذر از خیابان، ناگهان ماشینی به شکل خطرناک از کنار شما عبور می کند، در پیاده رو در حال حرکت هستید، ناگهان یک موتورسوار از پشت به طرز خطرناکی می گذرد، در حال عبور از یک کوچه یک نفر به شما تنه می زند، در بانک نوبت شماست، اما یک نفر بدون توجه به اعلام شماره تان این حق را از شما می گیرد، در حال رانندگی، یک خودرو از فرعی به شکل خلاف می پیچد و به بوق ممتد شما توجهی نمی کند، در مترو می خواهید روی صندلی بنشینید شما را هل می دهند تا خودشان بنشینند، ظرف موردعلاقه تان از دست یکی از نزدیکان تان می افتد و می شکند، ظرف شیر روی فرش دلخواه تان از دست فرزند دوستان می ریزد، کسی در یک فضای بسته سیگارش را روشن می کند و به سرفه های شما بی توجه است و… در طول روز ممکن است بارها و بارها از این دست اتفاقات برای شما رخ دهد و توقعتان از کسی که این اتفاقات را باعث می شود این است که عذرخواهی کند، اما به طور معمول می بینید که خبری از این جمله ساده نیست و بسیاری به جای عذرخواهی بابت اشتباهات شان یا آن را توجیه می کنند یا فحاشی! که درنهایت، نتیجه ای جز بحث و جدل، ناراحتی و دلخوری و… در پی نخواهد داشت.

فرهنگ عذر خواهی کردن در جامعه باید ترویج شود
عده ای بر این تصور هستند که اگر عذرخواهی کنند یعنی کم آورده اند، غرورشان لکه دار شده، زیر بار حرف زور رفته ، شکسته خورده اند و… درصورتی که در بسیاری از کشورهای دنیا کسانی که دست به عذرخواهی زده اند ارزش شان در نگاه جامعه چندبرابر افزایش پیدا کرده است. محمد ۳۵ساله بوده و ۱۰سال است که در بازار تهران کار می کند و وقتی از او درباره عذرخواهی کردن می پرسیم، می گوید:«مردم طوری با هم برخورد می کنند انگار از هم طلب دارند. همه فکر می کنند اگر کمی کوتاه بیایند سرشان کلاه رفته است.
خودمان را مقصر ندانیم، خبری هم از عذرخواهی نیست
اگر می خواهی هیچ وقت عذرخواهی نکنی…
امام حسین (علیه اسلام) فرمودند:از کارهایی که عذرخواهی می خواهد دوری کن زیرا که مومن کار زشت نمی کند و محتاج به عذرخواهی نمی شود و منافق چه بسا هر روز کار زشتی بکند و عذر بخواهد.
امام صادق (علیه اسلام) در حدیثی دیگر فرمودند:مناسب نیست که شخص با ایمان خود را خوار سازد. راوی پرسید:با چه کار خود را خوار می سازد؟ امام فرمود:کاری که به عذرخواهی بیانجامد، انجام نمی دهد.