تاریخ : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 26 April , 2024
0

روز ملی گل و گیاه و تاریخچه آن

روز ملی گل و گیاه و تاریخچه آن

یک روز با عنوان روز ملی گل و گیاه در تقویم نامگذاری شده است، حقایق و جزئیات مهمی در رابطه با روز جهانی گل و تاریخچه استفاده از گل وجود دارد که بهتر است بدانید.

روز ملی گل و گیاه و تاریخچه آن

آشنایی با روز ملی گل و گیاه و تاریخچه ی آن

گل و گیاه یکی از زیباترین عناصر موجود در طبیعت برای زینت بخشیدن به زندگی انسان ها هستند. گل علاوه بر سمبل زیبایی، موجب ایجاد حس نگرش مثبت به زندگی و آرامش، احساس شادی و رضایت، صمیمیت و آرامش در افراد و پاکی هوا می شود. در تقویم جهانی، روزی به نام روز گل و گیاه نیز نامگذاری شده است که در این روز بر نگهداری و گسترش فضای سبز تاکید می شود اما روز جهانی گل و گیاه چه تاریخی است؟ با این بخش از گوناگون نمناک همراه شوید تا بیشتر در رابطه با روز جهانی گل و گیاه، تاریخچه استفاده از گل و … بدانید.

روز جهانی گل و گیاه چه تاریخی است؟

۲۵ خرداد ماه، هر سال برابر با روز جهانی و ملی گل و گیاه است.

آیا در تقویم ملی نیز روزی با این عنوان وجود دارد؟

در ایران بنا به درخواست اتحادیه ی گل و گیاه کشور در سال ۱۳۸۴ ، ۲۵ خرداد ماه به این نام نامگذاری شد اما متاسفانه بعد از گذشت ۵ سال از تقویم ملی ایران حذف شد. حذف این روز از تقویم ملی اعتراض فعالان عرصه ی گل و گیاه کشور رادر پی داشت و خوشبختانه دوباره این روز به تقویم بازگردانده شد.

روز ملی گلها

تاریخچه استفاده از گل

تاریخچه استفاده از گل مربوط به مصری ها می باشد، مصری ها از گل برای تزئین سالن ها و میز های بزرگ استفاده می کردند. بعد از مصری ها، یونانی ها و رومی ها نیز از گل استفاده های فراوانی داشتند.

بر طبق تحقیقات و شواهد از گیاهان چینی در مراسمات مذهبی و نیز طب سنتی در دوران پیش از میلاد مسیح استفاده می شد. استفاده از گل در ایران به زمان داریوش بر می گردد. سنگ نگاره های تخت جمشید که از آن زمان به یادگار مانده و قدمتی بیش از ۲ هزار و پانصد سال دارند، نشان دهنده ی این است که ایرانیان از گل در جشن ها و اعیاد استفاده می کردند.

مردم ایران در گذشته همواره در توسعه فضای سبز و کاشت گل ها و گیاهان کوشا بوده اند و روزگاری ایران به نام کشور گل و بلبل شهرت داشت.

اکنون در فرهنگ ها و اقوام مختلف از گل در عناوین مختلف استفاده می شود و در ایران و سایر نقاط جهان، علاوه بر استفاده از گل برای گل تزئینات و مراسم مختلف آن را به عنوان نمادی از عشق و محبت می دانند.

روز گل

گل های ملی برخی از کشورها

بسیاری از کشورهای جهان گل ملی دارند و تلاش می کنند نمادهای آن را در مناطق و شرایط گوناگون به کار ببرند. در برخی از کشورها مانند کانادا، آلمان و لبنان یک درخت به عنوان نماد ملی گیاهی کشور انتخاب می شود.

ایران : گل رز و گل نیلوفر

آرژانتین و اروگوئه : گل فردوسی یا Erythrina Crista-galli

استرالیا : آکاسیای طلایی یا Acacia pycnantha

بنگلادش : نیلوفر آبی یا water lily

اتریش : سپید گوهر آلپ

بلژیک : گل شقایق یا Red Poppy

برزیل : گل ارکیده یا Cattleya Orchid

چین : شکوفه آلو

فرانسه : زنبق

روز ملی گل و گیاه

کدام کشورها صادر کننده گل هستند؟

نقش کشورهای مختلف در صادرات گل در جهان متفاوت است و چنانچه پیش از این هم در نمناک کامل گفته شد در این میان هلند بیشترین استفاده و صادرات گل در جهان را در اختیار دارد و مالزی، ایتالیا و آلمان نیز هر کدام ۱ درصد از صادرات جهانی گل را در اختیار دارند.

هر ساله ایران نیز مقدار زیادی گل به کشور های مختلف جهان مانند امارات متحده عربی، انگلستان، عراق، پاکستان، آلمان، هلند، سوئیس، چین، اسپانیا، ویتنام، ژاپن و استرالیا صادر می کند.

کدام گل ها در جهان کمیاب هستند؟

برخی از گل ها در جهان جزو کمیاب ترین گل ها محسوب می شوند. از جمله کمیاب ترین گل ها در جهان عبارتند از:

  • کادوپول
  • جید وین
  • شکلات کیهان
  • سایلنس تومنتوزا
  • دمپایی بانوی زرد و بنفش
  • گل ارکیده روح
  • گل جسد
  • منقار طوطی

گل منقار طوطی

کدام گل ها در جهان گران قیمت هستند؟

گران قیمت ترین گل ها در جهان عبارتند از:

  • گل بی قیمت
  • رز ژولیت
  • زعفران
  • شنژن نونگکه ارکید
  • ارکیده کینا بالو طلایی
  • فیکوس ۱۰۰ ساله

در روز ملی گل و گیاه چه کنیم؟

همه ساله کشورها و سازمان مختلف دنیا در این روز، مراسم و همایش های مختلف برگزار کرده و بر نگهداری و گسترش فضای سبز تاکید می کنند.

مردم نیز در این روز گل تازه به یکدیگر هدیه می دهند و آن را نشانه یی از نشاط، طراوت، سرزندگی و شادابی می دانند. هدیه دادن گل احساس خوشایندی را به وجود می آورد که معمولا نشانه علاقه و صمیمیت هدیه دهنده محسوب می گردد پس در این روز شما نیز به یکدیگر گل هدیه دهید و در نگهداری از فضای سبز کوشا باشید.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=50277

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0