تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
3

واکسن کرونای فایزر، کِی به ایران می رسد؟

واکسن کرونای فایزر، کِی به ایران می رسد؟

رئیس انجمن داروسازان ایران می گوید که اگر واکسن کرونا تأییدیه های جهانی برای تولید انبوه را بگیرد در بهترین حالت یک سال زمان می برد تا به دست ما برسد.

واکسن کرونای فایزر، کِی به ایران می رسد؟

همشهری:خبر موفقیت واکسن کرونا که شرکت داروسازی فایزر آمریکا آن را تولید کرده در حالی در جهان دست به دست می شود که کرونا مرگبارترین روزها را در بسیاری از کشورها ازجمله ایران در تقویم هر روزه ثبت می کند.
جلیل سعیدلو در این زمینه میگوید:

* هم اکنون تنها خبر تولید واکسن فایزر را شنیده ایم و این خبر در حال بررسی است و تا زمانی که سازمان غذا و داروی آمریکا و مراجع بین المللی مثل سازمان جهانی بهداشت آن را تأیید نکنند نباید انتظار داشت این واکسن به عنوان داروی قطعی درمان کرونا به مرحله تولید انبوه برسد.

* درصورتی که این دارو بتواند تأییدیه های لازم را بگیرد، مراحل تولید واکسن سخت و پیچیده خواهد بود چرا که در تاریخ بشریت هیچ دارویی تا این اندازه متقاضی مصرف نداشته و هیچ شرکتی برای تامین این نیاز و تولید انبوه به مقدار تقاضای جهانی دارای زیرساخت و سرمایه گذاری کافی نیست.

* دست کم بیش از نیمی از جمعیت جهان نیازمند استفاده از این واکسن هستند بنابراین اگر همه ظرفیت های تولید واکسن در دنیا در خدمت تولید واکسن کرونا هم قرار گیرند نمی توان انتظار داشت در مدت زمانی کمتر از یک سال واکسن به اندازه ای تولید شود که بتواند این نیازها را تامین کند.

* درصورتی که واکسن در شرکت فایزر به تولید انبوه برسد تامین نیاز مردم کشور سازنده، کشورهای همجوار و کشورهایی که با ایالات متحده آمریکا دارای روابط نزدیک تری هستند در اولویت قرار می گیرد و پس از آن این دارو در اختیار کشورهای دیگر و ازجمله ایران قرار می گیرد.

* وزارت بهداشت باید زیرساخت های لازم برای خرید، حمل و توزیع واکسن کرونا را تامین کند و اقداماتی هم در این باره انجام شده است اما «حمل ونقل واکسن کرونا به زیرساخت های متفاوتی نیاز دارد ازجمله حمل ونقل هوایی ویژه که باید از الان به فکر آن بود. علاوه بر این باید سازوکار توزیع مناسبی برای واکسن کرونا درنظر گرفته شود به این معنا که واکسن ابتدا باید در میان گروه های دارای اولویت مانند کادر درمان، سالمندان ، افراد بالای ۶۰سال ، افراد دارای بیماری های زمینه ای مانند دیابت، فشار خون و…، زنان باردار و پس از آن سایر گروه های جامعه پیش بینی کند.»

* علاوه بر این بحث قیمت دارو، پوشش بیمه ای و توزیع مناسب میان افرادی که باید از این دارو استفاده کنند همزمان با واردات دارو باید به شکل جدی مورد توجه وزارت بهداشت قرار گیرد و از الان برای آن برنامه‎ریزی کنند.

* با انتشار خبر تولید واکسن در آمریکا سطح انتظارات مردم برای استفاده فوری از این واکسن در کشور افزایش پیدا خواهد کرد و این مخاطره آمیز است:«مردم نباید انتظار داشته باشند در زمانی زودتر از یک سال آینده شاهد واردات واکسن به ایران باشیم.

* خوشبختانه چندین گروه علمی داخل کشور در حال ساخت واکسن کرونا هستند و برخی از آنها توانسته اند به مراحل تست انسانی واکسن نیز برسند. امیدواریم با نتیجه بخش بودن تحقیقات انجام شده و تأیید اثرگذاری واکسن داخلی بر افراد داوطلب بتوانیم علاوه بر داشتن نیم نگاهی به واکسن خارجی کرونا نسبت به تولید داخلی واکسن کرونا اقدام کنیم.»

انتهای پیام/م

 

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=63869

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0