تاریخ : جمعه, ۲۰ مهر , ۱۴۰۳ Friday, 11 October , 2024
2

تاثیر میزان تحصیلات زنان در ازدواج

تاثیر میزان تحصیلات زنان در ازدواج

در این مطلب به بررسی این موضوع میپردازیم که اگر تحصیلات زنان در زندگی مشترک بالاتر از همسرشان باشد خوب است یا بد؟

تاثیر میزان تحصیلات زنان در ازدواج

تاثیر تحصیلات بالای زنان در ازدواج

میزان تحصیلات عامل مهمی در زندگی زناشویی است. بنابراین در انتخاب همسر باید مورد توجه قرار گیرد, اگر زن تحصیلات بالاتری داشته باشد خوب است یا بد ؟

اگر از آن دسته افرادی هستید که می خواهند با مطالعه و آگاهی بیشتر اقدام به ازدواج نمایند، بد نیست بدانید که بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده، بنیان زندگی زناشویی زنان دارای تحصیلات بالاتر از همسر خود از ثبات و پایداری بیشتری برخوردار است.

تحصیلات زنان

تاثیر تحصیلات زنان در زندگی مشترک

به گفته ی کریستین شوارتز سرپرست گروه تحقیقاتی گروه جامعه شناسی دانشگاه ویسکانسین – مدیسون که در مورد هنجارهای زندگی زناشویی و تأثیرات اختلاف سطح تحصیلات و تاثیر تحصیلات در زندگی مشترک تحقیق می کند، به نظر می رسد که میزان ازدواج با زنانی با تحصیلات بالاتر در حال افزایش است و زوج های جوان از این مسئله استقبال کرده و مشکلی در پذیرش آن ندارند.

نتایج به دست آمده در تحقیقات تاثیر تحصیلات در زندگی مشترک نشان دهنده ی تحول بزرگی در اجتماع است و برخلاف آنچه پیش ازاین معمول بود، ازدواج با زنانی دارای تحصیلات بالاتر باعث کاهش ثبات زندگی زناشویی نمی شود و دیدگاه قبلی که اختلاف سطح سواد و به خصوص بالاتر بودن میزان تحصیلات زنان را دلیلی برای ایجاد یک فضای پر تشنج و اضطراب آور عنوان می کرد، دیگر صحت ندارد.

تحقیقات مذکور که در مورد تاثیر تحصیلات در زندگی مشترک و ازدواج های انجام شده بین سال های ۱۹۵۰ تا ۲۰۰۴ صورت گرفته است، نشان می دهد که در این دوره ی زمانی بیشتر ازدواج ها بین افرادی با سطح سواد برابر انجام گرفته ولی از طرف دیگر نشان دهنده ی افزایش تمایل زنان برای دارا بودن تحصیلات بالاتر به عنوان یکی از شرایط تشکیل زندگی مشترک است.

زوج هایی که بعد از سال ۲۰۰۰ ازدواج کرده اند به ندرت دارای سطح تحصیلات مشابهی هستند و در ۳۰ درصد از این ازدواج ها زنان تحصیلات بالاتری دارند و در ۲۰ درصد مردان که این ارقام روالی مخالف ازدواج های انجام شده بین دهه ی ۵۰ تا اواخر دهه ی ۷۰ را نشان می دهد.
در مقطع زمانی بین دهه ی ۵۰ تا اواخر دهه ی ۷۰ بیشتر ازدواج هایی که در آن زنان دارای تحصیلات بالاتری بودند به جدایی منجر شده که به گفته ی محققان این مسئله به دلیل احساس ناامنی مردان و تهدید شدن توسط موفقیت های همسرانشان اتفاق افتاده است. در دهه ی ۹۰ میزان طلاق در ازدواج هایی با شرایط فوق با حالت های دیگر به یک اندازه برآورد شده است و حتی در مواردی موفق تر از ازدواج هایی بوده که در آن مردان سطح تحصیلات بالاتری داشتند. نتایج به دست آمده از تاثیر تحصیلات در زندگی مشترک حاکی از این است که برابر بودن سطح تحصیلات زوج ها در سال های اخیر به طور خاص تأثیری بر کاهش و یا افزایش میزان طلاق ندارد.

استفانی کونتز استاد تاریخ و خانواده ی دانشگاه ایالتی الیمپیا در واشنگتن با اشاره به یافته های تحقیقات تاثیر تحصیلات در زندگی مشترک می گوید:به نظر می رسد که زنان و مردان امروزی به باورهای قدیمی که ازدواج موفق را در گرو شرایطی مانند درآمد بالاتر، دانش بیشتر، قدرتمندتر بودن، مسن تر بودن و قامت بلندتر شوهر نسبت به زن می داند، اعتقاد چندانی ندارند. امروزه مردان زیادی را مبینیم که از ازدواج با زنانی دارای تحصیلات مشابه و حتی بالاتر بسیار راضی و خشنود هستند و بالعکس زنانی که مشکلی با درآمد کمتر و تحصیلات پایین تر همسرشان ندارند.

به عقیده ی ورونیکا تیچنور – استادیار جامعه شناسی در دانشگاه ایالتی نیویورک – علیرغم این یافته ها و آمار، هنوز راه درازی برای استناد به آن ها و انتظار انعطاف بیشتر از مردان و تعریف نقش برابر برای طرفین در تشکیل زندگی باقی مانده است. در یک ازدواج سنتی و مطابق تعریف جامعه هنوز کسب درآمد بیشتر و تأمین خانواده از وظایف مردان محسوب می شود و از زنان انتظار می رود بدون هیچ چشمداشتی کارهای خانه را انجام دهند. حتی زنانی که تحصیلات بالا تر و درآمد بیشتری دارند تحت فشار جامعه برای ایفای نقش سنتی زن خانه قرار دارند که این مسئله فقط به دلیل کسب رضایت همسر نبوده بلکه نوعی انتظار برای تثبیت تغییرات در حال انجام در ارکان خانواده است. در حال حاضر حتی اگر شرایط کاملاً متفاوت باشد، هنوز در خانواده مردان به عنوان تأمین کننده و زنان به عنوان حمایت شونده شناخته می شوند.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=68209

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0