تاریخ : شنبه, ۱ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 21 December , 2024
3

رژیم غذایی مناسب برای بدن شما چیست؟

رژیم غذایی مناسب برای بدن شما چیست؟

تفاوت های ظریف ژنتیکی، نوع ساختار بدن، میزان فعالیت بدنی و ویژگی های محیط زندگی، همگی می توانند بر نوع رژیم غذایی مناسب برای افراد مختلف تاثیرگذار باشند.

رژیم غذایی مناسب برای بدن شما چیست؟

تاثیر رژیم غذایی روی افراد مختلف متفاوت است

آیا می دانید تاثیر رژیم غذایی روی افراد مختلف چگونه است ؟آیا می دانید رژیم غذایی متناسب با ویژگی های خودتان کدام است ؟ جواب این سوالات خود را در این بخش از نمناک بیابید.

رژیم غذایی بی نقص و کامل برای انسان ها وجود ندارد

انسان ها اساسا موجودات منحصربه فردی هستند. پس تفاوت های ظریف ژنتیکی، نوع ساختار بدن، میزان فعالیت بدنی و ویژگی های محیط زندگی، همگی می توانند بر نوع رژیم غذایی مناسب برای آنان تاثیرگذار باشند. بنابراین، این یک واقعیت مهم است که اگر یک رژیم غذایی واقعا نتیجه مثبتی برای یک فرد دارد، لزوما این نتیجه در همه افراد دیگر تکرار نمی شود .
۱ . قندهای افزودنی، فاجعه هستند
بسیاری از تولیدکنندگان برای این که طعم مواد غذایی فرآوری شده را بهتر کنند، قندهای افزودنی را به محصولات شان اضافه می کنند. رایج ترین انواع قندهای افزودنی هم شامل قند معمولی (ساکاروز) و شربت های مختلف مانند شربت ذرت با فروکتوز بالا می شود .
همه می دانند که مصرف بیش از حد قندهای افزودن قطعا برای سلامتی افراد مضر است. درحالی که بعضی از افراد گمان می کنند که مشکل قند فقط به کالری آن برمی گردد، اما بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف بی رویه قندها با افزایش خطر ابتلا به بیماری هایی مرتبط است که سالانه میلیون ها نفر را به کام مرگ می کشاند .
این نکته کاملا درست است که قندهای افزودنی حاوی کالری های زیادی هستند، اما هیچ ماده مغذی ای در آن ها وجود ندارد و همین ویژگی، اوضاع را بدتر می کند. درنتیجه، اگر در رژیم غذایی تان به مقدار زیادی از محصولات حاوی قندهای افزودنی استفاده می کنید، شانس مبتلا شدن خودتان به کمبودهای تغذیه ای را افزایش می دهید .
البته این ها فقط نوک کوه یخی هستند که بخش عظیمی از آن زیر آب پنهان است . درواقع، زیاده روی در مصرف قندها با خطرات بسیاری مرتبط است که سال هاست توجه محققان را به خود جلب کرده است. مطالعات زیادی نشان داده اند که قندهای افزودنی از مهم ترین علت های ابتلا به مرض چاقی، بیماری دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی هستند .

رژیم غذایی

آیا می دانید رژیم غذایی متناسب با ویژگی های خودتان کدام است 

فروکتوز زیاد موجود در قندهای افزودنی هم معمولا به عنوان یکی از عوامل مشکل ساز مطرح می شود. دلیلش این است که کبد شدیدا فروکتوز را متابولیزه می کند. پس زیاده روی در مصرف قندهای افزودنی با ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی، مقاومت به انسولین، افزایش سطح تری گلیسیرید، چاقی شکمی و بالا رفتن سطح کلسترول خون به مرور زمان مرتبط است .
با این حال، باید اشاره کنیم که نقش فروکتوز در ابتلا به بیماری ها همچنان از موضوعات مورد بحث در میان محققان است و آنان هنوز نمی دانند که مکانیسم های فعالیت این ماده به صورت دقیق چطور هستند .
۲ . امگا- ۳ برای انسان ها ضروری است، ولی به اندازه کافی دریافت نمی شود
اسیدهای چرب امگا- ۳ از مهم ترین ترکیبات برای عملکرد صحیح بدن هستند. به عنوان مثال، DHA که نوعی امگا- ۳ موجود در منابع حیوانی است، حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از کل چربی های درون مغز را می سازد. پس عدم دریافت این امگا- ۳ به اندازه کافی با پایین بودن IQ ، ابتلا به افسردگی، اختلال های روانی، بیماری های قلبی و بسیاری از بیماری های اساسی دیگر ارتباط دارد .
به طور کلی، اسیدهای چرب امگا- ۳ به سه نوع اصلی تقسیم می شوند :ALA ، EPA و DHA. نوع ALA عمدتا در روغن های گیاهی یافت می شود، درحالی که بهترین منابع EPA و DHA ، این موارد هستند:ماهی های چرب، روغن های ماهی و بعضی از روغن های گیاهی . دیگر منابع مناسب برای دریافت انواع EPA و DHA عبارت اند از گوشت قرمز ارگانیک و تخم مرغ های حاوی امگا- ۳ .
توجه داشته باشید که نوع گیاهی ALA باید به EPA و DHA تبدیل شود تا بتواند به درستی در بدن فعالیت کند. با این حال، این فرآیند تبدیل سازی تقریبا در انسان ها به صورت ناکارآمد عمل می کند.
۳ . هیچ رژیم غذایی بی نقص و کاملی برای «همه» انسان ها وجود ندارد
انسان ها اساسا موجودات منحصربه فردی هستند. پس تفاوت های ظریف ژنتیکی، نوع ساختار بدن، میزان فعالیت بدنی و ویژگی های محیط زندگی، همگی می توانند بر نوع رژیم غذایی مناسب برای آنان تاثیرگذار باشند. به همین دلیل، بهترین رژیم غذایی برای بعضی از افراد، رژیم کم کربوهیدرات است، درحالی که بعضی از افراد باید رژیم مبتنی بر سبزیجات و سرشار از کربوهیدرات داشته باشند .
بنابراین، این یک واقعیت مهم است که اگر یک رژیم غذایی واقعا نتیجه مثبتی برای یک فرد دارد، لزوما این نتیجه در همه افراد دیگر تکرار نمی شود. پس هر فردی متناسب با ویژگی های خودش باید رژیم غذایی مناسب برای خودش را پیدا کند .

چرا رژیم سخت به بدن شما آسیب می زند؟

هرچند فرد اظهار کند که رژیم غذایی مصرفی او میزان کالری لازم بدن او را تامین می کند، با این حال میکروعنصرهایی برای رشد مو و لطافت پوست لازم است که ممکن است در این رژیم های غذایی سفت و سخت به بدن نرسند یا به دلایلی در جذبش مشکل ایجاد شده باشد یعنی جذبش بسیار کمتر شود،

در نتیجه فرد بعد از مدتی به رغم اینکه اظهار می کند میوه و سبزی و ماهی و… به مقدار کافی در رژیمش وجود دارد ولی دچار ریزش موی خیلی شدیدی می شود تا حدی که نگران کننده است و می تواند باعث آزار روحی فرد شود .

رژیم غذایی

آیا می دانید تاثیر رژیم غذایی روی افراد مختلف چگونه است

وقتی فرد در مدت کوتاهی وزن زیادی را از دست داده است پوست نمی تواند خودش را با آن کاهش چربی زیادی که زیر آن اتفاق می افتد هماهنگ کند در نتیجه پوست ظاهری شل و نیمه چروک پیدا می کند و افتادگی پوست به وجود می آید، به طور حتم این افتادگی ها و چروک های ایجاد شده روی پوست به دلیل تغییر سن و آفتاب و پیری نیست بلکه به دلیل کم شدن زیاد چربی است .

عوارض رژیم لاغری بازگشت پذیرند؟

بالای ۹۵ درصد عوارض ناشی از رژیم ها بازگشت پذیرند مگر اینکه رژیم خیلی سفت و سخت باشد که در این حالت ممکن است بعضی از این عوارض برنگردد. رژیم های غذایی اگر کنترل نشده باشند و زیر نظر یک پزشک تغذیه تجویز نشوند، عوارضی همانند چروک های پوستی، افتادگی گونه ها و ریزش مو و شوره سر را به دنبال خواهند داشت .

برای کاهش وزن همیشه باید ورزش را به عنوان بهترین راهکار درنظر گرفت چرا که رژیم غذایی به تنهایی نه تنها مشکل افراد چاق را حل نمی کند بلکه عوارضی بر سیستم داخلی بدن ایجاد کرده و علاوه بر آن عوارض مستقیمی بر مو و پوست بر جای خواهد گذاشت .

به طور کلی رژیم مناسب برای حفظ سلامت پوست و مو، رژیمی است که برای سلامت کل اندام های بدن لازم است چرا که در چنین رژیمی، فرآیند پیری سلولی کمتر شده و پوست به عنوان یکی از اجزای سالم بدن می ماند .

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=74825

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0