تایم لاین پوست شما چیه؟
آنچه درباره تایم لاین پوست خود باید بدانید
پوست نقش برجسته ای در فرآیند طبیعی پیری دارد. اگر چه چیزهایی هستند که نمی توانید در مورد سن و سال پوست خود، آن ها را تعیین کنید اما مواردی هم هستند که عامل کاهش سرعت فرآیند پیری می شوند.
برای اینکه بدانید چه روش هایی می تواند عاملی برای کاهش سرعت پیری شود، اول باید سن پوست یا همان تایم لاین پوست را بشناسید. در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک تایم لاین و سن پوست را به شما نشان خواهیم داد.
تایم لاین پوست در سنین مختلف
پوست نوزاد
علت اینکه پوست خیلی خوب را با پوست نوزاد مقایسه می کنند، همین است. پوست نوزاد بسیار ظریف و بی عیب و نقص است زیرا در معرض محیط قرار نگرفته است و در نتیجه نرم و لطیف می باشد.
پوست نوزاد زمانی که دچار هرگونه قرمزی و حساسیت شود، فورا بهبود پیدا می کند و به حالت اولیه خود برمی گردد. کم کم که سن کودک بالا می رود، پوست حساسیت کمتری پیدا میخواهد کرد.
نوجوانی تا اوایل ۲۰ سالگی
زمانی که کودکان بزرگ می شوند، هورمون های جنسی در آن ها افزایش پیدا می کند. زیاد شدن هورمون ها عاملی برای تولید چربی و سبوم توسط غدد چربی است. سبوم منافذ پوست، فولیکول های مو و سلول های پوستی را مسدود می کند که عاملی برای ایجاد آکنه می باشد. بعضی از نوجوانان آکنه های شدید دارند اما بعضی دیگر حتی یک جوش هم ندارند.
آکنه نوجوانی ممکن است چند سال طول بکشد اما معمولاً در اوایل ۲۰ سالگی خود به خود از بین می رود. مراقبت از پوست برای جلوگیری از پیری باید از اوایل سن ۲۰ سالگی شروع شود. بنابراین از پوست خود را در برابر آفتاب محافظت کنید. زیرا نور آفتاب حتی در سن ۲۰ سالگی هم عاملی برای لک های پوستی و شکنندگی خواهد بود.
دهه ۲۰ سالگی
بسیاری از افراد در اواسط یا اواخر ۲۰ سالگی هنوز آکنه دارند. در این مرحله احتمالاً آکنه نوجوانی در آن ها ایجاد می شود. به هم ریختگی هورمون ها احتمالا عاملی برای این آکنه ها می شود. دهه بیست سالگی مرحله ای است که پوست شما شروع به پیر شدن می کند.
تغییرات بسیار کم هستند اما بعضی از افراد چین و چروک هایی را مخصوصاً در پیشانی مشاهده می کنند. اگر سیگاری باشید، سیگار می تواند میزان خشکی پوست را بالا ببرد، سرعت پیری را افزایش دهد و باعث ایجاد چین و چروک شود.
الکل هم عاملی برای دهیدراته شدن پوست و آسیب های فراوان است.
دهه ۳۰ سالگی
در این سن تغییراتی در پوست آغاز می شود، پوست خشک می شود و مستعد حساسیت است. سلول های پوستی کم کم کاهش پیدا می کند و سلول های مرده روی سطح پوست افزایش پیدا می یابند و در نتیجه لایه برداری و مرطوب کننده ها موثر هستند. پف زیر چشم، چروک های پیشانی و خط خنده معمولاً در دهه ۳۰ سالگی در افراد دیده می شود.
دهه ۴۰ سالگی
در دهه چهل سالگی تغییرات هورمونی و کمبود کلاژن و استروژن عاملی برای کاهش حجم پوست در قسمت چانه و گونه است. صورت شما مانند همیشه پوست سفت و صافی ندارد و فیبرهای الاستین در آن کاهش پیدا می کنند که خودشان عاملی برای حجم زیبای صورت بودند. چروک ها نیز کم کم در این دوران افزایش پیدا کرده و عمیق تر می شوند.
دهه ۵۰ تا ۶۰ به بالا
دهه ۵۰ و دهه ۶۰ به بعد عضلات صورت کم کم افتادگی پیدا می کند. پوست شکننده تر، نازک تر و آسیب پذیرتر می شود. چروک ها بیشتر مشخص می شوند و پوست شما دیگر به سرعت بهبود پیدا نمی کند و کلاژن زیادی را از دست می دهد. نواقصی در پوست مانند مشکلات رنگ پوست، لکه های پوستی، چین و چروک ها ظاهر می شوند.
در این دهه چشم افراد کمی رو به پایین می رود، بینی تغییر می کند، چروک ها در اطراف دهان و گردن افزایش پیدا می کند. گونه ها حجم همیشگی خود را ندارند و چربی صورت نیز کاسته می شود. چشم ها از حالت طبیعی خارج خواهند شد. علت آن هم چروک و تا خوردگی پوست اطراف چشم است.
کاهش توده استخوانی یک نگرانی برای شکل ساختاری صورت است و به همین دلیل بسیاری از افراد از لیفت، بوتاکس، فیلر و جراحی های همراه با نخ و غیره استفاده می کنند تا ظاهر خود را جوان تر نشان دهند که البته اهمیت مراقبت از پوست کم تر از این درمان ها نخواهد بود.
پیشگیری از پیری پوست از طریق تغییراتی در سبک زندگی مثل دوری از نور آفتاب، ترک سیگار، داشتن یک رژیم غذایی متعادل و متعهد بودن به یک مراقبت کامل از پوست ایجاد خواهد شد.
اگر دوره جلوگیری را به خوبی پشت سر نگذاشتید، باز هم باید امیدوار باشید زیرا درمان هایی هستند که می توانند سن پوست شما را جوان تر نشان دهند.