تلویزیون توسط چه کسی اختراع شد؟
اختراع تلویزیون توسط جان بیرد مخترع اسکاتلندی
تلویزیون الکترومکانیکی که جان برد اختراع کرد نهایتاً توسط ولادیمیر زورکین و فیلو فارنزورث تکامل داده شده، به تلویزیون کاملاً الکترونیکی تبدیل شدند. موفقیت های جان لوگی برد در توسعه فناوری پخش برنامه های تلویزیونی و سینمایی رنگی جایگاه ویژه ای در تاریخ تکامل تلویزیون به وی عطا کرده است.
تلویزیون عبارت است از دستگاهی که صحنههای ثابت یا متحرک را به وسیله برق انتقال میدهد. از نخستین پیشگامان موفق در ساخت این دستگاه، “جیووانی کازلی” دانشمند ایتالیایی است که در سال ۱۸۶۲م موفق به ساخت دستگاهی شد که با استفاده از سیستم دستگاه تلگراف قادر به مخابره نقوش و تصاویر ساده بود. سالها طول کشید تا این دستگاه برای انتقال عکس آماده شود. اما اولین کسی که عملاً یک تلویزیون ابتدایی ساخت “جان بیرْدْ” پژوهشگر اسکاتلندی بود. وی با کمک ابزار و آلات اولیه در سال ۱۹۲۲م دستگاهی ساخت که برای اولین بار انتقال تصویر را امکانپذیر نمود، گرچه در مراحل اولیه فقط قادر به انتقال یک تصویر از یک اتاق به اتاق دیگر در همان خانه بود. تلاشهای جان بیرد ادامه یافت و سرانجام در ۱۷ آوریل ۱۹۲۶م اولین تصویر تلویزیونی برای انجمن سلطنتی انگلستان به نمایش گذاشته شد.
تکنیک اصلی تلویزیون عبارت است از تصویربرداری از صحنههای مورد نظر و تجزیه این تصاویر به صورت نقاط و خطوط و سپس پخش آن از فرستنده پس از تبدیل به امواج الکترومغناطیسی. پس از تکمیل این دستگاه، سرانجام اولین برنامههای تلویزیونی در سال ۱۹۳۶م در ایستگاههای فرستنده تلویزیونی تهیه و ارسال گردید. در طی سالهای بعد تحولاتی در تلویزیون پیدا شد که دستیابی به تکنیک تلویزیون رنگی، استفاده از ماهواره برای پخش جهانی و کاربردهای علمی و آموزشی از آن جمله است. تلویزیون در مسیر خود همچنان راه پیشرفت را طی مینماید و در هر مدت پدیدهای جدید در این عرصه ارائه میگردد.