تاریخ : دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Monday, 6 May , 2024
1

روز جهانی مالاریا و حقایق تلخش

روز جهانی مالاریا و حقایق تلخش

بیماری مالاریا یکی از بیماری های کشنده و جدی در سطح جهان است که به همین دلیل روز ۲۵ آوریل در تقویم جهانی مصادف با روز جهانی مالاریا ثبت شده است.

روز جهانی مالاریا و حقایق تلخش

جزئیات ۲۵ اوریل روز جهانی مالاریا 

مالاریا یک بیماری جدی است که به دلیل نیش حشرات عفونی انتشار پیدا کرده و باعث ایجاد تب و لرز می شود و اگر به طور کامل درمان نگردد، علائم آن کشنده خواهد بود. در حقیقت بیش از دویست میلیون انسان هر ساله به مالاریا مبتلا می شوند و تقریباً ۱٫۲ میلیون انسان هر سال بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند. حتی در دنیای مدرن هم بیش از نیمی از جهان، هنوز در معرض خطر این بیماری قابل پیشگیری و درمان هستند. اگرچه اقدامات زیادی در دو دهه اخیر بر علیه این بیماری انجام شده است اما هنوز هم خبرهای بدی از آن به گوش می رسد. جهان هنوز تا نابود کردن این مورد کشنده فاصله زیادی دارد. روز مالاریا به دلیل ارائه کردن راهکار های پیشنهادی و استراتژی ها نام گذاری شده است.

برای شناخت هرچه بیشتر و بهتر علائم و خطرات این بیماری لازم است به مطلب “علائم و راه انتقال مالاریا چیست؟” سری بزنید.

روز جهانی مالاریا

تاریخچه روز جهانی مالاریا

روز جهانی مالاریا در کل جهان شناخته شده است و هدف آن، کنترل و افزایش اطلاعات و آگاهی در مورد این بیماری چالش برانگیز می باشد. این روز همچنین به کل جهان آموزش می دهد که چگونه در برابر مبارزه با بیماری مالاریا اقدامات مختلف را به انجام برسانند و به کنترل و مبارزه با بیماری های عفونی که در جامعه شیوع پیدا کرده است، بپردازند. روز مالاریا روزی است که افراد با یکدیگر جمع می شوند و فعالیت هایی را برای این بیماری انجام می دهند و به دنبال راه هایی برای درمان مالاریا هستند. این روز بین المللی در سال ۲۰۰۷ نام گذاری شد که سازمان جهانی سلامت هم با آن موافقت کرد.

مالاریا

حقایقی تلخ در مورد مالاریا

  • شاید بتوان گفت مالاریا سومین بیماری کشنده در بین کودکان یک ماهه تا ۵ ساله محسوب می شود که بعد از ذات الریه و اسهال، این رتبه را به خود اختصاص داده است.
  • تقریبا ۳۰۰ هزار کودک زیر سن پنج سال در سال ۲۰۱۶ در اثر مالاریا جان خود را از دست دادند.
  • در بین سال های ۲۰۰۰ و ۲۰۱۵، میزان مرگ و میر در اثر مالاریا ۶۰ درصد افت پیدا کرد و تعداد موارد ابتلا به مالاریا در کل جهان ۳۷ درصد کاهش داشت.
  • در طول ۱۵ سال ، ۶٫۲ میلیون مرگ بر اثر این بیماری گزارش شد که ۵٫۹ میلیون زیر سن پنج سال بودند.
  • ۹۱ کشور در سال ۲۰۱۶، ۲۱۶ میلیون مورد ابتلا به مالاریا را گزارش کردند که ۵ میلیون بیشتر از موارد ابتلا در سال ۲۰۱۵ بود.
  • تخمین زده شده است که ۹۰ درصد مرگ و میر بر اثر مالاریا یعنی ۴۰۷ هزار آن در سال ۲۰۱۶ در آفریقا اتفاق افتاده است.
  • مالاریا کودکان زیر ۵ سال و افراد فقیر، خانم های باردار و جنین را بیشتر از همه در معرض خطر قرار می دهد.
  • مالاریا در دوران بارداری می تواند عامل مرگ و میر مادران و کودکانشان شود و تخمین زده شده است که تقریباً ۱۰ هزار خانم و ۲۰۰ هزار نوزاد زیر یک سال بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.
  • از هر پنج مورد مرگ و میر بر اثر مالاریا ، ۴ مورد از کشور نیجریه، جمهوری دموکراتیک کنگو ، هند ، موزامبیک، غانا، آنگولا اوگاندا، مالی، بورکینافاسو، کنیا، تانزانیا، کامرون، نیگار، گویان و چاد هستند.
  • از هر سه مورد مرگ و میر بر اثر مالاریا، یک مورد در دو کشور نیجریه و جمهوری دموکراتیک کنگو اتفاق می افتد.
  • کشورهایی که حداقل سه سال پشت سر هم هیچ مورد اطلاعی از مالاریا نداشته باشند، می توانند گواهینامه مصونیت از مالاریا را دریافت کنند.
  • در دهه اخیر ۶ کشور از جمله مراکش، ترکمنستان، ارمنستان، مالدیو، سریلانکا و قرقیزستان این گواهینامه را دریافت کرده اند . در دو دهه اخیر هم امارات این گواهینامه را دریافت کرد.
  • مالاریا یک بیماری شیوع دار نیست و هنگام تماس با فرد عفونی و یا برقراری رابطه زناشویی و .. انتقال پیدا نمی کند.
منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=50586

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0