تاریخ : شنبه, ۱ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 21 December , 2024
3

چرا بعضی از افراد همیشه دیر می رسند ؟

چرا بعضی از افراد همیشه دیر می رسند ؟

دیر شد واژه ای است که برخی افراد به آن حساس و برخی به آن بی اهمیت هستند دیر کردن و یا دیر رسیدن شما به بعضی مکان ها بسیار مهم است و باید راهی برای تاخیر نکردن به آن مکان ها پیدا کرد.

چرا بعضی از افراد همیشه دیر می رسند ؟

چرا بعضی از افراد همیشه دیر می کنند؟

حتما افرادی را دور و بر خودتان دارید که همیشه دیر می کنند و دیر شد این افراد می تواند مربوط به محل کار، مهمانی یا هر نوع مکان دیگری باشد. ممکن است که خیلی راحت به شما زنگ بزنند و اطلاع دهند که سر زمان می رسند اما باز هم دیر خواهند رسید و در چنین شرایطی دیر رسیدن به یک معضل بزرگ برای این افراد تبدیل می شود اما در این مقاله سعی داریم که با ذکر مثال به شما بگوییم که این افراد باید از چه رفتارهایی دوری کنند.

اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که همیشه دیر به محل کار می رسید و چیزی نمانده که اخراجتان کنند، بهتر است که در این بخش از روانشناسی نمناک با ما همراه باشید تا بفهمید که دلیل این اتفاق چه خواهد بود؟! 

دیر شد

 دیر رسیدن به محل کار

نکات مهم در دیر شدن زمان

مفهوم زمان در افرادی که دیر میکنند

یکی از دلایلی که افراد همیشه دیر می کنند، این است که آن ها مفهوم ضعیفی نسبت به زمان دارند، مثلاً چیزی که ما به عنوان پنج دقیقه می دانیم، آن ها ۱۰ دقیقه تصور می کنند و در نتیجه بدون ساعت تخمین های آن ها غلط از آب در می آید.

مطالعه ای در سال ۲۰۱۶ انجام شده که در آن به هر کدام از افرادی که در این آزمایش بودند، وظیفه ای محول شد که در زمان مشخص انجام دهن دو همچنین به آن ها تذکر داده شده که می توانند در حین انجام کار، ساعت را نیز چک کنند و البته بیشتر افراد فراموش می کردند که به طور منظم ساعت را نگاه کنند.

زمانی که این آزمایش انجام شد، کاملاً واضح بود که بعضی از شرکت کننده ها مفهوم بهتری از این داشتند که چقدر زمان گذشته است و بعضی دیگر در این موضوع ضعیف عمل کردند و افرادی که حواسشان به ساعت بود، در زمان تعیین شده موفق به تمام کردن کار شدند.

تاثیر نظم در زندگی

 دیر رسیدن به مدرسه 

علل دیر شدن زمان میان مردم

رفتار خود حواس پرتی

یکی دیگر از دلایلی که افراد همیشه دیر می کنند، این است که آن ها رفتاری دارند که خودشان باعث حواس پرتی خود می شوند و در واقع درون آن ها به گونه ای است که همیشه کاری را انجام می دهند که تاثیر بدی روی آن ها خواهد گذاشت و نمی توانند آن را متوقف کنند و این اتفاقات باعث می شود که افراد خودشان را برای فعالیت هایی و این که نمی توانند آن تایم باشند، مجازات کنند و این چرخه باعث می شود که هیچ گاه نتوانند آن را ترک کنند.

کمبود نظم

گاهی اوقات این دیر کردن ها می توانند نتیجه کمبود نظم در شخصیت این افراد باشد.چنانچه نمناک عنوان کرده است در چنین مواردی افراد آگاه هستند که زمان در حال سپری شدن می باشد اما باز هم کار خود را طولانی می کنند ولی می توانند دست از این کار بردارند.

 برعکس کسانی که مفهوم ضعیفی از زمان دارند، می دانند که دقیقا زمان چگونه سپری می شود اما با این حال به لذت و خوشگذرانی و تفریح خود بیشتر اهمیت می دهند و مدام این جمله را با خودشان تکرار می کنند که “فقط ۵ دقیقه دیگر” و ناگهان می بینند که زمان به سرعت پرواز کرده است.

نظم داشتن در کارها

 دیر شدن کارها

درگیری ذهنی

بعضی از وقت نشناس ها، می گویند وقتی که ذهنشان درگیر مسائل بزرگ تری است از گذر زمان غافل می شوند و نمی توانند باقی کارهای خود را سر ساعت انجام دهند. آنها می گویند که وقتی تحت فشار قرار می گیرند کار دیگری از دستشان ساخته نیست و شب ها به علت درگیری ذهنی دیر می خوابند و نمی توانند صبح از خواب بیدار شوند.

شخصیت

افرادی که همواره تاخیر می کنند ممکن است این کار بخشی از وجودشان باشد. این افراد غالبا زوایای شخصیتی مشابهی دارند:خوش بینی، سطح پایینی از تسلط بر نفس، اضطراب، یا دست زدن به کارهای هیجانی. تفاوت های شخصیتی حتی می تواند برداشت ما از گذر زمان را متفاوت کند.

مشکلات روحی

برخی از افراد به علت مشکلات روحی متداول شدیدا ناراحت کننده یا وضعیت عصبی ، وقت ناشناس هستند و تاخیر می کنند. افرادی که از اضطراب رنج می برند، غالبا حاضر نیستند با برخی از مسائل روبه رو شوند.افرادی که عزت نفس کافی ندارند معمولا به توانایی های خود به دیده تردید نگاه می کنند.

 این باعث می شود که زمان بیشتری برای بررسی کارهای خود صرف کنند و افسردگی معمولا با کمبود انرژی همراه است و در نتیجه پیدا کردن انگیزه کافی برای تکان خوردن خیلی سخت می شود.

  دیر رسیدن به قرار

 دیر رسیدن سر قرار

شخصیت افرادی که دیرشان می شود 

وسواس فکری

بعضی از وقت نشناسی ها نتیجه نوعی وسواس فکری است. علت تاخیر این افراد در انجام کارهایشان روی ترسی است که به آن مساله مربوط می شود، یا زمان تحویل آن کار متمرکز می شود. این افراد به جای این که راهی برای عبور از آن ترس پیدا کند، آن ترس را تبدیل به بهانه ای می کند که معمولا با یک گزاره «اما» بیان می شود.

مثلا می گویند من می خواستم در جلسه سر وقت د حاضر شوم، اما نمی دانستم چه لباسی بپوشم یا نوشتن مقاله را شروع کردم، اما می ترسیدم که به اندازه کافی برای همکارانم خوب نباشد.

بستگی به شرایط

بیشتر زمان ها این موضوع بستگی به شرایطی دارد که فرد در آن قرار گرفته است و باید بدانیم که چرا این اتفاق رخ می دهد. ممکن است که این افراد به طور منظم در مهمانی ها دیر کنند اما یکی از دلایل آن می تواند این باشد که این مهمانی ها برایشان مهم نیست.

 گاهی اوقات این افراد دیر می کنند، زیرا احساس می کنند که به عنوان مثال، در آن مهمانی خبر خاص و هیجان انگیزی برایشان وجود ندارد و هم چنین تحلیل هایی دارند و گاهی اوقات هم دوست ندارند اولین کسی باشند که به مهمانی می رود.

اما چنانچه در نمناک اشاره کرده ایم در بعضی از موارد ممکن است که افراد برای کارهایی مثل سخنرانی، کنفرانس یا محل کار خود دیر برسند که این کار نشان می دهد این افراد اصلاً توجه و ارزشی برای زمان قائل نیستند.

حتی ممکن است برای آن ها مشکل به وجود بیاید، اما باز هم نمی توانند این عادت بد خود را ترک کنند. این نوع رفتار به یک مشکل بزرگ برای فرد تبدیل می شود و باعث می شود که در زندگی شغلی و کاری خود دچار شکست شود و بیشتر رئیس ها و مدیران نیز به دنبال کارمندانی می گردند که بیش از هر چیز، وقت شناس باشند و این ویژگی یکی از مهم ترین معیار ها برای هر کارفرما است.البته ذکر این نکته مهم است که نباید دیر کردن را با مساوی با تمام شدن کل جهان بدانیم.

همه ممکن است زمان هایی برای قرار های مهم دیر برسیم که نباید بیش از حد نگران شویم اما زمانی که این مشکل مزمن شود و مدام تکرار شونده باشد، باید سعی کنیم که علت آن را پیدا کنیم و در صدد رفع آن بربیاییم.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=71490

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0