تاریخ : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 26 April , 2024
0

جزئیات و اهداف ۱دسامبر ؛ روز جهانی ایدز

جزئیات و اهداف ۱دسامبر ؛ روز جهانی ایدز

اول دسامبر روز جهانی ایدز می باشد و هدف از نامگذاری روز جهانی ایدز این است که به مردم یادآوری گردد، HIV از بین نرفته است و آگاهی مردم را نسبت به این بیماری را افزایش دهند.

جزئیات و اهداف ۱دسامبر ؛ روز جهانی ایدز

درباره ی ۱ دسامبر؛ روز جهانی ایدز

اول دسامبر مصادف با ۱۱ آذرماه، روز جهانی ایدز نامگذاری شده است. ایدز (AIDS)  نوعی بیماری است که توسط ویروس نقص ایمنی (HIV) ایجاد می شود .تا کنون  ۳۵ میلیون نفر در دنیا براثر عفونت ایدز جان خود را از دست داده اند. سازمان بهداشت جهانی(who) برای حمایت از بیماران ایدزی در سراسر جهان و افزایش آگاهی مردم در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری ایدز ۱ دسامبر را روز جهانی ایدز نامگذاری نموده است. 

بیماری ایدز

هدف از نامگذاری روز جهانی ایدز

اول دسامبر برابر با ۱۱ آذر از سال ۱۹۸۸ روز جهانی ایدز نامگذاری شده است . چنانچه در نمناک می خوانید هدف از نامگذاری روز جهانی ایدز این است که به مردم یادآوری گردد، HIV از بین نرفته است. در این روز برای حمایت از بیماران مبتلا به ایدز و افزایش آگاهی مردم در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری ایدز برنامه های آموزشی زیادی برگزار می گردد.

شعار روز جهانی ایدز

هر ساله برای این روز، شعار خاصی در نظر گرفته می شود که شعار چند سال اخیر و امسال را آورده ایم که شامل:

در سال ۲۰۱۸ شعار “آگاهی و پیشگیری، آزمایش و درمان اچ آی وی، همه در یک کشتی نشسته ایم”  در روز جهانی ایدز انتخاب شد تا همه تشویق شوند تا از وضعیت HIV خود مطلع گردند. 

در سال ۲۰۱۹ شعار “مراقبتهای اولیه بهداشتی برای پوشش همگانی سلامت” در روز جهانی ایدز انتخاب شد. 

امسال یعنی در سال ۲۰۲۰ ” همبستگی جهانی، مسئولیت مشترک” (global solidarity shared responsibility) ” بعد عنوان شعار روز جهانی ایدز و هفته ی ایدز انتخاب شده است.

روز جهانی ایدز

روبان قرمز و روز جهانی ایدز

در روز جهانی ایدز مردم لباس های شان را به روبان قرمز مزین می کنند تا توجه و مراقبت در برابر HIV و ایدز را متذکر شده و به دیگران یادآور شوند که تعهد و پایبندی و حمایت آنها مورد نیاز است.

 در سال ۱۹۹۱ برای آگاهی دادن در مورد این بیماری گروهی از هنرمندان  در نیویورک آمریکا تصمیم گرفتند نمادی ساده را که حاوی نوشته ای کوتاه درباره ایدز بود در جمع های مختلف توزیع کنند. روبان قرمز گزینه آن ها به عنوان این نماد بود.در آن زمان مبتلایان به بیماری ایدز به سختی درباره بیماری خود باکسی صحبت می کردند.

اپیدمی جهانی ایدز

در سرتاسر جهان هر ساله میلیون ها انسان به ویروس “اچ. آی. وی.” آلوده می شوند و ایدز تا به حال جان میلیون ها انسان را گرفته است. این بیماری درمان قطعی ندارد اما با مصرف داروهای آن می توان تا حدودی بیماری را کنترل نمود.

اپیدمی جهانی ایدز و ویروس آن، یکی از وحشتناک ترین چالشها را در برابر زندگی و حیثیت انسان و همچنین در برابر برخورداری مؤثر ازحقوق بشر تشکیل می دهد، که سبب تضعیف رشد اجتماعی و اقتصادی شده و تاثیر زیادی بر سطوح جامعه ملی، اجتماعی، خانوادگی و فردی می گذارد.

ایدز

روز جهانی ایدز در ایران و تعداد مبتلایان ایدز در ایران

همانطور که گفتیم ۱۱ آذر ماه روز جهانی ایدز در ایران است . از ۸ تا ۱۴ آذر (هفته اطلاع رسانی ایدز ) در ایران برنامه های متفاوت خبری و آموزشی  به منظور آگاهی دادن به مردم درباره پیشگیری، تشخیص زودهنگام، درمان و حمایت از مبتلایان به HIV برگزارمی شود.

 در ایران تعداد مبتلایان به بیماری ایدز  ۴۰ هزار و ۵۷۳ نفر مورد ثبتی است که ۱۸ هزار و ۹۳۸ مورد فوت شده اند و ۲۱ هزار و ۶۳۵ نفر در قید حیات هستند و ۱۵ هزار و ۶۴۶ نفر تحت درمان قرار دارند اما تخمین زده می شود بیماران دیگری نیز وجود داشته باشند که از بیماری بی خبر بوده و یا به هر دلیلی از درمان صرفنظر کرده باشند.

تاریخچه ایدز

در دهه ۱۹۳۰، HIV از یک ویروس مخصوص شامپانزه ها در غرب آفریقا به وجود آمد. این ویروس از ویروس نقص ایمنی نوعی شامپانزه (به نام SIV) به انسان انتقال یافته و به HIV جهش یافته است. این ویروس زمانی که انسان ها از گوشت شامپانزه استفاده می کردند ، به آرامی در سراسر آفریقا و سپس به سایر نقاط جهان گسترش یافت.

جهان اولین بار زمانی از HIV و ایدز مطلع شد که معتادان تزریقی و همجنسگرایان مرد به انواع نادر پنومونی، سرطان و سایر بیماری ها  به دلیل ضعیف شدن دستگاه ایمنی مبتلا شدند. 

سرنگ

به مناسبت روز جهانی ایدز مختصری با این بیماری آشنا شوید:

ایدز (AIDS)  نوعی بیماری است که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس نقص ایمنی (HIV) ایجاد می شود. ویروس ایدز سلولهای انسان را آلوده میکند و انرژی و مواد غذایی این سلولها را صرف رشد و تولیدمثل خود می کند و سبب اختلال سیستم ایمنی بدن می شود به صورتی که بدن قادر به مبارزه با برخی عفونتها نمی باشد. 

 حدود ۶۰ درصد افراد مبتلابه این ویروس از وجود عفونت HIV در بدنشان اطلاع ندارند. این وضعیت احتمال انتقال این ویروس را به اطرافیان افزایش می دهد. باید بدانید ویروس ایدز از طریق هوا یا غذا منتقل نمی شود و ویروس ایدز در مایعات خاص بدن فرد آلوده از جمله خون، شیر و … وجود دارد.

 تنها راهی که شخص میتواند از بیماری خود مطلع شود انجام آزمایش برای کشف آنتی بادیهای ضدویروس ایدز میباشد. اغلب افراد آلوده به ویروس ایدز به مدت ۱۲-۱۰ سال و حتی بیشتر بدون علامت باقی می مانند. 

ایدز درمان قطعی ندارد اما مصرف داروهای ضد HIV سبب می شود فرد مبتلا تا مدت ها سلامت خود را حفظ کند و شانس انتقال ویروس به دیگران را کاهش دهد. 

درمان ایدز

پیشگیری از عفونت HIV 

  •  آموزش همگانی در مورد HIV و ایدز 
  • تأمین سلامت خون و فرآورده های خونی 
  • آموزش رفتارهای پرخطر، آموزش رفتارهای جنسی سالم 
  • استفاده از سرنگ یکبار مصرف 
منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=12880

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0