پروفسور “استیون هاوکینگ” درگذشت + عکس و زندگینامه
پروفسور استیون هاوکینگ در سن ۷۶ سالگی درگذشت
پروفسور استیون هاوکینگ فیزیکدان و کیهان شناس برجسته، انگلستان در سن ۷۶ سالگی در خانه ی خود درگذشت ؛ فرزندان هاوکینگ در بیانه ای مرگ او را تایید کردند.
Professor Stephen Hawking dies aged 76:Celebrated British theoretical physicist passes away peacefully at home
عکس پروفسور استیون ویلیام هاوکینگ کیهان شناس و فیزیک دان مشهور بریتانیایی
مرگ استیون هاوکینگ فیزیک دان بریتانیایی
“استیون ویلیام هاوکینگ” ، فیزیک دان نظری و کیهان شناس برجسته بریتانیایی، نویسنده شماری از پرفروش ترین کتاب ها و رساله های نظری زاده ژانویه ۱۹۴۲ بود. خانواده هاوکینگ در بیانیه ای که امروز ۲۳ اسفند ماه – ۱۴ مارس ۲۰۱۸ نوشتند ” با غم و اندوهی عمیق به اطلاع می رسانیم که پدر دوست داشتنی ما امروز درگذشت.”
هاوکینگ نه تنها با نظریات، کتاب ها و پژوهش هایش شناخته می شود، بلکه با محبوبیتش در فرهنگ عامه پسند، از فیلم ها و سریال ها و حتی انیمیشن های معروف تا زبان طنزی که داشت؛ آن هم با وجود بیماری سخت و «خواب اندام» که سال های سال به آن مبتلا بود. هاوکینگ مبتلا به بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک بوده و از هر گونه تحرک عاجز است؛ نه می تواند بنشیند، نه برخیزد، و نه راه برود. به واسطه ی این بیماری هاوکینگ فلج شد و عمدتا توانایی تکلم را از دست داد با این حال سال ها بعد با کمک دستگاه صوت ساز دوباره موفق به سخن گفتن شد. وی اولین کسی بود که شروع به تدوین یک نظریه کیهانی شناختی با ترکیب فیزیک کوانتوم و نسبیت کرد.
مرگ پروفسور استیون هاوکینگ در سن ۷۶ سالگی در خانه شخصی اش
بیوگرافی و زندگی نامه مختصر استیون ویلیام هاوکینگ
استیون هاوکینگ متولد ۸ ژانویهٔ ۱۹۴۲ – درگذشته ۱۴ مارس ۲۰۱۸؛ فیزیکدان نظری، کیهان شناس و نویسندهٔ بریتانیایی و مدیر تحقیقات مرکز کیهان شناسی نظری در دانشگاه کمبریج بود
در بخشی دیگر از این بیانیه آمده است «او پژوهشگری بزرگ و مردی فوق العاده بود که آثار و میراثش برای سالیان سال زنده خواهد ماند».
هاوکینگ به مدت سی سال یعنی از سال ۱۹۷۹ تا یکم اکتبر ۲۰۰۹، دارنده کرسی ریاضیات لوکاس بوده است. وی به خاطر فعالیت در زمینهٔ کیهان شناسی و جاذبه کوانتوم به ویژه در زمینهٔ سیاه چاله، شناخته شده است. کتاب تاریخچه زمان او که با رکوردی ۲۳۷ هفته ای به عنوان پرفروش ترین کتاب در بریتانیا باقی ماند باعث شهرتش شد. همچنین، کتاب طرح بزرگ او که در اواخر سال ۲۰۱۰ به چاپ رسید پس از چند روز به یکی از پرفروش ترین کتاب های آمازون تبدیل شد.
هاوکینگ مبتلا به بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک بوده و از هر گونه تحرک عاجز است؛ نه می تواند بنشیند، نه برخیزد، و نه راه برود. حتی قادر نیست دست و پایش را تکان بدهد یا بدنش را خم و راست کند و حتی توانایی سخن
از میان کتاب هایی که نوشت، برخی از پرآوازه ترین کتاب های علمی عامه فهم به شمار می روند که مردم عادی و فاقد دانش عمیق نظری نیز آن ها را خوانده اند. کتاب او با نام «تاریخچه زمان:از مه بانگ تا سیاه چاله ها» از جمله آثار علمی عامه فهم است که بیش از ۱۰ میلیون نسخه آن به فروش رفته و طی ۲۰ سال تجدید چاپ و به زبان های مختلف ترجمه شده است.
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=42879