تلفن همراه تهدیدی جدی برای سلامتی
تاثیر امواج تلفن همراه بر سلامت انسان
امروز بیشتر ما تلفن همراه را ابزاری ضروری در زندگی روزمره می دانیم و در کمتر شرایطی از آن شکایت می کنیم. این دستگاه کوچک باعث شده در هر زمان و مکانی در دسترس باشیم. استفاده از تلفن همراه هر روز بیش از پیش در جوامع رواج می یابد و امروزه بسیاری از افراد از این پدیده نوین ارتباطی به طور مؤثر استفاده می کنند و انواع گوشی های همراه با جدیدترین فناوری ها در بازار عرضه می شود.
دنیای امروز عصر تلویزیون، ماهواره، کامپیوتر، اینترنت و تلفن همراه است. موارد فوق چنان با سرعت وارد زندگی بشر شده و راه نفوذ خود را ادامه می دهند که نمی توان از کنار آنها با بی تفاوتی گذشت؛ بلکه باید با آنها به روش صحیح برخورد نمود تا بیشترین سود و استفاده حاصل آید.
بالاخره دانشمندان ثابت کردند که ترس ما از تلفن های همراه، WiFi، رادیو و تلویزیون بی مورد نیست و همه این دستگاه ها با تابش امواج رادیویی کم شدت سلامتی انسان ها را تهدید می کنند. دانشمندان دریافتند که اشعه های منتشر شده از این دیوایس ها باعث استرس اکسیداتیو در سلول ها و آسیب به DNA و دیگر اثرات بیولوژیکی به صورت ایجاد اکسیژن فعال (ROS) و دفاع آنتی اکسیدانی می شود. دانشمندان اکراینی و امریکایی با تحقیقات متوجه شدند که از هر صد نفری که در معرض تابش این امواج با شدت کم قرار می گیرند ۹۳ نفر اکسیداتیو در سیستم های بیولوژیکی را تجربه می کنند.
اشعه های رادیویی تلفن همراه ، مودم های WiFi و رادیو ها خطری جدی برای سلامتی
رادیکال های آزاد اکسیژن از ریسک فاکتورهای اصلی در بسیاری از بیماری های انسان مثل بیماری های نورودجنرتیو است. رادیکال آزاد اکسیژن و ملکول های وابسته به آن به عنوان گونه های فعال اکسیژن (ROS) هستند که توانایی تغییرات اکسیداتیو در سلول را دارند.
اشعات مودم های وایرلس معمولی که اکثر ما در خانه داریم می تواند آغاز کننده ROS در بدن ما باشد. تحقیقات نشان می دهد که ۲۰ دقیقه استفاده از تلفن همراه در روز می تواند خطر ابتلا به نوعی تومور مغزی را تا سه برابر بیشتر کند و اگر این استفاده به یک ساعت افزایش یابد این خطر به ۵ برابر افزایش پیدا می کند. بنا به گزارش انجمن سرطان، ۱،۸۲۰ استرالیایی ( ۱،۰۸۰ مرد و ۷۴۰ زن ) هستند که تشخیص سرطان مغز در آن ها داده شده است و متاسفانه این آمار در تمام جهان هر روز افزایش پیدا می کند. کودکانی که از تلفن همراه استفاده می کنند به علت اینکه در مرحله حساس بیولوژیکی به سر می برند و در برابر فاکتور های خطرناک واکنش بیشتری نسبت به بزرگسالان نشان می دهند در معرض خطر بیشتر مشکلات مغزی و سرطان در کل دوران زندگی شان هستند.
آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) شواهدی را به دست آور ده که می گوید RFR (اشعه های رادیویی و مایکروویو) احتمالا عامل اصلی سرطان است. افزایش چشمگیر سرطان در ۳۰ سال اخیر و همچنین افزایش اشعه های مایکروویوی و تلفن های همراه احتمال رابطه این دو را با یکدیگر تقویت می کند.
شما چه کارهایی برای جلوگیری از خطرات تلفن های همراه برای خود و عزیزانتان انجام می دهید؟