تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
1

کنترل بیماری های پاییزی با رژیم غذایی مخصوص

کنترل بیماری های پاییزی با رژیم غذایی مخصوص

تغییرات دما و خشک شدن هوا در فصل پاییز و زمستان باعث افزایش میزان ابتلا افراد به بیماری های پاییزی مانند سرما خوردگ و آنفولانزا می شود. متخصصان تغذیه رژیم غذایی پاییزی را برای مهار این بیماریها توصیه می کنند.

کنترل بیماری های پاییزی با رژیم غذایی مخصوص

پیشگیری و درمان بیماری های پاییزی 

این روزها که به اواخر فصل پاییز رسیده ایم و هوا تمایل بیشتری به شرایط زمستانه یافته است بدن ما همگام با تغییرات طبیعت، خود را با سرمای هوا و کاهش طول مدت روز تطابق می دهد.خشکی هوا در این روزها، راه های تنفسی در بینی را خشک می کند و ویروس ها و باکتری های بیشتری را به بدن ما راه می دهد. به همین دلیل میزان ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا و احساس سردردهای مداوم، گلودرد و خستگی بدن، آب ریزش بینی و سرفه های آزاردهنده بسیاری افراد را راهی بیمارستان ها می کند.

نوسان دما و سرد شدن هوا به همراه کوتاه شدن روزها در پاییز باعث شده تا برخی متخصصان تغذیه، رژیم غذایی فصلی را پیشنهاد نمایند.

رژیم غذایی برای بیماری های پاییزی

رژیم غذایی پاییزی چیست؟

با شروع فصل سرد، ابتلا به بیماری های تنفسی از جمله انواع سرماخوردگی و عفونت های دستگاه تنفسی و آنفلو آنزاها افزایش می یابد. به علاوه این که با شروع فصل پاییز میزان ساعات تابش نور آفتاب در روز کمتر می شود و یا این که روزهای ابری و بارانی در هفته بالا می رود. به همین دلیل هدف پیروی از یک رژیم غذایی پاییزی تقویت سیستم ایمنی بدن و تامین مواد مغذی مورد نیاز است.

در پاییز چه مواد غذایی را بیشتر بخوریم؟

از جمله مواد غذایی مفیدی که در فصل پاییز باید در رژیم غذایی به مقدار زیادتر استفاده شوند، می توان به گروه مرکبات مانند لیمو شیرین، نارنگی، پرتقال و لیمو ترش اشاره کرد. این مواد غدایی حاوی منابع غنی ویتامین C هستند که مصرف اینگونه میوه ها سبب پیشگیری از ابتلا به عفونتهای تنفسی در فصل پاییز می شوند. همچنین تحقیقات نشان می دهند که مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C حتی در زمان ابتلا به بیماری، طول دوره درمان را کاهش می دهد.

از جمله منابع غنی دیگر ویتامین C که می توان در فصل پاییز از آنها بهره برد، می توان به کلم بروکلی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و سیب زمینی اشاره نمود. همچنین مصرف شلغم با دارا بودن ترکیبات مفید آنتی اکسید می توانند در پیشگیری از ابتلا به عفونت های تنفسی موثر واقع می شود.

اثر مصرف منابع ویتامین D در پاییز

از جمله ویتامین هایی مهم در یک رژیم غذایی پاییزی، می توان به ویتامین D اشاره کرد. این ویتامین باعث استحکام استخوانها و افزایش جذب کلسیم می شود که سبب پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان می شود. با شروع فصل پاییز میزان اشعه آفتاب جهت جذب و سنتز این ویتامین به مقدار کافی نیست. بنابراین، ممکن است برای افراد مسن یا افرادی که در معرض پوکی استخوان قرار داشته باشند، مصرف مکمل ویتامین D در فصل پاییز ضروری باشد. البته خوشبختانه امروزه شیر های غنی شده با ویتامین Dدر ایران موجود هستند. به همین دلیل توصیه می شود که در فصل پاییز حتی الامکان از شیرهای ویتامنن D دار که به مقدار کافی با ویتامینD غنی شده اند، استفاده شود تا از بروز کمبودهای ریز مغذی های کلسیم و ویتامین D در امان بود.

مصرف ماهی کیلکا در رژیم غذایی پاییزی

برخی متخصصان تغذیه مصرف بیشتر ماهی کیلکا در پاییز را به عنوان یک ماهی حاوی مقادیر بالای ویتامین D توصیه می کنند.

چه سبزیجاتی باید در رژیم غذایی پاییزی بیشتر مصرف شوند؟

ازجمله سبزیجاتی که توصیه می شوند در فصل پاییز بیشتر در رژیم غذایی مصرف شوند، می توان به هویج، کدو تنبل، اسفناج اشاره کرد. در این زمینه مصرف سوپ کدو تنبل و یا انواع آش یا خورش حاوی اسفناج می توانند در بالا بردن توان سیستم ایمنی بدن و کاهش بروز بیماری های عفونی و خستگی و افسردگی در فصل پاییز بسیار موثر باشند.

یک دید کلی در مورد رژیم غذایی پاییزی

در یک دید کلی رژیم غذایی پاییزی باید حاوی مرکبات از گروه میوه ها، اسفناج، کدو تنبل، هویج و اسفناج از گروه سبزیجات، شیرهای غنی شده با ویتامین D باشد. به علاوه این که توصیه می شود در صورت امکان در فصل پاییز از مصرف ماهی کیلکا نیز غفلت ننمایید.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=117274

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0