روز جهانی تلویزیون و تاریخ ورود آن به ایران
درباره ۲۱ نوامبر، روز جهانی تلویزیون و تاریخچه ی آن
در دنیای معاصر تلویزیون به عنوان یک رسانه جمعی تاثیرات بسزایی در تحولات رفتاری و جامعه پذیری افراد داشته است. این جعبه سحرامیز با پخش برنامه های مختلفی در راستای آگاه سازی افکار عمومی ابزار بسیار تاثیر گذاری برای مخاطبان محسوب می شود.
جالب است بدانید طبق معمول که مناسبت های مختلف و منحصر به فردی در تقویم سالانه به ثبت رسیده است روزی به نام “روز جهانی تلویزیون” نیز در بین مناسبت های تقویم به چشم می خورد اما شاید در نگاه اول برای برخی از افراد این پدیده عجیب به نظر برسد به همین منظور در بخش سرگرمی گوناگون نمناک قصد داریم نگاه ویژه ای به این روز داشته باشیم چراکه نقش این رسانه در زندگی تک تک افراد بسیار مهم است بنابراین بهتر است با پیشینه این روز آشنایی پیدا کنید.
قبل از هر چیزی به معرفی مخترع تلویزیون خواهیم پرداخت و سپس اشاره کوتاهی به دلیل نامگذاری روز جهانی تلویزیون و همچنین تاریخچه تلویزیون خواهیم داشت.
تلویزیون را چه کسی اختراع کرد؟
تلویزیون جزیی از مجموعه ای هماهنگ برای پخش و دریافت تصاویر متحرک و اصوات از فواصل دور است که در این محموعه تلویزیون، گیرنده به حساب می آید.
تلویزیون حاصل تکامل تلاش دانشمندان در زمان های متفاوت است و توسط جان لوگی برد دانشمندی اسکاتلندی اختراع شده است. دانشمندان دیگری مانند پائول نیپکو، بوریس روزینگ و … از اواخر سده ۱۹ میلادی در توسعه و تکمیل فناوری تلویزیون نقش موثر داشته اند.
دلیل نامگذاری ۲۱ نوامبر به عنوان روز جهانی تلویزیون
هر مناسبتی که به عنوان یک روز خاص و جهانی به ثبت می رسد دارای پیشینه و تاریخچه ای می باشد که به واسطه آن بر همگان معرفی می شود. روز جهانی تلویزیون نیز از این امر مستثنی نیست و در تقویم میلادی مصادف با ۲۱ نوامبر می باشد.
“روز جهانی تلویزیون” در سال ۱۹۹۶ میلادی از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد نامگذاری شده است و تنها هدفی که این سازمان از این نامگذاری داشته است این بود که کشورها را به تبادل برنامه های تلویزیونی دعوت و ترغیب کند مخصوصاً آن دسته برنامه هایی که در جهت گسترش تقویت مسائل فرهنگی، توسعه اقتصادی و اجتماعی و همچنین ترویج صلح تولید می شوند.
نگاهی به تاریخچه تلویزیون در ایران
حال سوال اینجاست که چه زمانی ورود تلویزیون به ایران اتفاق افتاد؟ جالب است بدانید مردم ایران تا سال ۱۳۳۷ به جز رادیو با هیچ وسیله ارتباطی به نام تلویزیون آشنا نبودند و فقط رادیو را به عنوان رسانه می شناختند ولی پس از سال ۱۳۳۷ ورق برگشت و اتفاقات جدیدی برای ایرانیان رقم خورد و پای دستگاه شگفت انگیزی به نام جعبه جادویی به زندگی آن ها باز شد. البته ناگفته نماند که قبل از این سال نیز اقداماتی جهت راه اندازی این رسانه انجام شده بود اما متاسفانه به مرحله نهایی نرسیده بود.
این اقدامات توسط شخصی به نام آقای کازرونی که از یک خانواده ثروتمند اصفهانی بوده است در سال ۱۳۳۵ انجام شده که به واسطه تحصیل در رشته کارگردانی سینما در خارج از کشور اقدام به تاسیس و راه اندازی رسانه به نام تلویزیون در ایران می کند تا از طریق آن به درآمد خوبی هم دست یابد حتی وارد مذاکره با شرکت های تولید کننده خارجی فرستنده های تلویزیونی می کند اما در نهایت به نتیجه مطلوبی نمی رسد و تمامی اقدامات تا سال ۱۳۳۷ ناتمام باقی می ماند.
با این حال فرد دیگری به نام “حبیب الله ثابت پاسال” توانست از سایر افراد پیشی گرفته و تاسیس تلویزیون در ایران را به نام خود ثبت کند. وی به عنوان یک سرمایه دار بخش خصوصی پیشنهاد راه اندازی فرستنده تلویزیون را به دولت مطرح کرد و در نهایت این پیشنهاد مورد تایید دولت واقع شد.
سپس این پیشنهاد مراحل قانونی خود را در تیرماه سال ۱۳۳۷ در مجلس شورای ملی پیش گرفت و با چهار تبصره به تصویب مجلس رسید و مجوز پوشش دهی فرستنده تلویزیونی از طرف وزارت پست و تلگراف و تلفن صادر شد و سرانجام در تاریخ ۱۱ مهر ماه ۱۳۳۷ ساعت ۵ بعد از ظهر اولین برنامه از نخستین فرستنده تلویزیون ایران پخش شد. در ادامه این بخش از نمناک چند پیامک ویژه روز جهانی تلویزیون را در اختیارتان قرار خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
پیامک های مناسب تبریک روز جهانی تلویزیون
_-_-_—♥️ ♥️ ♥️—_-_-_
یادش بخیر قدیما تلویزیون که کنترل نداشت یکی مجبور بود پایین تلویزیون بخوابه با پاش کانال ها رو عوض کنه…
روز جهانی تلویزیون شاد باش.
_-_-_—♥️ ♥️ ♥️—_-_-_
آفرینش تلویزیون، انتقام گرفتن تئاتر از صنعت سینما است. _پیتر اوستینف
روز جهانی تلویزیون مبارک باد.
_-_-_—♥️ ♥️ ♥️—_-_-_
تلویزیون، سامانه ای ارتباطی برای پخش و دریافت تصاویر متحرک و صداها از مسافتی دور است.
روز جهانی تلویزیون مبارک باد.
_-_-_—♥️ ♥️ ♥️—_-_-_
در اولین سال های پیدایش تلویزیون، علاقه ی مردم به مطالعه نیز بهبود بخشید.
روز جهانی تلویزیون مبارک باد.