تاریخ : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 26 April , 2024
0

درباره ی ۱۶ نوامبر ؛ روز جهانی مدارا و بردباری

درباره ی ۱۶ نوامبر ؛ روز جهانی مدارا و بردباری

در تقویم تاریخ ۱۶ نوامبر روز جهانی مدارا و بردباری نامگذاری شده است. مدارا به معنای زندگی با صلح و پذیرش تمامی اختلافات ظاهری، موقعیتی و غیره در جامعه می باشد.

درباره ی ۱۶ نوامبر ؛ روز جهانی مدارا و بردباری

امروز ۱۶ نوامبر روز جهانی مدارا و تحمل است

۱۶ نوامبر از سوی سازمان ملل روز جهانی مدارا نامگذاری شده است. گفتگو و بردباری در برابر باورها و عقاید متفاوت بسیار پر اهمیت است و می تواند دنیای بهتر و بدون جنگی را برای انسان ها بسازد. با تبریک این روز به ملت بردبار ایران، در این بخش از سرگرمی نمناک شما را بیشتر با تاریخچه و اصول روز جهانی مدارا آشنا می کنیم.

روز جهانی مدارا

تاریخچه ی روز جهانی مدارا

کشورهای عضو یونسکو در بیست و هشتمین نشست کنفرانس عمومی سازمان یونسکو که از ٢٥ اکتبر تا ١٦ نوامبر ١٩٩٥ در پاریس برگزار شد، اعلامیه اصول مدارا، را تصویب نمودند و این اعلامیه را در شش ماده :مفهوم مدارا، مدارا و دولت، ابعاد اجتماعی، آموزش و پرورش، تعهد برای عمل، روز جهانی مدارا تنظیم کردند.

در اعلامیه اصول مدارا بر آزادی عقیده که از اصول حقوق بشر است، تاکید شده و در آن خشونت و تروریسم، نژادپرستی و بیگانه ستیزی، به حاشیه راندن و تبعیض علیه اقلیت های ملی، قومی، مذهبی و زبانی، اذیت و آزار پناهندگان و… منع شده است زیرا این رفتار سبب تهدید صلح در سطح ملی و بین المللی و مانع توسعه می شود.

ماجرای روز جهانی مدارا

در اعلامیه مدارا قید شده که مدارا کوتاه آمدن و چشم پوشی نیست بلکه مدارا پذیرش این اصل است که انسان ها با همه اختلافات و تفاوت ها حق زندگی در صلح را دارا هستند و کسی نباید دیدگاه های شخصی خود را به دیگران تحمیل کند.

برخوردار شدن بدون تبعیض همه افراد از امکانات اقتصادی و اجتماعی از اصول مدارا می باشد و برای رسیدن به این اصل باید عدالت و بی طرفی در دستگاه قانون گذاری حاکم باشد.

در دنیایی که در حال جهانی شدن است، مدارا از هر زمان دیگری مهم تر است زیرا ممکن است تبعیض و نفاق بگونه ای فزاینده هر منطقه ای را تهدید کند و این امر به یک کشور محدود نمی شود و یک خطر جهانی است.

روز جهانی بردباری

برای تعلیم مدارا باید روش های آموزش عقلانی و با برنامه تنظیم گردند که علل عمیق خشونت و محروم سازی را روشن کند ریشه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و مذهبی نامدارائی را مشخص کند.

کشورهای عضو یونسکو تعهد کردند که با برنامه ریزی در سطوح آموزشی، علمی، فرهنگی و ارتباطات مدارا و عدم خشونت را ترویج نمایند و افکار عمومی را درباره مسئله مدارا و خطرات نامدارائی آگاه سازند.

در آخر این مطلب یادی می کنیم از کوروش کبیر پادشاه ایران زمین که بر خلاف پادشاهان دیگر معنای راستین «حقوق بشر» را به جهانیان آموخت و به دلیل از بین بردن تبعیضات نژادی و ملی، آزادی انتخاب محل اقامت، آزادی دین و مذهب و تلاش برای صلح پایدار میان ملت ها از محبوبیت بالایی بین مردم برخوردار بود.

صلح در جهان

هدف از نامگذاری روز مدارا چیست؟

مدارا و بردباری از اصول اولیه زندگی اجتماعی هستند، افزایش تحمل و درک متقابل میان فرهنگ ها و مردم برای صلح و رشد اقتصادی و اجتماعی همه ملت ها لازم و ضروری است.

همه ما انسان ها باید درک کنیم که تفاوت هایی با یکدیگر داریم و هیچ باوری مستحق تنفر یا تمسخر نیست و هر فرهنگی ارزش احترام دارد و تحمیل دیدگاه های شخصی به دیگران مجاز نیست. اگر همه به این باور برسیم با تمامی اختلافات ظاهری، موقعیتی، زبانی، رفتاری و ارزشی می توانیم جامعه جهانی بدون جنگ داشته باشیم.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=51539

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0