تاریخ : جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 26 April , 2024
0

ماجرای میانجیگری برای صلح و سازش در برنامه ماه عسل

ماجرای میانجیگری برای صلح و سازش در برنامه ماه عسل

برنامه ماه عسل با اجرای احسان علیخانی شب گذشته ۹ خرداد ۹۷ با حضور نماینده قومیت های مختلف که وظیفه صلح و سازش را برعهده داشتند روی آنتن رفت.

ماجرای میانجیگری برای صلح و سازش در برنامه ماه عسل

نماینده قومیت های مختلف در برنامه ماه عسل

برنامه ماه عسل با اجرای احسان علیخانی شب گذشته ۹ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۹ روی آنتن شبکه سه سیما رفت. احسان علیخانی در این قسمت از برنامه ماه عسل میزبان نماینده قومیت های مختلف کشور بود که هرکدام در منطقه خودشان در صلح و سازش مردم تلاش بسیاری کرده بودند.

در شب میلاد امام مجتبی (ع) برنامه ماه عسل با موضوع صلح و سازش و با حضور ۷ نفر از نماینده های قومیت های مختلف روی آنتن شبکه سه سیما رفت.

روایت قومیت های مختلف از صلح و سازش در برنامه ماه عسل

برنامه ماه عسل با حضور هفت مهمان روی آنتن رفت و احسان علیخانی در ابتدا از مهمانان برنامه خواست که خودشان را معرفی کنند.

 برنامه ماه عسل

نماینده قومیت های مختلف در برنامه ماه عسل

هرمز قلی پور از چهارمحال بختیاری و نماینده قوم بختیاری

آخوند میرزا علی امام جمعه اهل سنت گلستان و نماینده قوم ترکمن

موسوی از خوزستان و نماینده عربهای خوزستان

مهدی اسلام شریعتی نماینده مردم سنندج

دهقان امام جمعه سیستان و بلوچستان با اصلیت سیستانی

حسین زاده از سیستان و بلوچستان با اصالت بلوچ

کدخدا ماهرویی نماینده ایل بختیاری در لرستان

بعد از معرفی مهمانان احسان علیخانی ازا آنها خواست درباره آمار و ارقام افرادی که صلح را بین آنها برقرار کرده اند صحبت کنند که از همان نفر اول شروع به روایت کردند.

برنامه ماه عسل

ماجرای صلح و سازش در برنامه ماه عسل

نماینده قوم بختیاری در چهارمحال و بختیاری درباره صلح و سازش در منطقه شان گفت:بیش از نه هزار پرونده به ما ارجاع شده و ما توانسته ایم از سال ۸۲ تاکنون ۸۵ درصد مشکلات این پرونده ها را با صلح و سازش برطرف کنیم. مردم قوم بختیاری برای بزرگترها احترام زیادی قائل هستند و زمانی که در درگیری ها بزرگترها پادرمیانی میکنند بسیاری از مشکلات حل میشود و ما بسیاری از اختلافات زن و شوهرها را حل کرده ایم.

نماینده مردم گلستان درباره برقراری صلح در شهرشان گفت :با وجود قومیت های مختلف در شهر ما ما وجود درگیری قومی و ایلی نداریم و معمولا بیش از ۸۰ درصد پرونده ها به سازش ختم میشود.

نماینده عربهای خوزستان در این باره گفت :من عربم و سید ، در شهرهای ما قومیت های مختلفی وجود دارد و درگیری قومی و ایلی زیادی وجود دارد و گروه مسئول سازش شبانه روزی کار میکنند . ما در شهرمان ۵۰ پرونده قصاص و نزاع را با سازش رفع کردیم و یکبار ساعت ۲ شب درگیری رخ داد و ما در همان زمان برای رفع مشکل اقدام کردیم از خانواده مقتول فرجام خواستیم تا مشکل را حل کنیم.

نماینده مردم سنندج در این خصوص ادامه داد :در میان اقوام ما هم درگیری رخ میدهد اما از ۳۸ مورد پرونده ای که به ما ارجاع داده شد ما توانستیم سازش را بین آنها برقرار کنیم. در یکی از موارد قتلی که رخ داده بود ما فوراه به منزل مقتول رفتیم و توانستیم با صحبت پدر را راضی کنیم اما مادر راضی نمیشد و بعد ازا چند روز راضی شد و برخی از خانواده ها هم پای چوبه دار رضایت میدهند.

امام جمعه سیستان در این خصوص گفت :اگرچه در شهر ما تعداد مراجعه کننده ها بسیار زیادی است اما مردم قبل از اینکه پرونده ای تشکیل شود سازش میکنند و اگر مشکلی رخ دهد به سرعت از گروههای مختلف جمع میشوند و صلح را برقرار میکنند.

نماینده مردم بلوچ در خصوص برقراری صلح گفت :ما در ۱۰ ماه گذشته ۳۰۰ پرونده داشتیم که اغلب آنها به سازش ختم شدند و ما زن و شوهری را که ۲ سال از هم جدا بودند و در مرز طلاق بودند توانستیم با هم آشتی بدهیم.

برنامه ماه عسل

نماینده قومیت های مختلف ایران در برنامه ماه عسل

نماینده مردم لرستان گفت :در منطقه ما زمانی که بزرگی صحبت میکند کوچکترها ساکت می ماننده و گوش میدهند . من و همسرم و پدرم برای رفع مشکلات زن و شوهرها حتی کتک هم خورده ایم و زن و شوهری را آشتی داده ایم که در مرز جدایی بودند اما الان ۱۵ سال است که با خوبی با هم زندگی میکنند.

بعد از پخش تیزری از برنامه نماینده قوم بختیاری درباره اقدام پسندیده در شهرشان گفت و ادامه داد :در شب میلاد باید از اتفاقات خوب صحبت کرد . ما در شهرمان مهریه را از ۲۰۰۰هزار سکه به ۱۱۴ سکه پایین آورده ایم و درباره سنت ازدواج در شهرشان صحبت کرد .

در بخش بعدی صحبت های مهمانان برنامه احسان علیخانی از آنها خواست درباره روش صلح و آشتی صحبت کنند که هرکدام از آنها به موضوعی اشاره کردند و گفتند :فردی که قرار است صلح را برقرار کند باید خود انسان خوبی باشد و مورد اعتماد اقوام باشد تا بتواند اعتماد آنها را جلب کند و یکی دیگر ا زراههای جلب رضایت این استکه فردی را که رضایت داده همراه خود میبریم و در ادامه به سنت های مربوط به منطقه خودشان اشاره کردند.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=27549

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0