تاریخ : دوشنبه, ۱۰ دی , ۱۴۰۳ Monday, 30 December , 2024
6

پایان اردیبهشت به مرحله مهم مقابله با کرونا می رسیم

پایان اردیبهشت به مرحله مهم مقابله با کرونا می رسیم

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امیدواریم تا پایان اردیبهشت ماه بتوانیم به یک مرحله مهم در مقابله با ویروس «کرونا» برسیم.

پایان اردیبهشت به مرحله مهم مقابله با کرونا می رسیم

وزیر بهداشت:تا پایان اردیبهشت کرونا را مهار می کنیم

مهر:در ادامه جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش راهکارهای مقابله با بیماری کرونا، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تبریک سال نو و اعیاد شعبانیه، از دست رفتن تعدادی از هم وطنانمان به علت شیوع بیماری کرونا را تسلیت گفت و گفت:بنده پس از نماز صبح تا ساعت ۲ بامداد در جلسات متعددی شرکت می کنم، امروز نیز در جلسه اپیدمیولوژیک حضور داشتم و به همین دلیل با تأخیر در جلسه علنی حضور یافتم. 

وی در تشریح اقدامات وزارت بهداشت برای مقابله با بیماری کرونا، افزود:اولین گزارشات از اپیدمی بیماری کرونا از شهر ووهان چین دریافت شد، بلافاصله وزارت بهداشت تشکیل جلسه داد و برنامه هایی برای مقابله با ورود بیماری کرونا تدوین شد. 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهارداشت:اولین مورد کرونا ویروس در سال ۲۰۰۳ تحت نام ویروس سارس، کشور چین را درگیر کرد، در سال ۲۰۱۲ ویروس کرونای جدیدی در خاورمیانه مشاهده شد اما ویروس کرونا که امروز شایع شده است، رفتار متفاوتی از ویروس های قبلی دارد و اولین شیوع گسترده این بیماری در شهر ووهان چین بود. 

نمکی افزود:از اوایل بهمن دانشگاه های علوم پزشکی برای تولید کیت تشخیص بیماری کرونا آماده شدند، در روزهای اول با همکاری انستیتو پاستور کیت های تشخیص کرونا طراحی شدند. 

وی گفت:در پاییز سال ۹۸ اپیدمی آنفلوانزا را داشتیم، بعد از آن در زمستان ۸ مورد آنفلوانزای نوع B گزارش شد. در ادامه دو مورد ابتلای متفاوت به آنفلوانزا از شهر قم گزارش شد که شک ما را برانگیخت. صبح روز ۳۰ بهمن در جلسه هیئت دولت اعلام کردم که شب گذشته دو مورد مشکوک به کرونا در شهر قم داشته ایم. تا ظهر روز ۳۰ بهمن مشخص شد که این دو مورد قطعاً کرونا بوده است. 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد منشأ بیماری کرونا نیز گفت:آمادگی دارم در جلسه غیرعلنی در این مورد صحبت کنم. ۲۳ تیم اپیدمیولوژیست وزارت بهداشت مشغول بررسی شیوع این بیماری هستند، آنچه در قم و گیلان اتفاق افتاد دو مقوله جداگانه هستند که آمادگی دارم در جلسه غیرعلنی این موضوع را توضیح دهم. 

نمکی تصریح کرد:امروز زمان ریشه یابی منشأ نیست، بلکه زمان مبارزه تمام عیار با این بیماری است، زیرا تمام سرزمین ما درگیر این بیماری شده است. 

وی با بیان اینکه با همدلی و مشارکت همگانی باید کرونا را مهار و ریشه کن کنیم، گفت:ما بلافاصله در بهمن ماه ۳۶ مبدأ ورودی کشور را کنترل و همه موارد را چک کردیم و همان زمان خروج ماسک از کشور ممنوع شد. 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأکید کرد:یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران این است که حتی یک بیمار در اوجِ پیکِ بیماری پشت بیمارستان ها سرگردان نماند اما بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا در مقابله با کرونا زانو زدند. 

نمکی با اشاره به اینکه ما در طرح تحول سلامت تعداد تخت های بیمارستانی را افزایش دادیم، گفت:البته یکی از عوامل اصلی موفقیت ما تاکنون حمایت های مقام معظم رهبری از برنامه ملی مقابله با کرونا بوده که ایشان حمایت هایشان بی نظیر بوده است. 

وی ادامه داد:همچنین دولت و دستگاه هایی چون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش، نیروی انتظامی، بسیج و سازمان های مردم نهاد کمک های بسیار زیادی کردند تا ما به یک نقطه مطلوب رسیدیم. 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ما در حال حاضر در مرحله مدیریت بیماری کرونا هستیم، تصریح کرد:ما هنوز به مرحله مهار و کنترل کرونا نرسیده ایم و بر این اساس نباید دچار توهم و گرفتاری محاسباتی شویم. 

نمکی بیان کرد:علی رغم اوج تحریم ها، ما در زمینه مدیریت کرونا اقدامات قابل قبولی انجام داده ایم و کسی باور نمی کرد که ما در شرایط سخت تحریم و با وجود اینکه لوازم بهداشتی چون ماسک را در فرودگاه فلان جا مصادره می کردند و اجازه نمی دادند به ایران بیاید، ما توانستیم مقابله عزتمندانه ای با کرونا داشته باشیم. 

وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین عوامل توفیق ما در مبارزه با کرونا، وفاق و همدلی ملی با پشتوانه مقام معظم رهبری بوده است، اظهار داشت:ما در این مدت مدارس، دانشگاه ها، نماز جمعه، حرم های مقدس امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س)، اعتکاف و سفرهای راهیان نور را تعطیل کردیم و همه از این تصمیم تبعیت کردند که حاصل این همدلی منجر به مدیریت بیماری کرونا شد. 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه یکی دیگر از عوامل توفیق ما غربالگری عمومی است، ادامه داد:این اقدام منجر به کاهش تعداد آمار بیماران کرونا شد چرا که از این طریق بیماران مبتلا به کرونا سریعاً شناسایی شدند. 

نمکی تصریح کرد:ممکن است برخی این سوال را از ما داشته باشند که چرا آمار کرونا رو به افزایش است؟ باید پاسخ دهیم که ما از طریق غربالگری، بیماران را در مراحل پایین تر بیماری، شناسایی و از مابقی جدا کردیم و به دلیل افزایش رسیدگی ها، شاهد کاهش میزان مرگ و میر مبتلایان به بیماری کرونا هستیم. 

وی با بیان اینکه در روزهای آینده قطعاً شاهد اتفاقات خوشایندتری در مقابله با کرونا خواهیم بود، گفت:خوشبختانه بین ۳۰ تا ۵۰ درصد تخت های بیمارستانی ما در همه استان ها خالی است و امروز ما در دنیا از نظر تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در رتبه ۷ و از نظر تعداد مرگ و میر در رتبه ۶ قرار داریم که هر روز به سمت مطلوب تر شدن در حرکت هستیم. 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه ما طرح فاصله گذاری اجتماعی را در گام اول دنبال کردیم و در گام دوم طرح فاصله گذاری هوشمند در دستور کار است، گفت:ما باید فاصله گذاری ها را استمرار دهیم تا مبادا افراد مبتلا به بیماری کرونا در کنار دیگر افراد قرار گیرند. 

وی بیان کرد:نکته قابل توجه دیگر آن است که ما با جنگ اقتصادی روبرو هستیم و بر این اساس نمی توانیم تولید و صنعت را تعطیل کنیم و به همین دلیل فاصله گذاری هوشمند را تدوین و به همه دستگاه ها ابلاغ کردیم تا هم کرونا مدیریت شود و هم از لحاظ اقتصادی دچار فروپاشی نشویم.

 نمکی تأکید کرد:هیچ پدیده ای برای اقتصاد کشور، سهمگین تر از طولانی تر شدن مدت کرونا است و ما باید کاری کنیم که در حداقل زمان، بیماری کرونا مهار شود و امیدواریم تا پایان اردیبهشت ماه بتوانیم به یک مرحله مهم در مقابله با این بیماری برسیم.

انتهای پیام/م

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=100876

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0