تاریخ : چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Wednesday, 8 May , 2024
0

چرا جهت رانندگی درکشورهای مختلف فرق داره ؟

چرا جهت رانندگی درکشورهای مختلف فرق داره ؟

شاید در کشورهای مختلف با دیدن قانون رانندگی در سمت چپ دچار سردرگمی شده اید. اختلاف در جهت رانندگی برخی از کشورها دلایل جالبی دارد.

چرا جهت رانندگی درکشورهای مختلف فرق داره ؟

چرا بعضی کشورها سمت چپ و بعضی سمت راست رانندگی می کنند؟

اخیراً بعضی از افراد در پی پاسخ به این سوال هستند که رانندگی در جهت مخالف چه احساسی دارد و چرا در بعضی از کشورها رانندگی در سمت چپ و در بعضی از کشور ها رانندگی در سمت راست است؟ پاسخ به این سوال کمی جالب است و نیازمند بررسی بعضی از وقایع تاریخی دارد. در واقع علت جالب بودن آن این است که این سوال تفاوت های ملیتی و فرهنگی را نشان می دهد.

جهت رانندگی در کشورهای مختلف

رانندگی در سمت چپ

حدود ۳۵ درصد از جمعیت دنیا در سمت چپ رانندگی می کنند که بیشتر آن ها هم مستعمره های قدیمی بریتانیا هستند. وقایع تاریخی کمی وجود دارد که به رانندگی در سمت چپ اشاره می کند اما چرا سمت چپ؟

خوب شاید بیش از همه علت آن راحتی بیشتر بوده است که افراد انتخاب کردند در سمت چپ رانندگی کنند. همان طور که واقف هستید، بسیاری از افراد دست راست هستند و برای انجام کار های روزانه از دست راست استفاده می کنند. مثلاً اگر یک تاجر در زمان های قدیم که زیاد از اسب استفاده می کرد را در نظر بگیریم، متوجه می شوید که تجار هم معمولاً در وسط اسب می نشستند چند اسب را کنترل می کردند و همیشه به سمت چپ تکیه می دادند تا بتوانند با استفاده از دست راست شرایط را کنترل کنند.

در نتیجه این که؛ بسیاری از افراد راست دست هستند و از دست راست خود بهتر استفاده می کنند و سمت چپ باید یک تکیه گاه باشد. این موضوع کم کم در طول تاریخ پر رنگ تر شد و باعث شد که بسیاری از ماشین ها در سمت چپ رانندگی کنند.

جهت رانندگی در کشورهای مختلف

یکی دیگر از علت های رانندگی در سمت چپ این بود که در قدیم در جاده ها فقط اسب ها بودند همه در سمت چپ جاده اسب سواری می کردند و مسیر رفت و آمدشان در سمت چپ جاده بود زیرا این کارعاقلانه ترین روش در کشورهایی بود که در حال جنگ بودند. شمشیربازها ترجیح می دهند تا در سمت چپ بایستند تا بازوی دست راست آن ها به حریف نزدیک تر و غلاف شمشیر هم ازحریف دورتر باشد.

در فرانسه و آمریکا در اواخر دهه ۱۷۰۰، گاریچی ها محصولات کشاورزی مزارع با واگن های بزرگ و چندین جفت اسب می کشیدند. راننده این واگن ها روی اسب سمت چپ می نشست و با این کار دست راستش برای شلاق زدن به اسب آزاد بود. راننده که در سمت چپ نشسته بود، دوست داشت تا همه در سمت چپ به حرکت ادامه بدهند چون اینگونه با هیچ واگنی برخورد نمی کرد.

رانندگی در سمت چپ در سال ۱۸۳۵ در بریتانیا اجباری شد و کشورهایی که بخشی از امپراتوری بریتانیا بودند مثل هند، استرایلای و مستعمره های سابق بریتانیا در آفریقا هم باید از این قانون تبعیت می کردند. تنها استثناء مصر است که بعد از اینکه توسط ناپلئون فتح شد قانون رفت و آمد در سمت راست جاده را قبول کرده بودند.

ترافیک و رانندگی ژاپن نیز در سمت چپ است. وقتی اولین خط راه آهن ژاپن با کمک های فنی بریتانیا ساخته شد، کم کم شبکه گسترده ای از راه آهن و مسیر عبور قطارها ساخته شدند و البته همه این قطارها در سمت چپ حرکت می کردند اما حدود ۵۰ سال و تا ۱۹۲۴ طول کشید تا رانندگی درسمت چپ به صورت قانون نوشته شود.

جهت رانندگی در کشورهای مختلف

رانندگی در سمت راست

در اوایل سال ۱۸۰۰ دو انقلاب شکل گرفت که مستقیماً روی جهت رانندگی تاثیرگذار بود. این دو انقلاب شامل موارد زیر بودند:

انقلاب صنعتی:

در اواخر سال ۱۷۰۰ و اوایل سال ۱۸۰۰ که بسیار نزدیک به هم بودند، کاپیتولاسیون و انقلاب صنعتی اتفاق افتاد و روش های جدیدی از تولید، در همه زمینه ها رخ داد که حمل و نقل نیز شامل آن ها می شد. رانندگی در سمت راست هم یکی از این تغییرات بود.

انقلاب فرانسه:

انقلاب فرانسه نیز تغییرات زیادی را به وجود آورد و نوع رانندگی افراد را تغییر داد. افراد معمولی هنوز در سمت چپ رانندگی می کردند و افراد ثروتمند که از ماشین های جدید استفاده می کردند، در سمت راست رانندگی می کردند و همین موضوع باعث ایجاد تصادفات زیاد و مرگ و میر افراد شد.

جهت رانندگی در کشورهای مختلف

فتوحات ناپلئون قانون جدیدی را برای کشورهایی مانند بلژیک، هلند، لوگزامبورگ، سوئیس، آلمان، لهستان و بخش هایی از اسپانیا و ایتالیا به وجود آورد و آن ها از سمت راست جاده برای رفت و آمد استفاده نمودند . کشورهایی مانند بریتانیا، امپراتوری اتریش- مجارستان و پرتغال در همان سمت چپ جاده باقی ماندند. این تقسیم بندی کشورهای اروپا به سمت راست و سمت چپ برای بیش از ۱۰۰ سال تا بعد از جنگ جهانی اول ادامه داشت.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=51582

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0