تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
5

روز جهانی توالت ؛ روزی به ظاهر خنده دار ولی مهم !!

روز جهانی توالت ؛ روزی به ظاهر خنده دار ولی مهم !!

۱۹ نوامبر روز رسمی و جهانی توالت است که در ادامه از اهمیت، هدف روز جهانی توالت و تاریخچه و جزئیات مهم روز جهانی توالت مطلع خواهید شد.

روز جهانی توالت ؛ روزی به ظاهر خنده دار ولی مهم !!

متفاوت ترین روز تقویم به نام روز جهانی توالت

روز جهانی توالت یک روز رسمی و بین المللی در تاریخ ۱۹ نوامبر است که به دلیل بحران بهداشت جهانی تعیین شده است. ۴٫۲ میلیارد از انسان ها بدون بهداشت امن و مدیریت شده در سراسر جهان زندگی می کنند و تقریباً ۶۷۳ میلیون از افراد در مکان های باز دستشویی می کنند.

۱۹ نوامبر، روز رسمی و جهانی توالت

در ایالات متحده سال ۲۰۱۳ تاریخ ۱۹ نوامبر، روز رسمی و جهانی توالت انتخاب شد که البته در سنگاپور در سال ۲۰۰۱ این روز به صورت غیر رسمی وجود داشت. سازمان جهانی توالت با شرکت ۵۳ کشور جهان در سنگاپور تاسیس شد، این سازمان تاکنون اقدام به برگزاری ۱۳ دوره اجلاس بین المللی کرده و براثر تلاش های همین سازمان روز نوزدهم نوامبر با عنوان روز جهانی توالت شناخته شده است. روز جهانی توالت توسط کمپین های ارتباطی و فعالیت های دیگر اداره می شود. از نظر داشتن سرویس های بهداشتی مناسب و تمیز کشور سنگاپور رتبه اول در دنیا و کشور سوئیس در مقام دوم جهان قرار دارد.

World Toilet Day

هدف از روز جهانی توالت

هدف از روز جهانی توالت، تضمین مدیریت و در دسترس بودن آب و رعایت بهداشت برای همه است تا به افرادی هم که دسترسی به آن ندارند، بتوانند سطح بهداشت خوبی را در اطراف خود ایجاد کنند.

دسترسی به توالت بهداشتی یکی از حقوق اولیه بشر است و در این روز قرار است که بیش از همیشه به حقوق انسانی و آرامش امنیت جهانی تمرکز کرد و چنانچه در این بخش گوناگون نمناک می خوانید روز جهانی توالت با هدف اطلاع رسانی، تشویق کردن و انگیزه دادن به افراد برای رسیدن به این هدف تعیین شده است.

اهمیت روز جهانی توالت

روز جهانی توالت بسیار مهم است زیرا دسترسی به یک توالت با عملکرد امن را در اختیار افراد قرار می دهد و تاثیر مثبتی روی سلامت جامعه، حقوق انسانی و امنیت شخصی افراد مخصوصاً برای خانم ها دارد.

سیستم های بهداشتی که در شرایط امن نمی توانند از شیوع بیماری های مختلف به دلیل رعایت نکردن بهداشت جلوگیری کنند؛ به فکر فرو می روند. بیماری های انتقال یافته از خاک که بسیار هم جدی هستند، مانند اسهال، حصبه و اسهال خونی و غیره که مورد بحث گذاشته می شوند. دولت ها همانطور که وظیفه تأمین نیازهای مردم مانند امنیت، اقتصاد، اشتغال و… دارند، بهداشتی بودن دفع مواد غذایی انسان ها نیز از وظایف و مسولیت های اولیه دولت هاست.

روز رسمی توالت

زنان قربانیان اولیه توالت های آلوده در سراسر دنیا

همه انسان ها مستحق داشتن توالت های بهداشتی و مناسب هستند. ۴۰ درصد از مردم دنیا هنوز به سرویس بهداشتی تمیز و حتی سرویس بهداشتی دسترسی ندارند. زنان جوان هر ماه سیکل ماهانه را تجربه می کنند، تصور کنید این زنان برای تعویض پد و شست وشوی خود دسترسی به توالتی بهداشتی و امن ندارند بنابراین بیشتر در معرض آلودگی های محیطی و عفونت قرار دارند.

همچنین خانم ها در دوران بارداری و زایمان باید به توالتی تمیز دسترسی داشته باشند تا در معرض عفونت حاصل از توالت آلوده قرار نگیرند.

توالت های عمومی در سراسر جهان محل امنی برای زنان نیستند و زنان در توالت های عمومی مورد آزار و اذیت قرار می گیرند. طبق اعلام سازمان ملل، برخی از تجاوزات به زنان و کودکان در کشورهای شرقی و غربی، به واسطه نبود سرویس بهداشتی با حریم خصوصی مطمئن برای این قشر از جامعه رخ می دهد. از هر سه زن در جهان، یک زن نمی تواند به توالت امن دسترسی داشته باشد، در حال حاضر ۵۶۵ میلیون نفر از زنان چاره ای جز استفاده از توالت عمومی ندارند. بر همین اساس سازمان ملل متحد خواستار فراهم کردن تاسیسات امن و تمیز دستشویی و توالت برای همگان به ویژه زنان و دختران شده است.

روز توالت

توالت های آلوده بلای جان کودکان

در بخش بهداشت و سلامت نمناک به این مهم اشاره داشتیم که ضعف در خدمات توالت و دفع فاضلاب، خطرات ابتلا به بیماری ها و سوء تغذیه برای کودکان را افزایش می دهد. یکی از عوامل ابتلا به ذات الریه و اسهال عفونی دسترسی نداشتن به سرویس بهداشتی است، که سالانه جان بسیاری از کودکان را می گیرد.

با وجود دسترسی به آب شیرین و مناسب در سراسر جهان، سیاست های بد و ضعف زیرساخت ها موجب شده میلیون ها نفر از کودکان به دلیل ابتلا به بیماری های مرتبط با دفع نامناسب فاضلاب و وضعیت زندگی غیربهداشتی و نبود آب پاکیزه آسیب پذیر باشند.

نبود توالت و خطراتی که محیط زیست را تهدید می کند

نبود سرویس های بهداشتی در مناطق روستایی و شهری سبب می شود افرادی که نیاز به سرویس بهداشتی دارند، از محیط عمومی و بعضا فضای سبز برای رفع حاجت استفاده کنند و این کار میزان آلایندگی خاک و محیط زیست را افزایش می دهد.

برای حفاظت از محیط زیست و بهداشت انسان ها، فعالان محیط زیست و ماموران بهداشت عمومی، تلاش های زیادی برای گسترش فرهنگ استفاده از سرویس بهداشتی مطلوب و توسعه آن را در دستور کار خود قرار داده اند.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=51528

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0