تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
2

تاریخچه و روز جهانی پازل + فواید آن

تاریخچه و روز جهانی پازل + فواید آن

بیست و نهم ژوئن روز جهانی پازل می باشد که از فواید پازل می توان به افزایش ضریب هوش و تقویت هر دو نیمکره مغز اشاره کرد.

تاریخچه و روز جهانی پازل + فواید آن

۲۹ ژانویه ؛ روز جهانی پازل 

۲۹ ژانویه روز جهانی پازل و روزی عالی برای انجام تمرینات ذهنی است. پازل همراه با بازی های دیگر شبیه به جدول سودوکو، مغز شما را تشویق می کند تا به دنبال راه حل های مختلف بگردد. متخصصان به این نتیجه رسیده اند زمانی که ما بازی پازل را انجام می دهیم، هر دو نیمکره مغز را به کار می گیریم، حافظه را تقویت می کنیم و عملکرد ذهنی و مهارت حل مشکلات در این فرآیند ارتقا پیدا می کند. افراد با انجام پازل، ذهن خود را تحریک می کنند تا مهارت های مختلف خود را ارتقا دهند. 

 پازل

تاریخچه پازل، این سرگرمی مفید

تاریخچه پازل به سال ۱۹۶۰ برمی گردد. زمانی که طراحان نقشه های اروپایی، نقشه هایی روی چوب ایجاد کردند و آن ها را به قطعات کوچک تقسیم کردند. اولین پازل در سال ۱۷۶۷ ایجاد شد . کودکان آمریکایی هنوز هم نقشه آمریکا و جهان را از طریق همین بازی های سرگرم کننده یاد می گیرند. کاشفان پازل در قرن ۱۸ از دیدن تغییرات در ۲۵۰ سال پیش متعجب شدند که پازل های کودکان در کنار آموزش؛ برای آن ها جنبه ی سرگرمی هم داشت و می توانستند موضوعات مختلف روی حیوانات، پرستاری، پادشاهی و قهرمانان را به آن ها آموزش دهند اما نکته جالب در مورد این پازل ها این بود که جوانان و کودکان زیادی از آن استقبال کردند و همین باعث شد که پازل هم روز جهانی داشته باشد.

فواید پازل فوق العاده است

به بهانه ی این روز در نمناک، به معرفی برخی از فواید و اثرات مثبت پازل میپردازیم که شامل:

پازل هر دو طرف مغز را تمرین میدهد

دو نیمکره مغز شما عملکردهای مختلف را کنترل می کنند. سمت چپ مغز شما تفکر تحلیلی و منطقی و سمت راست خلاقیت را کنترل می کند. وقتی روی پازل کار می کنید، هر دو طرف را درگیر می کنید و یک تمرین ذهنی واقعی به مغز خود می دهید.

حافظه را بهبود می بخشد

کار روی پازل باعث تقویت ارتباط بین سلول های مغزی ما می شود و سلول های جدیدی را تشکیل می دهد، بنابراین آنها راهی عالی برای بهبود حافظه کوتاه مدت هستند. هنگامی که اشکال، اندازه ها و قطعات را به خاطر می آوریم و در جای مناسب قرار گرفتن آنها تجسم می کنیم، بدون آنکه متوجه باشیم در حل تقویت مغزمان هستیم . این تمرینات به ظاهر ساده برای بهبود بیماران آلزایمری فوق العاده مفید است.

فواید پازل

مهارتهای حل مسئله را بهبود می بخشد

توانایی حل مشکلات و تفکر انتقادی تقریباً در هر موقعیت زندگی مفید است و پازل ها به ما در پرورش این مهارت ها کمک می کنند. از آنجا که ذهن برای حل پازل به روشهای مختلفی نیاز دارند، ما یاد می گیریم که چگونه با آزمون و خطا کار کنیم، نظریه ها را بسازیم و تست کنیم، و اگر موفق نشدیم مسیرها را تغییر دهیم.

استدلال بصری و ذهنی را بهبود می بخشد

شما باید بتوانید به قسمتهای جداگانه یک پازل ، یا فضاهای موجود در جدول کلمات متقاطع نگاه کنید و نحوه قرار دادن قطعات یا کلمات را در فضای آنها بفهمید. اگر این تمرین در شما به طور مرتب انجام شود، مهارت بینایی و استدلال فضایی شما بهبود پیدا می کند.

روحیه شما را تقویت می کند

یکی از مزایای بازیهای فکری و ذهنی مثل پازل این است که تولید دوپامین، انتقال دهنده عصبی تنظیم کننده خلق و خو، حافظه و تمرکز را افزایش می دهد. با حل این معما، دوپامین با هر موفقیت ترشح می شود و در نتیجه به بهبود وضعیت مغزی شما کمک می کند.

بازی پازل

سطح استرس شما را پایین می آورد

پازل ها مغز ما را تقویت می کنند و از طرفی بسیار آرامش بخش هستند. در حالی که ما روی چگونگی حل این معما متمرکز شده ایم، ذهن ما فقط به یک کار مشغول است و این مغز را تشویق می کند تا به یک حالت مراقبه ای برود. این امر منجر به ذهنیت بهتر و مهارت های بهتر مقابله با استرس می شود.

ضریب هوشی شما را بهبود بخشد

از آنجا که معماها می توانند حافظه، تمرکز، واژگان و مهارتهای استدلال ما را بهبود ببخشند پس در افزایش ضریب هوشی ما موثر خواهند بود. مطالعه ای در دانشگاه میشیگان نشان داد که انجام حداقل ۲۵ دقیقه در روز پازل می تواند ضریب هوشی شما را ۴ امتیاز افزایش دهد.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=51059

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0