در مورد فیشور سیلانت دندان چیزی می دانید؟
فیشور سیلانت های دندانی یک لایه محافظتی هستند که روی دندان کشیده می شوند و احتمال پوسیدگی آن را تا حد زیادی کاهش می دهند. استفاده از این سیلانت ها و نصب آن ها بسیار سریع و بدون درد است و می تواند توسط درمانگر دندان پزشکی انجام شود.
فیشور سیلانت ها چه هستند ؟
این فیسشورها در پشت دندان های آسیاب قرار می گیرند و رایج ترین قسمت برای نصب آن ها نیز حفره های دندانی می باشد که این پروسه توسط دندانپزشک انجام می شود.
فیشور سیلانت ها، کامپوزیت های صمغی سفید و تمیزی هستند و شبیه موادی می باشند که برای پر کردن دندان به کار می روند که این فیشورها از دندان در برابر باکتری و پلاک دندانی محافظت می کنند.
چه زمانی فرد نیاز به فیشور سیلانت پیدا می کند ؟
ممکن است دندانپزشک به شما توصیه کند که در صورت پوسیدگی یا خراش روی دندان از این روش استفاده کنید . اگر چه که باید میزان ضرورت این کار را از پزشک جویا شوید اما بیشتر دندان پزشکان سیلانت ها را برای اولین دندان آسیاب پیشنهاد می دهند که در سن ۶ سالگی می روید و بعد از نصب سیلانت، معمولا پشت این دندان ها دوباره چک می شود که ببینند آیا سیلانت موثر بوده است یا خیر.
در طول پروسه فیشور سیلانت چه اتفاقی می افتد ؟
چنانچه در بخش سلامت دهان و دندان نمناک گفته ایم این پروسه تنها چند دقیقه طول می کشد و اگر فرد حفره دندانی داشته باشد ، کمی پروسه آن طولانی خواهد بود و هیچ نیازی برای بی حسی نیز وجود ندارد.
دندانپزشک شما شروع به:
- تمیز کردن و خشک کردن دندان می کند.
- سطح دندان را آماده می کند تا سیلانت به خوبی بچسبد.
- به سیلانت چسب می زند تا در حفره ها ثابت بایستد.
- با نور قوی، سیلانت مایع را سفت و محکم می کند.
- بعد از گذاشتن آن روی دندان ، بررسی نهایی را انجام می دهد تا هرگونه سیلانت اضافی را بردارد.
بعد از پروسه فیشور سیلانت باید چه انتظاری داشت ؟
باید مثل همیشه دندان ها را تمیز کنید و بهداشت را رعایت کنید :
از این به بعد تمیز کردن سطح دندان ها با مسواک راحت تر از قبل خواهد بود.
گاهی اوقات سیلانت می افتد که ممکن است بعد از ۶ ماه این اتفاق رخ دهد :
پس بهتر است که قرار ملاقات های منظم با پزشک داشته باشید تا ببینید که سیلانت در وضعیت خوبی قرار دارد یا خیر.
فواید و خطرات فیشور سیلانت
سیلانت ها روش هایی ساده و تاثیرگزار برای دندان خراب و پوسیده هستند و تاثیر آن ها از فلوراید های دندانی نیز به مراتب بیشتر است و نبود این سیلنت ها باعث می شود که فلوراید و خمیر دندان به انتهای قسمت های حفره دار دندان نرسد و حتی در چنین حالتی نوک مسواک نیز به این قسمت ها نخواهد رسید.
معمولا سختی های زیادی برای انجام این کار وجود ندارد و تنها موضوع این است که ممکن است فرد واکنش های آلرژیک به سیلانت نشان دهد یا این که به دلیل ضخیم بودن سطح سیلانت ، کمی با جویدن مشکل داشته باشد.
جایگزین های مناسب برای فیشور سیلانت
می توانید از پزشک بخواهید که از لاک فلورایدی برای دندان شما استفاده کند که البته این روش اغلب برای کودکانی استفاده می شود که خطر ایجاد حفره دندانی در آن ها بالاست و گاهی اوقات آن ها ۲ تا ۴ بار به انجام این کار در سال نیاز پیدا می کنند.
فیشور سیلانت چقدر دوام می آورد ؟
فیشورها معمولا سال های زیادی دوام می آورند اما باید مرتب چک شوند تا از دندان فرد جدا نشده باشند.
گاهی اوقات نیز پزشک مطمئن می شود که هیچ پوسیدگی زیر دندان فرد اتفاق نمی افتد و به همین دلیل آن را کامل جدا می کند و جایگیزین هم برای آن انتخاب نمی کند .