تاریخ : پنجشنبه, ۱۳ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 2 January , 2025
3

چگونه از ایجاد کورک روی پوست پیشگیری کنیم ؟

چگونه از ایجاد کورک روی پوست پیشگیری کنیم ؟

کورک پوستی مجموعه‌ ای از جوش‌ های دردناک و پر از چرک است که ناحیه‌ای پر از عفونت زیر پوست تشکیل می‌دهد.

چگونه از ایجاد کورک روی پوست پیشگیری کنیم ؟

درمان کورک پوستی با روش‌ های کاربردی و بسیار آسان

کورک یا جوش، یک سری برجستگی‌هایی به رنگ قرمز بر روی پوست است که توانایی اینکه شدیدا دردناک باشد را دارد و باید فورا درمان کورک پوستی را آغاز کرد. کورک یا جوش به واسطه یک باکتری به نام استافیلوکوک اورئوس به وجود می‌آید. بعد از مدتی امکان دارد جوش با چرک پر گردد.
کورک یا جوش به طور معمول در فولیکول عفونی شده‌ مو پیدا می‌شود، با این حال قادر است تا در هر نقطه‌ای از بدن ایجاد گردد به ویژه در مناطقی که در اطراف فولیکول‌های مو به میزان زیاد عرق یا تحریکات و التهاب وجود داشته باشد. این مکان‌ها ترکیب خوبی برای پدید آمدن جوش را فراهم می‌کنند. چندین جوش در کنار هم به منظور دمل بزرگ شناخته می‌شوند.

شاید برایتان سوال شده باشد که آیا کورک خطرناک است یا خیر؟ باید بگوییم که کورک پوستی خطرناک نیست ولی برای درمان دمل چرکی بهتر است به پزشک متخصص مراجعه نمایید. پماد سفالکسین جهت درمان کورک کاملا مناسب است و ممکن است اغلب پزشکان آن را تجویز کنند ولی برای تشخیص نحوه درمان کورک ها حاد باید با پزشک متخصص مشورت کرد. برای اینکه با روش‌های درمان کورک پوستی، روش پیشگیری کورک و روش تشخیص کورک بیشتر آشنا شوید، همراه ما باشید.

کورک پوستی چیست؟

همانطور که گفتیم کورک یا جوش، برآمدگی‌های قرمز رنگی روی پوست است که بسیار نیز دردناک است. در مراحل نخستین تشکیل، سایز این جوش به اندازه یک نخود و به رنگ قرمز است. بعد از مدتی که توسط چرک پر می‌شود، رشد کرده و و بسیار دردناک‌تر می‌شود. پوست اطراف جوش هم به احتمال زیاد قرمز رنگ و ملتهب خواهد شد.

کورک پوستی

در آخر نوک این برآمدگی، به رنگ سفید مایل به زرد در خواهد آمد. پس از پشت سر نهادن این مرحله جوش شروع به تخلیه‌ چرک می‌نماید. از دیگر علائم کورک و جوش، امکان دارد داشتن تب و احساس ناخوشی باشد. بر همین اساس مشخص می‌شود بیماری پوستی کورک در هر نقطه‌ای که مو رشد می‌کند قادر است تا پدید آید. اما عموما این جوش‌‎ها در اندام‌های زیر به وجود می‌آیند:

  • کورک زیر پوستی زیر بغل
  • جوش روی گردن
  • کورک روی سینه‌ها
  • کورک روی باسن و ران
  • کورک در پوست سر
  • کورک بر پوست بیضه
  • کورک بر پوست صورت

عوارض کورک

جوش‌ها به طور معمول عوارض چندانی ندارند، به ویژه آن‌هایی که به صورت مداوم ایجاد می‌شوند اما مشکل اصلی زخم است. یکی دیگر از عوارض جوش پدید آمدن کورک‌ها و جوش‌های مداوم است. ممکن است بعضی از افراد به دلیل بیماری، به عود جوش‌های مزمن و جدی دچار گردند که در صورت عدم درمان مناسب قادر است تا منجر به زخم شود.

عفونت ثانویه‌ ناشی از جوش بسیار نادر است اما این عفونت ثانویه قادر به منجر شدن به سپسیس (که یک نوع عفونت در خون است) است. با این حال، سپسیس یک مشکل کاملا نادر است و با درمان مناسب می‌توان از آن پیشگیری کرد.

علت کورک زدن زیاد چیست؟

دلیل ایجاد کورک پوست به طور معمول نوعی باکتری با اسم استافیلوکوک اورئوس (Staphylococcus aureus ) است؛ اما دیگر باکتری‌ها و قارچ‌ها هم می‌توانند در رشد آن تاثیرگذار باشند. باکتری به طور معمول از راه یک برش بر پوست یا فولیکول مو وارد بدن می‌گردد.

در این مرحله سیستم ایمنی بدن و گلبول‌های سفید شما با شناسایی آن‌ها تلاش در مقابله با آن‌ها را دارد. برای این کار در محل ورود این باکتری چرک تولید می‌شود. ممکن است این مشکل برای تمام افراد اتفاق بیفتد. اما عوامل زیر هم قادرند تا احتمال ابتلا به کورک پوست را افزایش دهند:

  • تماس با کسی که به عفونت استافیلوکوک مبتلا است
  • اضافه وزن
  • بیماری‌های پوستی مثل اگزما
  • نقص سیستم ایمنی و ابتلا به بیماری‌هایی مثل سرطان و دیابت

 درمان کورک پوستی

درمان کورک پوستی و جوش

جوش‌های کوچک را می‌توان با روش‌های خانگی درمان نمود. بهبودی جوش‌های ریز ممکن است از چند روز الی سه هفته زمان ببرد. در ادامه چند نکته را به صورت خلاصه جهت رهایی از جوش‌ها معرفی می‌کنیم:

به هیچ عنوان جوش‌ها را فشار نداده و سعی در تخلیه آن‌ها نیز نداشته باشید. این کار می‌تواند به بیشتر شدن عفونت و یا عفونت ثانویه‌ ناشی از جوش منجر گردد.
چند مرتبه در روز یک دستمال مرطوب و گرم را بر روی جوش قرار بدهید.
در زمان استفاده از لیف در حمام، بدون سوراخ نمودن جوش‌ها به میزان کم بر ناحیه جوش‌دار پوست فشار آورید.
زمانی که جوش به صورت طبیعی پاره می‌شود، آن را به وسیله یک باند یا گاز تمیز بپوشانید، چرا که این کار مانع از گسترش عفونت به دیگر نقاط خواهد شد.
بعد از مراقبت از جوش‌ها، دستان خود را شستشو دهید، این کار هم جهت جلوگیری از گسترش عفونت موثر است.

پیشگیری از جوش و کورک

همیشه نمی‌توان از جوش جلوگیری نمود، اما با این وجود می‌توان با پیروی از اصول زیر، از گسترش جوش‌ها به سایر بخش‌های بدن جلوگیری کرد:

به کمک یک باند تمیزهمیشه جوش را بپوشانید.
هر زمان که خود شما یا هر فرد دیگری به هر علتی با جوش‌هایتان تماس پوستی برقرار کردید، باید دستان خود را به خوبی با آب و صابون شستشو دهید. همچنین جوش‌ها را هم تمیز نمایید.

در صورتی که جوش زدید، شستشو و تمیز نمودن لباس و ملافه‌ها طبق دستور العمل‌های زیر هم می‌تواند کمک به جلوگیری از گسترش عفونت کند:

شستن لباس‌ها و ملافه‌ها به وسیله آب داغ
اضافه نمودن سفید کننده و مواد شوینده هم می‌تواند کمک بسیاری کند.
زمان اتو کردن، مطمئن حاصل نمایید که اتو را تا بالاترین درجه و با گرمای بالا تنظیم کنید.
تمامی سطوحی که در تماس با آن‌ها هستید را به صورت مرتب تمیز و ضدعفونی نمایید. این سطوح شامل دستگیره در، وان حمام، صندلی توالت، و سطوحی که در منزل به طور معمول با آن‌ها در تماس هستید، می‌شوند.
از استفاده وسایلی که با پوست در تماس هستند مانند وسایل ورزشی، ریش تراش و حوله به طور مشترک اجتناب کنید.

بیماری کورک چیست؟ چرا دچار این عارضه می شویم؟

بیماری کورک چیست؟ چرا دچار این عارضه می شویم؟

بیماری کورک چیست و چه علائمی دارد؟ در بیماری کورک با گذشت زمان، آن قسمت پوست، سفت و سخت می‌شود. در نهایت، آبسه نرم به همراه مقدار زیادی گلبول‌های…

درمان خانگی رفع کورک پوستی

برای کورک‌های کوچک، ممکن است این اقدامات به بهبود فوری عفونت کمک زیادی کرده و مانع از گسترش آن شود:

کمپرس گرم. روزی چند مرتبه و هر بار حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه یک دستمال یا کمپرس گرم روی محل صدمه دیده قرار دهید. این به پارگی کورک و تخلیه هرچه زودتر آن کمک شایانی می‌کند.
به هیچ عنوان کورک خود را فشار ندهید. این می‌تواند موجب گسترش بیشتر عفونت شود.
مانع از انتشار آلودگی شوید. دستان خود را تا زمان بهبود به طور منظم شستشو دهید. همچنین حوله‌ها، لباس‌ها یا کمپرس‌هایی را که با نقاط آلوده تماس داشتند، بشویید به خصوص اگر عفونت‌های مداوم دارید.

منبع : مدیسه

منبع : www.delgarm.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=119553

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0