تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
1

چرا گاهی باید به نوجوان نه بگوییم؟

چرا گاهی باید به نوجوان نه بگوییم؟

فرزندان پس از تولد از والدین خود خواسته هایی دارند که برخی قابل قبول و برخی غیرقابل قبول اند. با این وجود آیا نه گفتن به فرزندمان تاثیر مثبت دارد یا منفی؟

چرا گاهی باید به نوجوان نه بگوییم؟

اثرات مثبت و اهمیت نه گفتن به نوجوان

کلمه نه فقط به معنای محدود کردن نیست، بلکه می تواند نشان دهنده احترام، ارزش گذاری و نگرانی هم باشد. نوجوان شما گاهی اوقات نیاز دارد که نه بشنود. البته احساسی که بعد از نه شنیدن برایش ایجاد می شود، گاهی اوقات غیر قابل تحمل است.

بسیاری از والدین با نه گفتن هایشان، نوجوان هایشان را قوی می کنند و سعی می کنند اهداف و شادی آن ها را نادیده بگیرند و فقط آرامش نسبی را ترجیح می دهند بنابراین تسلیم شدن را راحت تر می دانند. اگرچه گفتن کلمه نه فواید خودش را هم دارد. نه گفتن گاهی اوقات می تواند از طرق مختلف به افراد درس بدهد اما چگونه؟ در این قسمت از خانواده پلاس نمناک در این باره توضیح خواهیم داد. نه گفتن به نوجوان به او کمک میکند تا:

از علایق خودش در روابط محافظت کند

طبق مطالعات انجام شده،  نه گفتن می تواند به نوجوان شما کمک کند که علایق خود را در روابط سالم حفظ کند و به آنها توجه داشته باشد. رد کردن درخواست و توضیح دادنِ اینکه چرا به او نه گفته اید و او را محدود کرده اید، کمک می کند که مخالف بودن با عقیده و طرز فکرش او را ناراحت نکند و از انجام کاری خطرناک جلوگیری کند. پس حتماً دلیل نه گفتن را برایش توضیح دهید.

 نه گفتن نوجوان

بفهمد، نه شنیدن در بعضی از شرایط اتفاق بدی نیست

 به عنوان مثال در شرایطی که با فشار اجتماعی خاصی روبرو شده است، نه گفتن باعث می شود که در محدودیت های زندگی گیر بیفتد اما این محدودیت ها گاهی اوقات برایش کمک کننده است. کلمه نه حالت تدافعی برای نوجوان دارد و زمانی که نه نشنود، نمی تواند محکم شود، شما هم در مقابل نباید هنگامی که از نوجوان خود نه می شنوید، نگران باشید. نه شنیدن از سمت او به معنای این است که خودش را مجبور به انجام کار هایی که دوست ندارد نمی کند و می تواند چالش های زندگی را به خوبی مدیریت کند.

جهان را واقع بینانه ببیند

 شما تنها کسی نیستید که به نوجوان خود نه می گویید. نوجوانان باید بفهمند که همیشه نمی توانند درخواست هایشان را عملی کنند و همین باعث می شود که با واقعیت جهان اطراف روبرو شوند و در نتیجه یاد می گیرند که چگونه انتظارات خود را مدیریت کنند و نارضایتی ها را کنترل کنند. 

فکر کردن

دلسوزی را به فرزندتان یاد می دهد

نه گفتن باعث می شود که او همدلی و همراهی و دلسوزی را یاد بگیرد و با شرایط سخت زندگی راحت تر کنار بیاید و همچنین می فهمد که باید به علایق دیگران احترام بگذارد و آن ها را مجبور به انجام کاری نکند. البته این نه گفتن باید همراه با احترام باشد تا به نوجوان شما بر نخورد. 

خود آگاهی بیشتری داشته باشد

طبق مطالعات انجام شده نه گفتن گاهی اوقات باعث می شود که فرزندتان در جریان سالم زندگی قرار بگیرد و بتواند شرایط بد را راحت تر کنترل کند. به عنوان مثال شاید او می خواهد یک برنامه ورزشی دیگر را به روتین روزانه خود اضافه کند اما بهتر است که در مورد نگرانی های تان در مورد این موضوع با او صحبت کنید و برایش توضیح دهید که شاید نتواند از پس این برنامه بر بیاید و وقت کافی نداشته باشد. سپس آن را تجزیه تحلیل کنید تا به یک نتیجه مشترک برسید و صرفاً به نه گفتن اکتفا نکنید.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=116214

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0