تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
1

چیزهای جالبی که روی سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارند

چیزهای جالبی که روی سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارند

خندیدن، ورزش کردن، استرس مزمن و سیگار و … جز مواردی هستند که روی سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارند و می توانند باعث تضعیف یا قوی شدن سیستم ایمنی بدن شوند.

چیزهای جالبی که روی سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارند

مواردی که نمی دانید و روی سیستم ایمنی بدنتان تاثیر می گذارند

با شیوع ویروس کرونا بسیاری از ما در خانه مانده ایم و مدام در حال یادآوری به همدیگر هستیم که چگونه سیستم ایمنی خود را تقویت کرده و با بیماری مبارزه کنیم. سیستم ایمنی نمی تواند همیشه عالی کار کند و باید آن را تقویت کرد. یکی از پایه ای ترین راه ها برای انجام این کار ، خواب کافی و رژیم غذایی سالم است اما مواردی هستند که بدون این که خودمان بدانیم سیستم ایمنی ما را قوی یا ضعیف می کنند. در این قسمت از سلامت نمناک به معرفی برخی از این اقدامات خواهیم پرداخت.

مواردی که روی سیستم ایمنی بدن تاثیر گذار است

۱٫ خندیدن

خندیدن یکی از بهترین مانیسک های بدن می باشد . اثر خندیدن روی ذهن و سلامت جسم ما بسیار زیاد است. خنده باعث کاهش هورمون کورتیزول شده و در نتیجه استرس را از بین خواهد برد ، فشار خون را کاهش می دهد و میزان دریافت اکسیژن را بالا می برد و در نتیجه عاملی برای تقویت سیستم ایمنی می باشد.

خندیدن

۲٫ خوش بینی

خوش بینی در لحاظات دشوار کار آسانی نیست اما اگر بتوانیم آن را حفظ کنیم ، فواید زیادی به بدن خود می رسانیم. سعی کنید که همیشه نیمه پر لیوان را ببینید . با این کار سیستم ایمنی شما نیز تقویت خواهد شد.

۳٫ مصرف غذاهای کنسروی

از آنجایی که این غذاها حاوی مقدار زیادی نمک هستند ، در نتیجه سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار می دهند. نمک زیاد باعث سرکوب سلول های T در سیستم ایمنی شده و عملکرد آن را ضعیف می کند.

سلول های T همچنین خاصیت ضد التهابی دارند.

۴٫ ورزش

اصلا جای تعجب نیست که ورزش نکردن به اندازه کافی می تواند سیستم ایمنی ما را تضعیف کند اما ورزش بیش از حد نیز آسیب زننده است. پس مراقب باشید که ورزش شما به اندازه کافی و متعادل باشد تا تاثیر مثبتی روی سیستم ایمنی تان بگذارد.

ورزش کردن

۵٫ غم و ناراحتی

از دست دان کسی که دوستش دارید ، می تواند یک تجربه تلخ باشد که روی سیستم ایمنی تاثیر می گذارد. اگر نتوانید به مشکلات خود غلبه کرده و چاره ای برای غم و غصه خود پیدا کنید ، باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی خود خواهید شد.

۶٫ تنهایی

زمان هایی در زندگی هر فرد هست که بیش از همیشه احساس تنهایی می کند و از اجتماع فاصله می گیرد. به همین دلیل است که باید در اجتماع حضور پیدا کنید. منزوی شدن تاثیر زیادی روی سیستم ایمنی شما دارد و آن را ضعیف می کند و در نتیجه توانایی دفاع را کاهش می دهد.

در شرایطی که احساس تنهایی در فرد بالا برود ، ناخودآگاه تعداد گلبول های قرمز کاهش پیدا کرده و نمی تواند در برابر زخم و جراحت و یا ویروس ها دفاع کند.

۷٫ استرس مزمن

هورمون استرس در زمان های دشوار به شدت تولید می گردند و پاسخ هایی را در بدن به وجود می آورند. استرس مزمن سطح هورمون های موجود در خون را می کاهد و باعث ایجاد التهابات مزمن می گردد که خستگی و ضعیف سیستم ایمنی را به همراه خواهد داشت.

استرس مزمن

۸٫ احساسات منفی

طبق مطالعات انجام شده ، حالت منفی در ذهن و رفتار فرد روی عملکرد و پاسخ سیستم ایمنی تاثیر می گذارد و التهابات بدن را افزایش می دهد. پس بهتر است که مراقب احساسات منفی باشید و اجازه ندهید که در شما رخنه کنند. احساسات منفی باعث افزایش سطح سیتوکین شده و عملکرد آن را به شدت تضعیف می کند.

۹٫ مصرف الکل

مصرف الکل روی سیستم ایمنی ما اثر منفی دارد و تعادل میکروارگانیسم های بدن را بهم می زند. در نتیجه التهابات بدن افزایش پیدا می کنند. اگر خواستار یک سیستم ایمنی قوی در شرایط شیوع ویروس کرونا هستید ، پس هرگز از الکل استفاده نکنید.

۱۰٫ سیگار

سیگار و نیکوتین موجود در آن ، سیستم تنفسی را ضعیف کرده و خطرابتلا به ویروس کرونا را می کاهد. با سیگار ، قسمتی از سیستم ایمنی دچار اختلال شده که مسئول تولید پادتن ها ، کاهش التهاب ، کاهش سیگنال های دریافت کننده سلول های T می باشد.

سیگار کشیدن

۱۱٫ سن

سن افراد روی تقویت سیستم ایمنی آن ا بسیار تاثیرگزار است. نوزادان به دلیل سن خیلی پایینشان ، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت هستند زیرا پادتن های آنان هنوز به اندازه کافی رشد و تکامل نیافته است. افراد سن بالا نیز دقیقا همین ویژگی را دارند.

۱۲٫ مصرف برخی از داروها

داروهای خاصی هستند که تاثیر منفی روی سیستم ایمنی دارند. داروهای سوزش معده مانند پریلوسک و نکسیوم ، اسید معده را می کاهد و باعث رشد باکتری و مخمر می شود و در نتیجه عملکرد سیستم ایمنی را نیز تضعیف خواهد کرد. بسیاری از افراد هستند که بعضی از فرم های استروئید را برای درمان مشکلاتی مثل آسم ، آرتروز و بیماری های خود ایمنی مصرف می کنند. استروئید ها از طریق کاهش فعالیت شیمیایی سیستم ایمنی ، التهابات را می کاهند اما غلظت بالای آن باعث کاهش تولید سلول های T و B می شوند که یک جزء اصلی در سیستم ایمنی هستند.

۱۳٫ نداشتن بهداشت دهانی

بهداشت دهانی با تقویت سیستم ایمنی رابطه مستقیم دارد. پوسیدگی دندان ، بیماری های دهانی و لثه ای باعث کاهش گلبول های سفید می شوند. اگر عفونت های دهانی درمان نشوند ، سیستم ایمنی تضعیف خواهد شد.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=12907

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0