روش صحبت کردن با کارفرما درباره حجم کاری زیاد
چگونه درباره حجم کاری با رئیس خود صحبت کنیم
تنها در یک دنیای ایده آل می توانید انتظار این را داشته باشید که حجم کاری و کیفیت وظایف شما در محل کار، متناسب با توانایی، زمان و تخصص شما باشد. مشکلی که عموما کارمندان با آن روبرو هستند، نامتناسب بودن وظایف و حجم کاری آنها با زمان و تخصص است. در این مطلب با انواع این مشکلات آشنا می شویم و راه حل هایی را برای بیان این مشکلات با رییس و کارفرما معرفی می کنیم.
حجم کاری زیاد یکی از گلایه های همیشگی کارمندان است
اکثر کارفرمایان و مدیران، زمات کافی برای رسیدگی مستقیم به وضعیت رضایت کارمندان خود را ندارند. شما به عنوان یک کارمند، باید زمانی را برای در میان گذاشتن مشکلاتتان با رییس خود اختصاص دهید. چرا که در صورت نامناسب بودن حجم کاری و وظایف شما، او نمی تواند ذهن شما را خوانده و متوجه مشکل موجود شود. پس در گام اول زمان مناسبی را برای یک جلسه با مدیر خود انتخاب کنید و بسته به شرایط و مشکل موجود، به طور شفاف با او صحبت کنید.
حجم کاری شما بیش از اندازه زیاد است
این که مدیر شما به شما اعتماد داشته باشد، موضوع خوشایندی است. اما اگر این اعتماد باعث شود تا وظایف شما بیش از توان و زمان شما باشد، در انجام آنها به مشکل بر خواهید خورد. اکثر افراد روزها و هفته های شلوغی دارند و در برنامه ریزی برای انجام تمام وظایف خود با مشکل روبرو هستند.
باید درباره حجم کاری زیاد با رئیس خود صحبت کنید
در این مواقع باید از گفتن جملاتی مانند “من این کار را انجام نمی دهم” یا “من زمان کافی برای انجام این وظیفه را ندارم” خودداری کنید. سعی کنید مکالمه را به سمتی ببرید که در آن در مورد وظایف و کارها و زمانی که انجام دادن هر یک از آنها طلب می کند، صحبت کنید و او را متقاعد کنید که انجام دادن این حجم از کار، در زمان مشخص شده غیر ممکن است.
سعی کنید تا راه های جایگزینی را به مدیر خود پیشنهاد دهید. می توانید پیشنهاد کار گروهی را برای برخی وظایف ارائه دهید. ارائه ی پیشنهاد نشان می دهد که شما برای انجام شدن این کارها احساس مسئولیت می کنید و تمام تلاش خود را دارید تا وظایف به خوبی و در موعد مقرر انجام شوند.
حجم کاری شما بیش از اندازه کم است
در این مواقع نیازی نیست که به طور دقیق ساعت های بیکاری خود را توضیح دهید. نکته ی اصلی در این جلسه این است که با مدیر خود صادق باشید و او را قانع کنید که قصد شما مفید بودن برای سازمان و پیشرفت آن است.
در این جلسه نیز باید تلاش کنید تا ایده های مفید و نو برای مدیر خود ارائه دهید. موقعیت هایی از شرکت که نیاز به نیروی بیشتر دارند را برای او معرفی کنید یا پروژه ها و کارهایی را معرفی کنید که با اهداف سازمان متناسب هستند و شما می توانید در آنها مفید باشید. پیشنهاد کمک کردن به دیگر تیم های فعال شرکت نیز می تواند مفید باشد.
شما با کیفیت کار مشکل دارید
چگونه حجم کاری زیاد را با کارفرما در میان بگذاریم
چه بگوییم؟
قدم اول در چنین جلساتی، آماده کردن پیشنهادات است. شما باید توانایی ها و نیازهای خود را بشناسید و پیشنهادات جدید را طوری مطرح کنید که در کنار پیشرفت شما، باعث پیشرفت سازمان نیز بشوند. پیشنهاد آموزش نیز در این مواقع مفید خواهد بود. می توانید از مدیر خود بخواهید که با اختصاص زمانی برای آموزش شما و دیگر کارمندان، موقعیت های جدیدی را در سازمان ایجاد کند.
در پایان به این نکته اشاره می کنیم که قدم اول در حل مشکلات کاری، بیان آنها با مدیر و رییس است. شما باید توانایی صحبت کردن و مذاکره با مدیران را در خود تقویت کنید تا بتوانید در جلساتی که به منظور ابراز مشکلات خود برگزار می کنید، آنها را به بهترین نحو قانع کنید تا تغییری در وضعیت کاری شما ایجاد کنند. در این جلسات باید خود را به عنوان فردی که نگران وضعیت سازمان نیز است، معرفی کنید و تلاش کنید تا مسیر پیشرفت خود را در مسیر شرکت نشان دهید. علاوه بر آن، این نوع جلسات به شما کمک می کند تا مدیر خود را بهتر بشناسید.